04-05-2018, 14:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
הודעות: 2,116
|
|
עשיתי דבר דומה באחד מתפקידיי כקצין בטיחות.הייתי אחראי על פרוייקט מחשוב כל אירועי ותחקירי הבטיחות ביחידה. זה כלל איסוף תחקירי אירוע וריכוזם במערכת ממוחשבת, ביצוע תדריכי בטיחות והטמעת תהליכים הקשורים בבטיחות.
יש לי לקחים אבל לא בטוח שאפשר ליישם אותם בכל מסגרת, תלוי מאוד במי המפקד שלך וכמה חופש פעולה יש לך, סוג היחידה (בסיס הכשרות או מחלקה בקו) כמו כן מי קהל היעד (טירונים שמתחלפים כל מחזור וצריכים ללמוד הכל מחדש, קצינים ואנשי קבע ביחידה, מפקדי מסגרות...)
א. מיקוד - יש מליון אירועים של נפגע, כמעט ונפגע וכו', יש מליון תחקירים שרובם כיסוי תחת. הייתי ממליץ להתמקד בכמה תחקירי דגל מרכזיים וב 2-3 לקחים שקל לזכור, אחרת נהיה בלגן ותחקיר או תדריך הבטיחות הופך לטקס משעמם שאף אחד לא לוקח ברצינות.
זה תלוי מאוד מי אחראי הפרויקט והמפקד הישיר שלך, כי יש מפקדים שרוצים הכל מהכל ושלכל פיפס יהיה תחקיר מבק"א יבשה, ובסוף התחת מכוסה אבל האנשים בשטח לא לומדים כלום ולא זוכרים כלום.
ב. נגישות לחומר - אחת הבעיות היתה נגישות המערכת למפקדים וכן קושי לסנן או לחפש תחקירים מסויימים או בנושא מסויים. יהיה יותר יעיל "להאכיל בכפית" את המפקדים בתחקירים רלוונטיים לפעילות, מאשר לצפות מהם למצוא בעצמם מבין אלפי תחקירים
ג. הכרת מחזורי הפעילות ביחידה - מומלץ לבנות את מערך הבטיחות סביב נושאי האימון באותו מחזור (שבוע נגמ"שים, שבוע חציית מכשול מים, שבוע ניווט בדד וכו'). הפעילות ברוב הצבא היא מחזורית וזה עוזר להיות מוכן מראש לסוג האירועים הנפוצים באותה פעילות. לא להזניח גם את המערך התומך ואת שיגרת הבסיס / מחנה.
ד. תיעוד - היום קל מתמיד לצלם תמונות או וידאו קצר ולהעלות לרשת הצהלית בצורה מאובטחת. זה תופס את תשומת הלב ומאפשר לתת דגשים מעבר לתיאור האירוע (לדוגמא - ציר עם שיפוע צד רציני שמסכן פעילות רק"מ - אפר להעלות תצ"א או מפה של הנת"ב עם וידאו קצר של איך זה נראה בנסיעה ביום ובלילה ואיך להימנע מהסכנה)
ה. יצירת תרבות של מודעות ודיווח - יש מפקדים שדורשים לקבל דיווח על לפחות 3 אירועי בטיחות בשבוע (גם אם זה אירוע שטותי כמו חייל שהחליק על בננה ללא קסדה), אני מבין שזה בא מרצון להרגיל את החיילים לדווח ולחשוב על בטיחות, אבל זה לפעמים מוביל להתעסקות בטפל וכסת"ח. הייתי ממליץ להתמקד בדברים אמיתיים, ומצד שני לתגמל אנשים על אמינות בדיווח ועל מניעת סכנה, לא רק לתת עונש על אירוע שלילי.
ו. המטרה היא לאפשר את קיום האימון / הפעילות - התפקיד של מערך הבטיחות הוא לא לבטל או לסנדל אימונים מתוך גישה מרובעת שונאת-סיכון ולעטוף כל חייל בצמר גפן. המטרה היא כן לאפשר את האימון ולמצוא את הדרך לבצע אותו בצורה בטוחה ככל האפשר.
הכי קל לסגור שטחי אש, לצעוק פיו פיו במקום ירי ולהחליף את התנועה המבצעית בשטח בנסיעה בטיולית. אתה והמפקדים שאיתך צריכים לדעת מתי לשחרר לטובת האימון, ומתי לרסן את הקצינים הצעירים המורעלים. קח בחשבון שהאחריות עליך וחיילים לפעמים עושים דברים מטופשים ומסוכנים שלא חלמת עליהם.
אם אחשוב על עוד דברים אוסיף פה. יעזור לדעת מה האמצעים העומדים לרשותך ומה סוג המסגרת.
_____________________________________
"נומה עמק, ארץ תפארת, אנו לך משמרת"
"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)
נערך לאחרונה ע"י סיורניק בתאריך 04-05-2018 בשעה 14:15.
|