19-11-2018, 16:22
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.09
|
|
גופים ביטחון שונים למשימות שונות
ציטוט:
לא הגיוני לך יותר חלוקה לפי אופי המשימה?
|
גם צה"ל עצמו ללא מג"ב ומשימותיו, אמור להיות מסוגל להתמודד מול קשת מאוד רחבה של איומים, החל מקרבות שריון בשריון בסיני, דרך לוחמת הרים מול אויב שאין לו רק"ם בלבנון, ועד מבצעי ענק אורבניים מול אויב חלש יחסית כמו ב"חומת מגן". אף אחד לא מציע שיהיו גופים ביטחוניים שונים לכול מתאר שונה של עימות מזוין שמדינת ישראל עלולה להיקלע אליו. אבל רק במקרה של חיילים עם נשק ארוך אוטומטי, שמתמודדים מול אזרחים, לפעמים אזרחים שאפילו חמושים בנשק חם תקני, אתם מציעים שיעשה גוף בטחוני נפרד. לדעתי התפקיד של משטרת ישראל, צריך להסתכם במניעה ופענוח של פשעים ולשמירת החוק והסדר, כול עוד זה אינו דורש נשק שהוא יותר מאקדח. ברגע שנדרשת התערבות של מישהו עם M-16, או תבור, או משהו יותר עצמתי, תם תפקידה של משטרת ישראל ומתחיל תפקידו של צבא ההגנה לישראל. זה מה שצריך להיעשות לפי דעתי.
ציטוט:
אין זה אומר שהם לא יכולים לעשות תעסוקה מבצעית, אבל לא ננתק אותם מהיעוד האמיתי שלהם למשך שנה שלמה כי הם בדיוק תפסו 2 קווים ברצף כי אין מי שיתפוס קו.
גילוי נאות,
אני יכול להעיד שאני בסדיר, כמו רבים אחרים, נותקתי מהיעוד האמיתי שלי למשך שנה כדי לעשות 2 סבבי תע"מ שלא היינו מוכשרים אליו באמת (אל"ת של שלושה ימים זה כסתח, עם כל הכבוד), בסביבה שלא הכרנו, בתרגולות והוראות שהכרנו פעם ראשונה רק באל"ת.
מאידך, אם הייתי עושה את זה במשך 3 שנים, כולל נגיעה נרחבת בזה בטירונות ובאימון המתקדם, כנראה שהייתי "חייל איו"ש" מקצועי בהרבה.
|
יחידה שאומנה ללחימה בעצימות גבוהה סביר שגם תתאים ללחימה בעצימות נמוכה, אבל לא להפך. לכן אני מציע לסגור את מג"ב ולהקים עוד כמה חטיבות רגלים בצה"ל שיקבלו כוח אדם שמנותב כרגע למג"ב. אותם חיילים שיאומנו גם ללחימה בעצימות גבוהה וגם ללחימה בעצימות נמוכה יעשו עם גיוסם מסלול לוחם ותרגילים יחידתיים, ואחר כך גם תעסוקה מבצעית באיו"ש או בתחומי מדינת ישראל. אחרי סבב תעסוקה של חצי שנה, אולי שנה, יפסיקו לעשות תעסוקה מבצעית, יתאמנו עוד קצת ללחימה בעצימות גבוהה ואחר כך ישתחררו ויעברו למערך המילואים, כשהם מיומנים הן בלחימה בעצימות נמוכה והן בלחימה בעצימות גבוהה. בצורה הזאת נוכל להגדיל את היקפו של כוח המילואים שמתאים ללחימה בשני הסוגים, ויהיה לנו כוח מילואים גמיש יותר להפעלה. נכון לעכשיו חלק מהחיילים הרגליים במילואים מתאימים רק לאיו"ש אבל רק חלק גם מתאימים ללבנון ורצע"ז. אני מעדיף שכול הלוחמים הרגליים במילואים יתאימו לכול הזירות.