ציטוט:
במקור נכתב על ידי Fang
ראשית ברוך הבא אל הפורום.
לעניין האשכול, זהו נושא מאד מעניין וגדול הכולל בתוכו היבטים צבאיים, מדיניים, כלכליים, חברתיים וכו'
אנחנו בפורום הזה מוגבלים לצו"ב ונירצה לראות כאן סקירה ודיון בתחום זה, אולם במקרה הזה אנחנו נאפשר נגיעה גם בהיבטים אחרים (כולל הקשר לישראל) כי הם חלק מהעניין.
מחכים לחומרים ונקווה שיהיה דיון פורה ומעשיר, בהצלחה!
|
תודה 'פאנג', כאחד המתעניין בתחום (היסטורי, גיאוגרפי, צבאי ופוליטי) אני נמנה על קוראי פורום זה כבר כמה שנים טובות, עד היום היה לי פחות את הזמן להגיב ולכתוב, מקווה שמהיום יותר !!
לגבי הנושא, אני חושב שכמו שכתבו לפני התחום הצבאי די נושק לתחומים האחרים ובאמת אנסה להתמקד בצו''ב בייחוד.
אז, מה ידוע לי ?
ראשית, מדובר כאן על משאל בלבד, ולא על הכרזת עצמאות.
בראזני עצמו מדגיש זאת ללא הרף שהמדובר בנתון פתיחה למו''מ בינו לממשלת עירק על מתן עצמאות יותר גדולה מהאוטונומיה לה הם זוכים כיום.
הכרזת עצמאות כך עפ''ל, תקח עוד שנים!
שנית- כמו שכבר כתבו לא יהיה בכלל פשוט לכורדים לקבל עצמאות מעשית בגלל כ''כ הרבה בעיות כמו:
1- מוצא ימי (הנוגע בעיקר לעצמאות מדינית ולאו דווקא צבאית).
2- חילוקי דיעות וחוסר בהנהגה אחידה ( זאת למרות שלידיעתי ישנה אחדות די חזקה בין הפשמרגה לYPG מסוריה, ובקונטציה מסויימת היה איום כורדי להגיש עזרה מאסיבית בסוריה בתקופה בה צבא טורקיה הפגיז אותם לפני שנה+).
3- אני חושב שאין להם את 'הלובי היהודי' שהיה לנו לפני 70 שנה, הם די חלשים באירופה ובפרט בארה''ב (משהוא כמו 50,000).
כמה נקודות:
- טוב יעשו הכורדים אם יילכו בזהירות בין הטיפות ואולי לאט לאט עם השנים יקבלו את 'עצמאות חלומותיהם' קרי עצמאות כוללת (ומדומיינת?) גם באירן וטורקיה.
- בתקשורת הובלטה העובדה שקאסם סולימאני 'הבוס' של הכוחות השיעים בכל האיזור הגיע לאזור הגובל עם הכורדים "להתיעצות" עם עושי דברו - עשרות אלפי חיילי אלחשד אלשעבי העיראקי - דבר שנתפס כאיום צבאי ממשי על הכורדים, בדיוק כמו שמישהוא כתב שהאיראנים 'אם' יגיבו, זה יהיה באמצעות כוחות אלו בדיוק.
- כוחות הפשמרגה באיזור מוגדרים ככוח משמעותי המונה כרבע מיליון חיילים עם נשק בינוני ומטה, והיה אם יהיה גורם משמעותי (ואיזורי...) שיסייע להם בנשק מתקדם וחכם, הם יהוו בהחלט כוח שיתחשבו בו.
- פורסם שישראל תומכת בעצמאותם, אני לא רואה שום סיבה למה שישראל לא תתמוך בם בכל צורה אפשרית, אבל למה זה צריך להיות רישמי ומפורסם? למי זה תורם חוץ מלאוייבינו?
- חוץ מישראל, בינתיים פולין ויוון הודיעו שיתמכו בעצמאות.
זהו לבינתיים. בהחלט שיהיה מעניין מכל הבחינות, בעיקר זו האסטרטגית.
נכון לעכשיו (אחרי סגירת הקלפיות) מדווח על 75%-80% הצבעה, נחכה לתוצאות שיגיעו ב24 שעות הקרובות.
נערך לאחרונה ע"י גור אריה בתאריך 25-09-2017 בשעה 18:41.
|