04-05-2019, 22:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 09.01.06
|
|
מפלגה היא עסקת חבילה
ציטוט:
במקור נכתב על ידי yishain11
יש כל כך הרבה שגיאות לוגיות שאפשר לציין כהגנה.
אולי הסיבה שמצביעים מחל היא בגלל סיבות אחרות, ועדיין אפשר להיות לא מרוצה מדברים אחרים?
אם אני מצביע מחל כי אני רוצה כלכלת ימין (בערך), אז אסור לי להתלונן על הטיפול הלקוי ברצועת עזה?
ובכלל, מה זו ההנחה שאם הצבעתי למישהו אסור לי להיות לא מרוצה ממנו? אולי הצבעתי לו כי הוא החלופה הטובה ביותר?
ועוד נקודה, והיא מעצבנת מהבחינה הפוליטית: המקרה היחיד שבו באמת אפשר לטעון את הטיעון "הצעת מחל אז אל תתלונן" זה אם חלק מהמדיניות הבסיסית של הליכוד (או של הימין בכלל) הוא לגרום לתושבי הדרום לסבול ולא לפתור את המצב ברצועת עזה.
זה אמיתי? הוא באמת חושב שזה מה שהולך בליכוד, או שהוא סתם משתייך למחנה השני אז קל להאשים את הקואליציה בכל דבר?
אולי, במקרה, יש פה באמת מצב שקשה לפתור בגלל נוכחותם של אזרחים והמצב הקשה ברצועה?
מה, אם מחר נותנים ליום טוב סמיה את משרד הביטחון הכל ייפתר ברגע?
נו באמת. זו לא ביקורת רצינית.
הנקודה היחידה שאני מסכים איתה היא שאין מה לבוא בטענות לדרג הצבאי, כשלדרג המדיני גם אין פתרון ארוך טווח מול חמאס.
|
יש לה מצע כלכלי, מדיני, משפטי, וגם בטחוני.
כשאתה בא להצביע מצופה ממך להחליט על מה אתה שם את הדגש הכי חשוב.
נניח שהצבעת מחל בגלל שאתה ימין כלכלי, אז לקחת החלטה מודעת שבשאר הנושאים אתה יכול לחיות עם המצע של מחל והנושא הכלכלי הוא הכי חשוב לך (אחרת, פשוט תצביע למפלגה שמקדמת בצורה הכי טובה את הנושא הכי חשוב לך).
ברור שמותר לך להתלונן על המצב, אבל חבר, אם זה כ"כ בנפשך יכולת לעשות מעשה ולהצביע למי שמקדם מדיניות אחרת ביחס למצב.
אני חושב שחלק מהמדיניות של נתניהו (=הליכוד) כיום הוא במוצהר "להכיל" את המצב ולא לצאת להכרעה. ברור שזה לא מרוע לב ולא מרצון שאף אחד יסבול, אבל זה בבירור המדיניות והיא ממש בולטת.
שיהיה ברור, אני לא מדבר על האלוף סמיה, אני שותף מלא לביקורת. יכולתם לשים נ בקלפי, יכולתם לשים טב, לעזאזל,יכולתם אפילו ללכת עם ליברמן הפוץ שלפחות מצהיר על מדיניות אחרת (לא שיש שום סיכוי שהוא יממש אותה) , אבל בחרתם במודע לשים מחל. הפתק היחיד שאתם יודעים בוודאות מה יהיה איתו. אז הנה, קיבלתם מה שידעתם ב100 אחוז שיקרה, נא להצביע בעוד 4 שנים בהתאם.
|
|