29-02-2008, 06:54
|
|
|
חבר מתאריך: 16.01.08
|
|
ירי במטווח אזרחי
כרגיל, יש כאלה שאין להם מושג ובכ"ז הם טורחים לענות-למה? האל יודע ( Elad E, למשל).
לגבי ירי במטווח אזרחי: כל אדם רשאי לירות להנאתו במטווח אזרחי, כל עוד יש לו יכולת הבנה בסיסית של הוראות, בכפוף לסייגים הבאים:
א. אדם שאין לו רשיון פרטי לאקדח ורוצה לטווח להנאתו צריך להצטייד בשני טפסים: הצהרת בריאות חתומה ע"י רופא המשפחה (ניתן להוריד את הטופס מאתר משרד הפנים בכתובת: www.moin.gov.il) ותעודת יושר מהמשטרה (יש ללכת לדואר, לבקש בולי הכנסה בשלושים שקלים, לגשת לתחנת משטרה, למסור את הבולים ולבקש תמורתם תעודת יושר).
ב. חייל בשירות סדיר או קבע אינו חייב בשני הטפסים האלה. יש להצטייד עם התעודות המתאימות.
ג. אדם מתחת לגיל 18 אינו חייב גם הוא בשני הטפסים הללו, אולם הוא חייב להגיע עם הורה או אפוטרופוס ששמו מופיע בספח תעודת הזהות שלו.
ד. כל אדם שיורה בפעם ראשונה חייב לעבור הדרכה באקדח (אל תטרח לספר סיפורים בסגנון "הדוד שלי היה נותן לי לפרק חביות כל שבת...". כל מטווח שאתה נכנס אליו בפעם הראשונה יחייב אותך לעבור הדרכה). צא גם מהתפיסה של "אני לא רוצה שמדריך יחפור לי". אתה תגלה מהר מאוד עד כמה אתה לא מצליח לפגוע באקדח אפילו ממרחק ששה מטרים...ככה זה. אקדח זה אופרה אחרת, חביבי. אתה בהחלט תצטרך מדריך ש"יחפור" לך, במיוחד בפעם הראשונה. בפעמים הבאות תהיה ברשות עצמך.
יש בארץ מטווחים רבים. אני עובד באחד מהם כמדריך ירי. תוכל לפנות אלי במסר פרטי (כדי לא לעשות פרסומת) ואשמח לסייע.
|