25-09-2012, 06:11
|
|
|
|
חבר מתאריך: 06.07.09
|
|
מסתבר שפרטי נפילתו של גיבור ישראל שלמה ערמן מאש כוחותינו הרבה יותר עגומים מהתאור הסתמי בכתב העיטור שקיבל לאחר נפילתו.
http://www.nrg.co.il/online/54/ART2...4&cat=872&loc=7
ציטוט מכתבה על שלמה ערמן ז"ל היום מעריב:
לפתע אנחנו מגיעים, ערמן עומד בשביל, מחזיק חול ביד, מסתכל ואומר אנחנו עכשיו בציר שמוביל לתעוז יורם. פתאום הוא אומר 'חבר'ה, עצרו. יש פה קוליסים (סימון שרשראות של טנקים, ע"ל) ויש פה כמה טנקים. תעמדו בשורה, תרימו ידיים. ערמן אומר לי 'מילואימניק, אתה תעמוד מאחוריי'. שאלתי אותו למה, אבל הוא התעקש. בדיעבד זו הייתה הפעם האחרונה בה הוא הציל לי את החיים".
"היי טנקיסטים, אנחנו חבר'ה מהמעוזים"
ש: מאיפה אתם?
"מאורקל. תתקשרו ל'כוסית,' ל'קסטה' ול'לבן,' תגידו להם ש1- של לפתן הגיע שלם לכוחותינו יחד עם איש מילואים".
ש: מאיפה אתם בארץ?
"מחיפה, מתל-אביב, משפיים, מבית-אלפא".
ש: איפה קולנוע מוגרבי?
"באלנבי פינת בן-יהודה".
ש: מי מכם מחיפה?
"אני, אמר שלומי, שהתגורר בנווה-שאנן".
ש: מה יש שם?
"טכניון".
ש: מאיזו פלוגה אתם?
"פלוגה ל'".
ש: אין דבר כזה פלוגה ל'".
באותו רגע נטען פגז, ונורה לעבר הצוות - שלמה ערמן, משה לוי ורמי גולדברג נפגעים. גולדברג נהרג במקום.
5 החיילים מצליחים להגיע לפנות בוקר בסמוך לטנקים של אנשי מילואים מגדוד אסף, גדוד שריון 113. הצוות, שגויס רק באותו היום, בפאניקה גדולה לאחר מארב של קומנדו מצרי שבוצע לחטיבה אחרת, ולכן לא מוכן לקחת שום סיכון.
"לפנות בוקר ראינו צלליות של טנקים. שלמה אמר שאלה טנקים שלנו, והלכנו זקופים לכיוון שלהם וקראנו להם. הם בכלל לא שמו לב אלינו", מספר רוסקיס את תחילתו של האירוע הטרגי. "התחיל דו שיח בינינו. התחלנו לדבר בעברית, אבל הם לא האמינו לנו שאנחנו ישראלים, משום מה, למרות שהכל היה ישראלי לגמרי. התחילו לשאול אותנו לא מעט שאלות, והרגשנו לא בסדר. מה אתם לא מאמינים לנו? הרי אם רצינו לתפוס אתכם לא היינו מדברים איתכם - היינו ישר קופצים עליכם.
היינו בטוחים שכבר מקבלים אותנו וממשיכים הלאה, ופתאום הופעלו מנועים ויצא פגז לכיוון שלנו, ואחר כך צרורות. עפנו מההדף, משה נפצע, שלמה נפצע וגולדברג נהרג במקום. השתררה דממה, ובקשר שמענו אותם אומרים 'זה עתה השמדנו חוליית אויב'. קמתי, כי שמעתי את הפצועים ואת הגניחות, קמתי וצעקתי לעברם 'יריתם בכוחותינו'. אז הם אמרו לנו להישאר במקום, והזעיקו נגמ"ש לחילוץ. ביקשנו מהם שיבואו לעזור, אבל הם טענו שקיבלו משימה אחרת ונעלמו".
|