חיל הנחתים האמריקני הודיע רשמית על הפעלת היחידה הראשונה שלו שתצויד בטילי שיוט קרקעיים מסוג Tomahawk. הנחתים נמצאים כעת בתהליך של קביעה בדיוק כיצד יחידה זו תצויד ותועסק, אך מצפים שתהיה מסגרת של גדוד חמוש בטומהוק, מבצעית לפני סוף העשור.
כרגע יש סוללה אחת שמשמשת לפיתוח התו"ל והרעיון המבצעי. מצפים שבמסגרת הסופית תהיינה שלוש סוללות, בהן מספר בלתי ידוע של פלופורמות שיגור וכלים אחרים.
אחד הרעיונות שהוצגו הוא להשתמש בכלים בלתי מאויישים כפלטפורמת שיגור. בתמונה אבטיפוס של מערכת ROGUE-Fires שהוא רכב 4X4 בלתי מאוייש שמפותח כחלק מפרוייקט Joint Light Tactical Vehicle (JLTV). יש אתגרים של משקל ומרכז כובד בשימוש בכלי כזה והתאמתו לשיגור טיל כבד יחסית, בנוסף לכלל האתגרים של שימוש בכלי בלתי מאוייש קרקעי חמוש.
עוד עניין קשור לנושא מאמץ האש - מאמר שקורא להגדיל את יכולות קישור והכוונת סיוע אש לחיל הרגלים של המארינס. מתקדמים מ"כל נחת הוא רובאי" ל "כל נחת הוא קצין קישור" https://www.usni.org/magazines/proc...pport-specialty
_____________________________________
"נומה עמק, ארץ תפארת, אנו לך משמרת"
"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 29-08-2023 בשעה 13:21.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "חיל המארינס האמריקאי מציג יכולת חדשה לשיגור טילי שיוט"
בהנחה ואנחנו מדברים על המתאר שבו הנחתים מבצעים את המשימה המקורית שלהם, שהיא נחיתות אמפיביות, הנחתים רוצים שהצי יסחוב עבורם רכבים נושאי טילי שיוט... בזמן שהספינות שלהם נושאות טילי שיוט בתור חימוש?
קשה לי להבין איזה צורך יש בכפילות הזאת מעבר לצורך של המארינס "להיות עצמאיים" בכל תחום. ביחוד בזמן שהם מוותרים על יחידות משורינות שהרבה יותר רלוונטיות למתאר שלהם.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי Origlo שמתחילה ב "בהנחה ואנחנו מדברים על המתאר..."
אין לי מושג על האסטרטגיה או תפישת ההפעלה מאחורי המערך הזה. אני יכול לחשוב על כמה אפשרויות שהמארינס יקבלו יכולת כזו:
- יש להם יכולות פריסה מהירה להרבה מקומות בעולם, בניגוד לARMY
- הם מגיעים למקומות ביבשה שספינה לא מגיעה, בקבועי זמן קצרים
- הפלטפורמה ניתנת להסוואה וקשה יותר לזיהוי מספינה, מאפשרת ביזור של כח האש
- לצבא ARMY יש מערכות כאלו משלו שמפורטות במאמר, אבל הן לא בהכרח מותאמות או זמינות.
- זירה כמו טאיוואן וים סין מתאימה יותר ליכולות של הצי והנחתים
- יכול להיות שבמלחמה עצימה, למשל עם יריב כמו סין, הספינות תהיינה עסוקות בזירה הימית ולא יהיה מענה זמין מחוץ למסגרת הנחתים.
- טיל שיוט זה נשק אסטרטגי שיופעל בידי דרגים מאוד גבוהים, ייתכן שהנחתים הם רק "קבלן הביצוע" שתפקידו לפרוס סוללה בנקודה על המפה (שספינה לא יכולה להגיע אליה) ולאבטח אותה כדי לייצר עוד אופציות הפעלה עבור הדרג האסטרטגי, בלי קשר למשימות הנחיתה והלחימה היבשתית.
