29-09-2019, 21:43
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.17
הודעות: 1,117
|
|
על פניו תשובתך נשמעת הגיונית, אבל זה יותר מורכב
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי בגירה שמתחילה ב "אם יש נותן שוחד יש גם מקבל שוחד...בכפוף לשימוע כמובן"
צריך לזכור שבמקרים רבים מערכת יחסים "שוחדית" מתפתחת לאחר מערכת יחסים אחרת:
לדוגמא מערכת יחסים שעברה 3 שלבים:
1. מצב של אין עבירה.
2. מצב של מתנות המהווה עבירת מרמה שהיא פחות חמורה מעבירת שוחד.
3. התפתחות לעבירת שוחד.
במעבר בין שלב 2 ל 3 יכול להיות מצב ביניים שהאחד מציע והשני לא משתף פעולה. נכון שהשני אמור להתלונן, אבל סביר שלא יתלונן מכמה סיבות: ראשית סביר להניח שלא ירצה להפליל עצמו בעבירת המתנות. שנית בגלל נאמנות חברית, ויכולות להיות גם סיבות אחרות. אבל ברור שבמצב כזה מציע השוחד נמצא בעבירת שוחד ואילו הצד השני נמצא "רק" בעבירת מרמה והפרת אמונים. מערכת יחסים "שוחדית" יכולה להיות בהחלט נושא לדיון מורכב בבית הנשפט.
תהליך משפטי כרוך בסיכונים ולפיכך במרבית המקרים תהיה דינמיקה של משיכת הצדדים ליצירת הסדרי טיעון להקטנת הסיכון, ועל אחת כמה וכמה במקרה שלפנינו. צריך לזכור שאם יוחלט להגיש תביעה ווהתובע יפסיד במשפט, הנזק מנקודת המבט של הגוף התובע עלול להיות עצום. בגלל מערכות היחסים המורכבות שנוצרות בין גורמי תקשורת וגורמי פוליטיקה, ולאור הסיבוכיות בענף הלוביסטים והמאכרים, יכול להיות שלאחר התדיינות בבית המשפט משפטן טוב יוכל לשכנע את בית המשפט שלא לקבל את הקו הנוקשה של שוחד אלא מרמה או אפילו זיכוי, כל זאת בהתבסס על "מערכות יחסים שמקובלות בענף". לפיכך יש אפשרות לעיסקת טיעון תמורת הודאה בעבירה פחותה עם אחד הנאשמים, בעוד נאשם אחר חוטף כתב אישום קשה הכולל שוחד.
בנוסף הדינמיקה של החיים (למשל בעיות בריאות, איכות עורכי הדין, החלפת הצוות התובע, מלחמה, עיסקת ה 100, אחר) עלולים לגרום למצב שלוח הזמנים המשפטי עלול להיות שונה בשלושת המשפטים עם תוצאות שונות.
לסיכום לא הייתי ממהר לבטל את האפשרות ל"תוצאות שונות". הזהירות של היועץ לשמר את לוח הזמנים מקביל בשלב זה עושה שכל.
נערך לאחרונה ע"י rpi בתאריך 29-09-2019 בשעה 21:53.
|