לאור העובדה שצבא חדש קם ונבנה בעירק, ושתמונות שלו החלו לעלות ברשת, החלטתי שהגיע הזמן להתייחס אליו.
אני אשמח אם תמצאו עוד תמונות, במיוחד של האמצעים שלא מצאתי, אך אנא שימו לב שמדובר באמל"ח של צבא עירק החדש, ולא של צבא סדאם.
חיל היבשה:
חי"ר:
האמרים:
77 טנקי T-72 ניתנו לצבא עירק ע"י הונגריה, בתמורה לחוזה אחזקה. (במאמר מוסגר, זה משאיר את הונגריה למיטב ידיעתי רק עם טנקי T-55. כנראה שהם החליטו שאין להם יותר אויבים).
4 טנקי T-55 מצבאו של סדאם ששרדו את המלחמה משרתים בדיביזיה הממוכנת:
שימו לב לחזית של ה T-55 הבא. מה חסר לו שם בחזית בחיבור בין התובה לצריח? זו תוספת מיגון כלשהי שחסרה?
180 נגמשי ברדלס M-113 נתרמו ע"י איחוד האמירויות:
מספר לא ידוע של נגמ"שי BMP-1 מצבאו של סדאם ששרדו את המלחמה:
מספר לא ידוע של נגמ"שי M1117 ASV (Armored Security Vehicle) כנראה מתוצרת טורקית:
מספר לא ידוע של MT-LB מדגם לא ידוע, כנראה כלים מצבאו של סדאם ששרדו את המלחמה:
600 נגמ"שים פולניים מדגם Dzik-3 (נקראים גם עין ג'אריה) :
כ- 50 נגמ"שי Panhard מגדם VCR נתרמו ע"י ירדן:
כ-50 נגמ"שי BTR-94 נתרמו ע"י ירדן:
כמו כן נתרמו ע"י ירדן גם 300 נגמ"שי Spartan, אבל לא מצאתי תמונות שלהם עדיין.
חיל ים עירק:
5 ספינות Predator Class שנתרמו ע"י בחריין:
24 ספינות קלות מדגמים שונים לאזורי הביצות של השט אל-ערב:
6 סירות פטרול Al Uboor class נבנו בעירק. עדיין אין לי תמונות שלהן.
חיל אוויר עירק:
16 מסוקי היואי UH-1H ניתנו במתנה ע"י ירדן (רק 5 נמסרו, הייתר בשיפוץ):
מספר לא ידוע של מסוקי Mi-8 מצבאו של סדאם ששרדו את המלחמה:
כמו כן קיימים מסוקי Mi-17 ו Bell-206 שאין לי עדיין תמונות שלהם.
בנוסף לכך קיימים מספר מטוסי F-7 (שדרוג סיני של מיג 21) ששרדו את המלחמה בבונקרים, אך ע"פ כלל המקורות הם לא בכשירות ולא טסו מאז 2003.
נערך לאחרונה ע"י cre666 בתאריך 21-12-2007 בשעה 18:11.
כשאני הוסמכתי לRPG, סיפרו לי שהטבעת בחלק האחורי היא תוספת ישראלית ייחודית. האם ייתכן והמטול הזה הוא עודפים שנשארו לישראל כשהRPG יצא משירות ויוצאו לעירק???
או שפשוט (וזה כבר נשמע יותר הגיוני), המדריכות בביסל"ח סתם הפיצו הנפצה.
אתה טועה,זהו מטול RPG7 מתוצרת ברית המועצות ללא שיפורים!
וישראל מעולם לא השתמשה במטולי RPG7 ורק צבאות האויב (מצרים וסוריה) השתמשו בנשק זה במלחמת יום הכיפורים
וישראל מעולם לא השתמשה במטולי RPG7 ורק צבאות האויב (מצרים וסוריה) השתמשו בנשק זה במלחמת יום הכיפורים
אם אתה אומר בכזה ביטחון אז כנראה שאתה יודע.
אני מתנצל שהטעיתי את קוראי הפורום כי מסתבר שמאחר והפק"ל שלי כחייל היה אר.פי.ג'י, לא רק שלא שירתתי בצה"ל, אלא הייתי חייל בצבא המצרי או הסורי במלחמת יום הכיפורים.
אני חייב לרוץ לעדכן את אשתי אישית. העובדה שאני מוסלמי ומבוגר ב-20 שנה ממה שהיא חשבה היא ממש לא משהו שמבשרים בטלפון ואני לא רוצה שהיא תשמע את זה ממקור אחר.
אנא החזיקו לי אצבעות.
