23-07-2019, 20:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.02.17
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מוהנדס במיל
אתה רק מוכיח את הטענה שלי הבעיה היא לא בצעצוע הזה או אחר הבעיה היא בתפישה שהבט"ש הוא מה שחשוב ולא האימון למלחמה אותם מכ''ים יכלו גם לחתום על המכפל באימון למה הם לא עשו את זה? כי החינוך שהם קיבלו הוא שהקו באיוש הוא מה שחשוב
|
זה ברור, וזה גם בערך מה שסירפד רשם פה, ההידרדרות בצבא הגיעה עקב ההפיכה של לוחמים לשוטרים, עקב חוסר שימור ידע, קיבעון מחשבתי חוסר מקצועיות וכו'.. פעם הצבא היה נלחם עם כמה שהמחיר היה כואב, היום אנחנו עומדים בצמתים באיוש..והמקרה שרשמתי חד משמעית נובע מזה. זה לא חייב להיות קשור למוצר טכנולוגי כזה או אחר, בדיוק כמו שאחרי ההכשרה שלי לא יצא לי לראות כמעט אנשים משתמשים במצנפות במקומות שדווקא צריך כי "החסה מספיק טובה", מחרפן אותי לחשוב שאפילו משהו כמו מצנפת כבר בדרך להיעלם.
סירפד פשוט(איך שאני רואה את זה) חידד ואמר שכל הצעצועים בעולם לא יועילו אם האופי של צה''ל לא ישתנה ולא יחזרו לשים דגש חזק על מקצועיות ושימור ידע. אני כלוחם רוב הזמן לא סמכתי על המפקדים שלי בכלום ושום דבר למעט שני ממים ספציפיים (שבכלל הגיעו משלדג ודובדבן) והמפים/סמפים שכן ראו לחימה במהלך השירות שלהם אז הם לא מבססים את מה שהם אומרים על סמך חוברת הוראות למפקד(סיפור אמיתי - מכ שלי באימון מתקדם "לימד" אותנו לפתוח זיגים כשהוא קורא מתוך חוברת, לא היה צריך להיות גאון כדי לראות שאין לו מושג על מה הוא מדבר, במזל הממ שראה דבר או שניים כבר לימד אותנו בטירונות כמה שהוא הספיק).
אני יכול גם להוסיף ולהגיד שהסיבה המרכזית שבגללה חששתי לחיי במהלך השירות היא לא איזה מחבל שיחדור או איזה מבצע בעזה, אלא יותר העובדה שהרגשתי שאנחנו פשוט לא מספיק טובים ומאומנים(ובסוף בצורה אירונית לא סומכים עליך בחזרה אז מסרסים לך את הצורה ואתה לא באמת לומד), שרוב האנשים מסביב בינוניים(כולל חלק גדול מהמפקדים), באמת שלא יכולתי לדמיין את הפלוגה שלי עומדת מול כוח שווה ערך או אפילו פחות של חזבאללה.
נערך לאחרונה ע"י Octavius בתאריך 23-07-2019 בשעה 20:38.
|