05-11-2018, 21:40
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.05
|
|
א) אז למה תגביל את ה SSH? ל IP שלך? מה יקרה אם תהיה במקום אחר? או סתם תכבה ותדליק את הראוטר? בהנחה שהתכוונת למציאות שבה יש רק משתמש אחד עם ssh key וזה עדיין פתוח לכל האינטרנט כלומר נגיש מכל מקום.
ב) התכוונתי שאם ההרשאה היא 500 אז ההרשאת קריאה היא על המשתמש של השרת ואז אתה חייב לעשות deploy עם root כיוון שאת הdeploy אתה עושה עם המשתמש שהתחברת אליו דרך ה SSH וגם לו וגם למשתמש של השרת אין הרשאות כתיבה, וה chown כיוון שיצרת את הקובץ עם sudo הוא נרשם על ה root ואז לא תהיה למשתמש של השרת גישה. ואז שאתה עושה chown יש רק לשרת הרשאות קריאה בלי כתיבה כי זה 500.
אני מניח שאם כמו שאתה מתאר שיש הרשאת קריאה לכולם אז הקוד צריך להיות מוצפן כמו שאמרת כמה תגובות מעל, לא בהכרח כדי להגן על זכויות יוצרים, אלא על הנסתרות לה' אלוהינו שלא תהיה פירצת אבטחה בקוד ומישהו שיקרא אותו יעלה על זה. (הזרקת PHP?)
לגבי קבצי סביבה, בהנחה שהם לא נגישים דרך ה web , נניח עם Laravel שיש לו קובץ .env אבל הקובץ שוכן בתיקייה מעל התייקיה הציבורית שהגדרת כ ROOT DIRECTORY האם זה מספיק מוגן? לא נראה לי , כי אם יש אופציה להזריק קוד PHP אז אתה לא מוגן
לסיכום, אני מבין שכל עוד יש גישה למשתמש ה web לקרוא קובץ מסויים, אפילו אם זה 400 בהנחה שיש לך פירצה שמאפשרת הזרקת קוד php תמיד יוכלו לקרוא את התוכן שלו