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "[QUOTE=nargsi7]וישראל מעולם..."
אחד הטובים.
אני מניח שקרה כאן טלפון שבור:
-גירסא א': "RPG-7 הוא שיפור של דגמים קודמים כמו RPG-2, שהיתה לו רק טבעת מתכת בקצה. ל- RPG-7 יש גם קונוס".
- גירסא ב': "ה- RPG כולל הרבה שיפורים, למשל טבעת המתכת בחלק האחורי".
- גירסא ג': "טבעת המתכת מאחור? זה שיפור ישראלי".
השאלה היא, כיצד זה התקבעה לה בצה"ל ההנחה המוזרה שציון פרטים איזוטריים ומופרכים על כלי נשק מסייעים בלימוד עליהם. הפרטים המופרכים עצמם קליטים וזכירים (כמה סוגי תחמושת יש ל-M203? למה ל-M16 יש קת שטוחה?), אבל מה לעזאזל הם תורמים ללימוד?!
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 13-06-2011 בשעה 20:10.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי עופר123 שמתחילה ב "הנשק הסטנדרטי הוא קלאצ'ניקוב או M-16?"
רוב חיילי צבא עירק - M-16
יחידות "מיוחדות" - M4
כל הקלאצ'ים בתהליכי העברה למשטרת עירק (שגם היא חמושה בנשק אוטומטי כנשק אישי ומקלעים ו RPG כנשק מחלקתי, מה שמקשה עלי לקרוא לה משטרה.... אולי חי"ר קל).
מטוס קל COMP AIR 7SLX. העיראקים קיבלו 7 מטוסים כאלה מאיחוד האמירוית שמתוכם כיום יש להם חמישה (אחד כנראה לא נכנס לשירות ואחר התרסק בתאונה). המטוסים מקורקעים עקב מצבם הטכני.
אחד החבר'ה בפורום אירני זיהה את ה MT-LB הזה כ MT-LB 23M - דגם נ"מ פולני/בולגרי (2 הצבאות דיגמו אותו בנפרד בצורה כמעט זהה).
זה מוזר לי, מכיוון שכנשק נ"מ הייתי מצפה שלא ישרוד את מלחמת המפרץ.....
האמרים: צד ימין האמר, צד שמאל נראה כמו אמבולנס ע"ב לנדרובר דפנדר
מה המקלע הזה? נראה לי כמו Dshk. Dshk עם כוונת נ"מ
נראה לי שגם זה PKM, למרות הקת היוצאת דופן וחוסר ידית האחיזה. קת פולימר/בקלית של הדגם החדש
אוסף טנדרים שונים של מיצובישי, ניסאן, פורד ולמעשה כל יצרן גדול שקיים. משמשים בעיקר את המשטרה: מק"כ KPV בקוטר 14.5 מ"מ
T-55 (איזה מקלע מותקן על השני?) הטנק הקרוב הוא טנק חילוץ BTS-4 עם כנת-מק"כ מייצור מקומי, שני הכלים חמושים ב-Dshk
ולסעיף ה"לא מזוהים" - אלו נגמ"ש (מזכיר את סדרת ה M113, אבל שונה במידה מטרידה) ורכב שלא הצלחתי לזהות, מקווה שאתם תוכלו לעזור לי פה: BMP-113, דגם ביום אויב של הנגמ"ש. לא צולם בעירק אלא בארה"ב - כל ה"שיפורים" הם קוסמטיים בלבד, מנורת MILES בולטת על עמוד מאחורי הצריח
רכב ממוגן RG-31 או 32 (בכל מקרה מדובר בדגם-המשך של הממבה הדרא"פ)
אולי העיראקים שונאים אותנו אבל זה צבא בחסות ארה"ב שמספקת לו את התקציב וכלי הנשק.
ואם הצבא יהיה עוין לישראל אז ארה"ב לא תמכור עוד כלי נשק וחלקי חילוף וכך כלי הנשק של הצבא יהיהו מוגבלים ויוצאו משימוש
רוסי, אירופאי, אמריקאי, ירדני וכו'....נראה לי שהתחזוקה של צבא כזה שמורכב מכלים כל כך שונים ובכמויות גדולות קצת בעייתית לא?
אבל דבר אחד טוב יוצא מזה לפי דעתי- צבא עיראקי שצריך סיוע ממדינות שכנות בגלל הציוד יחשוב יותר לפני שהוא יאיים עליהם.