היכולת לשגר טומהוק מפלטפורמה יבשתית היא כמובן לא חדשה, אז מעניין לראות "מה חדש" כלומר מה המתאר שהם חושבים עליו, איך זה מתחבר לתפישת ההפעלה של הצי, ומה המסגרת החדשה הזו באה לפתור.
_____________________________________
"נומה עמק, ארץ תפארת, אנו לך משמרת"
"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 29-08-2023 בשעה 15:47.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "ההסבר פשוט ובודאי מוכר לך...."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי קרן-אור
משגר כבד ועתיר ביצועים- כבר יש, פרויקט משותף של הצי וה- ARMY. המארינס חייבים להציג משהו משלהם.
פה אני כבר ממש לא מסכים איתך. כל זרוע פועלת לפי תו"ל ותפיסת עולם מבצעית שייחודית ורלוונטית לה. המארינס בהיותם הכוח קדמי והדרג המסתער של הצי עובדים לפי תפיסה של "הכל על הגב ועל גלגלים", כמובן בהתאמה לשינוי המשמעותי והקרדינלי שהזרוע עוברת בתקופה זו.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "[QUOTE=קרן-אור]משגר כבד ועתיר..."
זה מסביר את ה-"נמסיס". הטומהוק לא שייך לקרב ולדרג המסתער. עובדה שמעולם לא היה למארינס נשק כזה. איזו יכולת איתור למאות ק"מ יש להם "על הגב ועל גלגלים"?
הם רוצים לשחק עם הגדולים, להפעיל אמצעים אסטרטגיים. בהינתן יכולות שיגור מצוללות, ספינות ובסיסים קדמיים- אני לא רואה טעם להוסיף גם שיגור מפלטפורמה קרקעית ניידת.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "זה מסביר את ה-"נמסיס"...."
זה שמשהו לא היה, לא אומר שמשהו לא יהיה - חשיבה כזאת מצביעה לטעמי על קיבעון מחשבתי. ואם ניקח את זה לתרחיש מבצעי, למשל מלחמה נגד סין באיים שבקרבת היבשת, אז אני לגמרי רואה טיל כזה נפרש בבסיס קדמי יחד עם מנחת של מטוסי F35 ומאפשר לשגר אותם בלי לסכן ספינות מלחמה שיימצאו מעבר לאופק וטווח טילי נ"ס.
תוך כדי כתיבת תגובה זו חקרתי קצת בנושא וזאת בדיוק תפיסת ההפעלה שמיועדת להם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "חיל המארינס האמריקאי מציג יכולת חדשה לשיגור טילי שיוט"
מאמר קצת יותר מקיף שמדבר על השינויים הצפויים לחיל הנחתים. קטונתי מלתרגם או להבין את כל המאמר אבל בגדול מדובר בהפחתת כמות הטנקים (כמעט לחלוטין) ותותחים, והשקעה במל"טים ויכולות אש ארוכת טווח, חימוש משוטט ועוד
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סיורניק שמתחילה ב "חיל המארינס האמריקאי מציג יכולת חדשה לשיגור טילי שיוט"
יש פה בלבול בין שני דברים שונים:
1. המשאית שבתמונה שהבאת היא משגר ע"ג רכב נשלט מרחוק שמבוסס על רק"מ JLTV ונקרא NMESIS, עבור טיל נ"ס החדש NSM. כך הכלי נראה בניסוי שיגור של הטיל:
וכך נראה הטיל מקרוב:
2. עבור הטומהוק פותח משגר אחר בשם Long Range Fires Launcher שגם הוא מבוסס על JLTV כדי לשמור על אחידות לוגיסטית. משגר זה נושא טיל בודד:
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
נערך לאחרונה ע"י סירפד בתאריך 29-08-2023 בשעה 18:27.