עוד דגם שקבלתי מצחי לוי
חייב לציין שמאוד הופתעתי מהדיוק של החלקים
אני לא אוהב את שיטת החיבור המקורית של הדגם ,אז אני הולך לעקוף אותה עם לשוניות הדבקה ,מה שמצריך הרבה שיופים של הדיסקיות וקצת קומבינות ,אבל בינתיים הולך סבבה.
עדכון:
החרטום והכונס- המחיצה הפנימית של הכונס בדגם הזה איננה נכונה בכלל מה גם שהמתכנן הגביל את גודל הכונס בגלל הקונסטרוקציה הדי מיותרת של החלק הקדמי ....אבל זרמתי איתו אבל את קירות המחיצה של הכונס יצרתי מחדש כדי לתת מראה קצת יותר ריאלי ונכון ...
התאמה על יבש של החלק הקדמי
וזה המצב כרגע של חלקי הגוף לפני הרכבה
ולסיום טיפ שגיליתי בשבוע האחרון :
בחנויות ביוטי קר ישנו דבק מהיר שמשמש להדבקת ציפורניים מלאכותיות ,בקבוקון של סופר גלו עם מברשת 3.5 שח לבקבוקון כזה -מדביק מצוין שימוש נוח בעיקר לציפויי והקשחה של חלקים ולהדבקת חוצצים ללשוניות הדבקה -שווה ביותר ממליץ בחום
בדיוק מה שצריך לעשות במידה והמתכנן לא עושה עבודה נכונה....כל הכבוד.
אך מדוע אתה משתמש במבנה הפנימי והמסובך של הדגם, ניתן היה להשתמש רק בדסקיות ובא לציון גואל.
זה בסך הכל דגם עם חתך גוף עגול ולא מסובך...המתכנן סתם סיבך את העניינים.
עדכון בניה :
חיבור חלקי הגוף - עבר ללא תקלות ,אבל את כל החרטום ותא הטייס בניתי קצת אחרת מהדרך של המתכנן...חיברתי את כל חלקי ה"עור" הקדמיים יחד ,אל הקונסטרוקציה הפנימית התייחסתי גם כאל חלק אחד ,בעייני היא קצת מיותרת וקצת מגושמת אבל אני לא אקבול בפני המתכנן למרות שיש לומר שהוא יצר והתייחס לכל מיני התקנים בדגם ויצר להם מקום בשלד כמו אנטנה שתוחדר למקום ספציפי בשלד
כנ"ל לגבי כני הנסע וכ"ו.
הזנב- על פי ההוראות אני אמור לבנות את הקונסטרוקציה של הזנב על גבי הדגם עצמו ....ואז לעטוף אותה בחלקי הזנב...גם פה הלכתי בדרכי ולא בדרכו ...
הכנפיים-
גם פה ישנה קונסטרוקציה שהאמת אולי היא לא מיותרת אבל קצת קשה להרכבה ע"ג הדגם עצמו...
היי דן
הדגם די מדוייק אבל לא חף מבעיות הבעייה הכי גדולה היא הנייר שהוא מודפס עליו שהוא די קשיח ....זה בסדר לחלקים גדולים אבל לחלקים קטנים ממש בעייתי ,אני מתכוון להציג אותו על סטנד במצב כני נסע מקופלים פנימה חצי דרך -מצב המראה-ואני נוכח לדעת שאין מצב להשתמש בכל חלקי כני הנסע שכן הם לא יכנסו למקומם ולכן אני מקמבן לא מעט כדי שזה יעבוד.
כמו כן המטוס הזה ממש בעייתי לצילום עדיין לא מצאתי לו זווייות צילום מגניבות שמראות אותו בצורה מחמיאה וקולית ....הוא פשוט לא קול המטוס הזה ..... חמוד כן...קול ...ממש לא
בתגובה להודעה מספר 20 שנכתבה על ידי solo67 שמתחילה ב "היי דן
הדגם די מדוייק אבל לא..."
שניהם אווירונים נקרא לזה בסיסיים, פשוטים עם קווים חלקים ועגלגלים ושמנמנים .
לכן לא משנה זווית הצילום, תמיד זה יראה חמוד . הרעיון של התצוגה מקורי ומעניין, מה שצריך עכשיו זה דגם במצב נחיתה עם מצנח מעצור פתוח מה שכן כולי תקווה שהטייס ינתק בתצוגה הסופית גם את הזנב מהקרקע ללא פגיעה בצינור הפליטה של המנוע
וכהרגלך שונה ומיוחד.
הרעיון "שנייה אחרי המראה" מדליק - אהבתי!
לגבי הסופר גלו הקוסמטיקאי - זה מחזיק לאורך זמן כדבק (או שאין לך דיי נסיון כדי להשיב)?
שואל כי ציפורניים גם צריכות להתנתק מתישהו ואולי זה מתוכנן להיחלש עם הזמן...
(*למרות שכמה תכנון כבר משקיעים בדבק של 3.5 ש"ח לבקבוקון...:-))
תודה צחי
לגבי הסופר גלו הזה בינתיים הוא מחזיק ודי נוח לשימוש במיוחד לציפויי חלקים שדורשים חוזק לפני שיוף כמו גלגלים ,ספינרים וכ"ו ,בדקתי גם חיבור חלקים זעירים /קטנים כמו אנטנות וכ"ו ואפילו השתמשתי בו לתיקון חלקים שהתנתקו בדגמים ישנים שלי ואני מרוצה ממנו....
אבל הוא לא מחליף את הסופר גלו של יעקובי או של uhu....
אל תשכח שציפורניים באות במגע עם מים /סבון וכ"ו ולכן בשלב מסויים הדבק נחלש ומתנתק מה שלא קורה בדגמים שאנחנו בונים
נערך לאחרונה ע"י solo67 בתאריך 02-12-2018 בשעה 12:59.