07-09-2019, 21:57
|
|
|
חבר מתאריך: 05.02.17
|
|
דמוקרטיה במיטבה? לרוה"מ שלנו שלושה תיקים: שוחד מירמה והפרת אמונים
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי rpi שמתחילה ב "עמית סגל-סקר חדשות 12: שוויון בין הליכוד לכחול לבן בצמרת, המפתח עדיין בידי ליברמן"
פותח את העיתון ומקבל בחילה: מערכת בחירות מגעילה שמשאירה טעם של קפה מעופש. אני מרחם על ביבי - התיקים האלו זה לא רק כסף, זה הצמא לקצת אהבה - חיפש מלוכה ותמונות יפות לשרה'לה, ומצא שיר ילדים לעגני בתמורה.
נכון שביבי הרוויח את הביקורת (ביושר?), אבל קולו המחשמל של קושמרו שמכריז על הציטוטים הנבחרים מהתיקים הפליליים כמעט כל ערב, כמו אגרוף בבטן הרכה. רואים את הסבל על פניו.
זו מלחמה עד הסוף המר. אם יפסיד את הבחירות ביבי עלול למצוא את עצמו נטחן עד דק במטחנות הצדק. מאידך אם ינצח "הם" יודעים שהנקמה בוא תבוא: שלא יהיו אי הבנות, הטריק הזה של ה"בחירות הגנובות" עם פוטנציאל לסיבוב שלישי בממשלה זמנית יכול בנסיבות מסוימות להשמיד את ליאת בן ארי ומנדלבליט ולהפוך את התביעות לגנוזות. כולם מבינים שאיך שיחזור לכוחו, יאיר ושרה יפשטו עם שחר: אנשי מערכת החוק והאכיפה צריכים להכין את סכיני החיריקירי. גם העיתונאים. אפילו עמית סגל שמנסה להציג את הפן הימני ומתקשה לספק מעטה הגנה אל מול הסקנדל צריך להשמר.
גנץ מעלה חיוך קל על פני הציניקנים. רבים רואים שהוא מנסה להתאמן במנהיגות ומאחלים לו בהצלחה. נכון שפנים ממלכתיות מהוות שינוי מרענן מול גוש החזירות, אבל עם פחות מ 60 מנדטים ל"בחור טוב" הסיכוי לשרוד בקן הנחשים לא משהו.
אני לא מופתע שהחזית העיקרית של ביבי דווקא מול הימין הימני. כמו בשלהי המאה הקודמת הימין הפך לביבי את הקערה. והנה ההיסטוריה חוזרת: כשליברמן הבין ששתיית הקולות ההיא מלפני כמה שנים כמעט גמרה אותו, ליברמן החליט להחזיר מלחמה והתהפך על ביבי כמו חרב מאכלת. אני תמה אם שקד, התקווה הגדולה של הימין, מבינה את הענין. כרגע הכוח אצלה: יש מצב שתתן פוש קטן להעיף את ביבי מעבר לצוק לשפור עמדות לעתיד. היה ולא, אנחנו מכירים את משפחת נתניהו: לא משאירים שבויים. אם לא תתן בראש להערכתי הסיכויים של שקד לחזור למיזמי שדות המריחואנה גבוהים מתמיד. לא שזה כל כך רע, אבל החברים שלי שרואים בה מעין כוכב עולה יאכלו את הכובע.
ואני הקטן מביט על ביבי בהשתאות: מאיפה הכוח לכל המריבות הללו. או שצריך לשאול מאיפה חוסר הבושה לגרור את כולם לתוך הסחי בלי חשבון. יש שיאמרו שהבחור קורץ מגזע לוחמים. יש שיאמרו שאלו פרפורי גסיסה. ימים יגידו.
נערך לאחרונה ע"י rpi בתאריך 07-09-2019 בשעה 22:20.
|