17-06-2012, 23:21
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
17.06.12 טקס סיום קורס צוללן מחזור 101
טקס הסיום של הקורס המאתגר, שאורכו שנה וארבעה חודשים ושלושה שלבי הכשרה, התקיים במעמד סגן הרמטכ"ל, מפקד חיל הים ובני משפחות המסיימים
http://www.idf.il/1133-16271-HE/Dover.aspx
טקס סיום מחזור 101 של קורס צוללן נערך הערב (ראשון) בבסיס חיל הים בחיפה, במעמד סגן הרמטכ"ל האלוף יאיר נווה, מפקד חיל הים, האלוף רם רוטברג, משפחות המסיימים, אורחים וחברים.
לבוגרים הטריים הוענקו דרגות סמל, בסיום קורס התנדבותי, מתאגר, מקצועי וערכי, בן שנה וארבעה חודשים שכלל שלושה שלבי הכשרה. בשבוע הקרוב עתידים הבוגרים להשתלב ולאייש את תפקידי הלחימה בצוללות החיל, בהתאם למגמה המקצועית אליה שויכו: מגמת מכונה, מגמת גילוי וניווט, מגמת חשמל, מגמת נשק ומגמת סונאר.
סמל נ.
נ', בן 20 מירושלים, הוא השני במשפחה שסיים את קורס הצוללן היוקרתי של חיל הים. שנה וחצי אחרי אחיו הבכור, נחשפה הערב סיכת הצוללן שלו ע"י מפקד חיל הים, האלוף רוטברג. נ', בחור למשפחה דתית מירושלים סיים את לימודיו בישיבה תיכונית, ועמד בפני גיוס לצה"ל. "לא ידעתי לאן אני רוצה להגיע", הוא מספר לאתר צה"ל, "אבל הייתה לי היכרות מהצוללות בגלל אחי שסיים את הקורס שנה וחצי לפני".
נ', שלא ידע הרבה על התפקיד בגלל החשאיות הרבה שמוטלת עליו, החליט לנסות את מזלו. "הגעתי לגיבוש והתקבלתי. הקורס עצמו מאתגר מאוד. פיזית הוא קשה, אבל הקושי האמיתי הוא מנטאלי. אתה חי בצפיפות נוראית, מנותק מהכל. אי אפשר לדבר עם הבית- רק לימודים מהבוקר עד הלילה".
אז איך קורה שנ' רואה את הקושי של אחיו ובכל זאת מגיע עד לקו הסיום היוקרתי של שייטת 7? "בתקופה הראשונה לא שמעתי מאחי בכלל. הייתי רואה אותו פעם בחודש, ולא היה לי מושג מה הוא עושה", מספר נ' על אחיו הגדול. אולי החשאיות על תפקידו של אחיו הגדול, הרצון להיות כמותו או הסיפוק שמצא אחיו בתפקיד הם שהביאו אותו אל הקורס. או אולי, משום שדווקא אחיו לא נראה להוט לדחוף אותו אל הצוללת. "דווקא זה נותן לך רצון גם להגיע למקום" מספר נ'.
את קורס הצוללן ה-101 של חיל הים סיימו ביחד עם נ' עוד שלושה חובשי כיפה - מספר שיא בקורס צוללות אחד. מהבחינה הזו, נ' לא מרגיש את השוני. "החבר'ה מקבלים את זה טוב. ממש נחמד להיות שונה בקטע הזה". נדמה כי מה שבסופו של דבר מושך את כולם אל הצוללות הוא ההווי, הפלאברה הימית. כי גם לאחר שסגר חודש שלם במצולות הים - החוויה הטובה ביותר של נ' מהקורס, היא השבת. "השבתות בשלב הראשון - כל ההתגבשות הזו מדהימה. כיף לסגור עם החבר'ה".
|