לגבי האמריקאים יש פה קצת נאיביות- נכון שאם העיראקים יהפכו עויינים אחרי נסיגת ארה"ב (כשזו אכן תתרחש), יופסקו עסקאות הנשק ולא יהיו חלפים לציוד. אבל- ללמד את האויב (שוב אם זה מה שיקרה) דוקטרינה אמריקאית לא יתרום הרבה. מתווסף לכך החשש מעיראק שיעית- שתעביר את המידע הזה לאיראנים.
רוסי, אירופאי, אמריקאי, ירדני וכו'....נראה לי שהתחזוקה של צבא כזה שמורכב מכלים כל כך שונים ובכמויות גדולות קצת בעייתית לא?
אבל דבר אחד טוב יוצא מזה לפי דעתי- צבא עיראקי שצריך סיוע ממדינות שכנות בגלל הציוד יחשוב יותר לפני שהוא יאיים עליהם.
קח בחשבון שעיראק היתה, ומן הסתם תהיה שוב, מעצמה אזורית. זה נובע מהדמוגרפיה, הכלכלה, היסטוריה והתרבות שלה. כרגע יש לה צבא עוברי שמורכב ממיש-מש של כלים, ותלוי בהרבה עזרה מבחוץ- אבל זה לא יהיה המצב הקבוע. כשיהיו להם 200 מטוסי קרב, 2000 טנקים ו-3000 נגמ"שים, הם לא יהיו תלויים ב-180 נגמ"שים שקיבלו מאיחוד האמירויות או ב-18 מסוקי יואי מירדן.
בוא נחכה ליום שזה יקרה. כרגע, כשכל דרום עיראק שיעית והצפון סוני, אני לא רואה את ה"מדינה" הזו הופכת למעצמה אזורית. אולי למדינה שסועה שבה כל מי שיכול מכניס רגל.
תזכור שאין להם שיטה אמיתית לגביית מיסים מכל התושבים וככל הידוע לי הנפט שלהם לא בשליטה מלאה של הממשלה(תקנו אותי עם אני טועה) כך שהם תלויים מאוד בסיוע האמריקאי שעומד על בערך 10 מיליארד דולרים.
אבל אולי הרכוש היהודי הרב שנשאר בעיקר וכל האוצר היהודי נתן להם קצת אוויר לנשימה (אני אפילו לא בטוח איזה סמיילי לעשות)
זהו המסוק השני מדגם זה שהגיע לעירק, שצפויה להזמין עוד 24 כלים נוספים - המסוקים יבצעו תפקיד משולב של סיור חמוש, תובלת סער קלה, ופינוי נפגעים. בתמונה למטה נראה אחד מהם עם מספר זנב גרמני זמני במהלך ניסויים לאחר הייצור. המסוקים הותאמו ע"י חברת Advanced Technologies & Engineering הדרום אפריקאית לשימוש עם מערכת בק"ש מודולרית SAWS שמאפשרת שימוש בטילי נ"ט Ingwe תוצרת דרא"פ, פודים למקלעי 0.5 (HMP-400 תוצרת בלגיה) ותותחים 20 מ"מ (Nexter NC-621 תוצרת צרפת). בחלק מהתמונות של הניסויים נראה המסוק ממותקן עם כדור תצפית/עקיבה אלקטרואופטי מדגם לא ידוע.
למה לא?
כבר היום יש להם את ההלפייר המשוגר מהצסנות שלהם.
ה Ingwe הוא טיל זול יחסית שניתן לרכוש אותו במספרים גדולים וניתן להפעילו ממגוון פלטפורמות-קרקעיות ואוויריות.
BAGHDAD — The United States has agreed to sell unarmed surveillance drones to Iraq’s navy as part of an effort to help protect that nation’s oil exports amid growing tensions in the Persian Gulf and to strengthen U.S.-Iraqi ties.
“They understand the importance of the mission to protect its oil platforms,” said Army Lt. Gen. Robert Caslen, who heads the U.S. Office of Security Cooperation-Iraq.
The office, which operates out of the U.S. Embassy and manages U.S. military sales programs in Iraq, confirmed the sale of drones but declined to say the model or number of drones that are part of the contract.
The drones will allow Iraq’s military to keep a continuous watch over its oil terminals within Iraqi territorial waters of the Persian Gulf, where a significant portion of the world’s oil originates and which Iran has occasionally threatened to blockade.
The sales of drones and other U.S. military equipment are viewed by the United States as a way to maintain deep ties with Iraq after the departure of American troops five months ago. The sales “help facilitate that strategic relationship,” Caslen said.
Iraq has said it is buying more than $15 billion worth of U.S. military hardware, including 36 F-16 fighter planes, M1 tanks and armored personnel carriers, insisting the weapons are for defensive purposes.
