10-08-2018, 16:16
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
אני רואה ערך במערכת שמשיבה אש באופן אוטונומי, אם מדובר במלחמה כוללת ובמטרות כמו סוללות ארטילריה או משגרי רק"ק.
אני לא רואה בה ערך בלוחמה א-סימטרית שבה המטרה יכולה להיות אדם בודד עם משגר בזנ"ט או נקודות שיגור חפורות ומוכנות מראש עם טיימרים:
1. זה נשמע כמו נסיון לפתור פחדנות וחוסר עמוד שידרה בעזרת טכנולוגיה - כלומר זה לא אני שהחלטתי לירות על גן ילדים שהיה בו משגר, זו המערכת האוטומטית. מי שחושב שזה יעזור לנו להצדיק את עצמנו מול העולם, טועה לדעתי.
2. מה בדיוק זה בא לפתור שלא מתבצע מספיק טוב כיום? את זמן התגובה (אם הרקטה כבר שוגרה סביר להניח שהאויב כבר לא נמצא שם פיזית)? את קבלת ההחלטות האם לירות או לא? האם המערכת אמורה להתחשב באווירה הפוליטית והרצון להסלים או להרגיע או להכיל?
3. מבחינה מבצעית נטו אין לדעתי הרבה ערך בלירות על עיוור למקום שממנו היה כרגע ירי. בלי עיניים אנושיות על המקום וזיהוי המטרה באופן ודאי, יהיה סתם בזבוז חימוש וזה לא ימנע המשך ירי מאותה הנקודה. זה נכון לעזה וגם ללבנון.
4. אם המערכת התיאורטית שלך אמורה לענות על איום של אמל"ח רקטי ופצמ"רים, כבר היום יש "שיגורים" המוניים של עפיפונים ובלונים ללא "משגר" ולך תדע מה יהיה מחר, ובכל מקרה הסיבה שלא ירו במפריחי העפיפונים נבעה מהחלטה מודעת, לא ממגבלות הטכנולוגיה שהמערכת באה לפתור.
אני כן רואה ערך במערכת חכמה שעוזרת לאדם לקבל החלטות - מנתחת "נקודות חמות", מבצעת מודלים סטטיסטיים, משלבת אמצעי תצפית וסנסורים אחרים לתת תמונת קרב טובה יותר. אבל גם שם תמיד יש כשלים בלתי צפויים.