03-06-2017, 21:25
|
|
|
חבר מתאריך: 16.07.15
הודעות: 4,053
|
|
הקונצנזוס בחברות הביטחוניות היה שפולין גם ככה תדחה את ההצעה של רפא"ל בשלבים הראשונים של המכרז, ושקלע דוד לא יעלה לשלבי הגמר או חצי הגמר. קלע דוד הייתה מערכת שעדיין בשלבי פיתוח וללא מבצעיות או ניסיון בקרב.
מנגד, הפטריוט (ולא נשכח שגם MEADS בתחרות) ירה מבצעית כבר מאוד פעמים עם תוצאות מוכחות, וכבר מזמן ש-2 המיירטים העיקריים סיימו פיתוח (PAC-3MSE, PAC-2GEM-T).
ולכן, קלע דוד אכן נדחתה מהיותה מערכת בפיתוח.
הסיכוי שלנו לזכות במשהו היה כמעט אפסי. האמריקאים לפחות הציעו לרפא"ל להיכנס להצעה של ריית'און בתור קבלן משנה לייצור של למעלה מ-1000 טילים (שכל אחד מהם עולה כ-1 מיליון דולר) בשלב הראשוני.
הפולנים רצו מערכות מסויימות שהיו לאמריקאים. מכ"מ חדיש, מערכת שליטה ובקרה שעדיין בפיתוח וכו'. סביר שגם אם ההצעה של רפא"ל הייתה יוצאת לפועל, הפולנים היו מבקשים להכניס את בואינג (שו"ב) וריית'און (מכ"מ) לתכנית כדי לשלב את הטכנולוגיות שהם פיתחו. קח בחשבון שהפולנים רצו שחצי מהעבודה תתבצע בפולין תוך שיתוף עם תעשיות מקומיות שגם יגזרו קופון, ויוצא שהנטו שרפא"ל מקבלת הוא ממש לא 7.5 מיליארד דולר.
רפא"ל הסתמכה על המיירט החדש שיהווה שובר שוויון והוא היה גולת הכותרת. וגם במצב הנוכחי, רפא"ל תצליח לייצא אותו באלפים. אז לא רק שרפא"ל תרוויח ממכירה ראשונית של 1000 יחידות, היא תרוויח מכל חוזה הצטיידות עתידי שפולין תחתום עליו במספר העשורים הקרובים, כמו גם חוזים להשבחה.
וישראל עצמה תרוויח מהקטנת מחיר ליחידה (של טיל) עקב הייצוא.
חומר לקריאה הכי עדכני עד כה:
http://www.defensenews.com/articles...ght-missile-mix
אז אולי רפא"ל תרוויח פחות, אך לפחות האפשרות שלה להרוויח משהו משוריינת ולא בפח, והרווח עדיין ענק.
|