“Iraq should have the ability to protect itself against outside aggression,” said Ali al-Moussawi, an adviser to Prime Minister Nouri al-Maliki.
Iraq is particularly concerned about the security of its oil facilities.
The bulk of Iraq’s exports move through a handful of terminals on Iraq’s narrow Persian Gulf coast, making its exports vulnerable to attack from other countries or terrorists.
As a major oil producer, Iraq could balance Western worries about Iran’s threats to cut off oil shipments to some European countries that import Iranian oil.
Iraq said it is not worried about whether Iran views Iraq’s progress as a threat.
“Whether Iran has concerns or not, we’re OK with that,” al-Moussawi said. “This is in our interest.”
הצי קיבל את הספינות OSV401 BASRA ו OSV402 FAYHAA ביולי 2012 מידי מספנת ריבקהוק בפלורידה שבנתה אותן וערך להם מבחני קבלה במשך חצי שנה בטרם העבירן רשמית לידי העירקים בנמל אום-קאסר שבצפון המפרץ הפרסי. מדובר בחוזה FMS בשווי 86 מיליון דולר והספינות עצמן אורכן 60 מטרים, חמושות בתותח 30 מ"מ להגנה עצמית ומיועדות למשימות סיוע כלליות דוגמת אכיפת אזורי דיג, הפגנת נוכחות באזורי קידוח, תמיכה בלב ים בצי ספינות הסיור החדשות (שעשר כמותן כבר נמסרו לעירקים ושתיים נוספות היו אמורות להימסר בסוף 2012) ועוד.
The United States considers selling 4,000 additional Hellfire missiles to Iraq to help Baghdad fight against the militants loyal to the so-called Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL).
Iraq already received 400 of the laser-guided missiles made by Lockheed Martin Corp. (LMT) – as part of a deal of 500 missiles. The remaining 100 missiles will be delivered to Iraq by the middle of this month, according to Army Colonel Steve Warren, a Pentagon spokesman.
Baghdad has ordered 36 of the $65m Lockheed Martin Corp planes, but initial deliveries to Balad air base in Iraq earlier this year were delayed because of security concerns after militants from the Islamic State group overran much of the northwestern part of the country.
it's called "just in time" supply chain (for ISIS)
I for one am happy the Iraqi troops will have something much safer to run away in.
MRAPs are perfect to drive the Malakis into exile into Shiastan Province of the Islamic Republic of Iran, previously known as the south end of Mesopotamia
unless they will have U.S. troops in them don't bother, we all know what happened the last time we gave the Iraqis armored vehicles,
add to it GPS return signal so as soon as the Iraq girls run away they can be demobilised, or watched while ISIS drive them back to base, bingo a target ..
After a few explode by themselves would spook ISIS as they wouldn't know which ones were loaded, they would have to abandon them all,, why waste good helfires etc.. when we can get the MRAPS to do the work for us
IS chooses DOD as primary contractor
Following a long aquisition process, the Islamic State (IS\ISIS)
chose the US Department of Defence(DOD) as a primary contractor of military hardware.
The aquisition program is tailored to the specific sneeds of IS, sources say.
The main part of the program includes supplying IS with state of the art military vehicles,
weapons systems, and ammunition.
A second part includes the supply of training equipment, targets and live fire practice.
After nearly a year of work with Harpia Publishing, my new book, "Iraqi Air Power Reborn" went to the printing house. In 2003, the Iraqi Air Force has been almost entirely decimated by coalition air strikes and during the insurgency that followed. Baghdad had to rebuild its air power from scratch. This book summarizes the history of the Iraqi Air Force and Iraqi Army Aviation until 2003 before detailing the acquiring of new training, reconaissance, attack and fighter aircrafts and helicopters squadrons. The last part details the combats of the new Iraqi Air Force and Iraqi Army Aviation against local and foreign insurgents, including the so-called Islamic State. A map of all current Iraqi air bases complements the comprehensive photographic coverage and a detailed order of battle is included, together with squadron patches and artworks (drawn by Tom Cooper). A full list is provided of aircraft serial numbers and attrition to all causes since 2004.
עוזר נשיא רוסיה, ולדימיר קוז'ין הודיע שעירק צפויה לקבל כמות "גדולה מאוד" של טנקי T-90. https://iz.ru/621346/egor-sozaev-gu...azhu-t-90-iraku
מתוך דו"ח פעילות שנתית עבור שנת 2016 של UVZ, עולה כי הספקת משלוח ראשון של 73 טנקי T-90S/SK לצבא עירק היה אחת הפעילויות בעדיפות עליונה לשנת 2017 בתחום שת"פ צבאי.