19-09-2017, 10:14
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
אני חולק עליך מעט.
1. זה יפגע במוטיבציה - דווקא היעדר תרגולות כאלה שיהיו משותפות לכלל המערכים הלוחמים יפגע בגאוות היחידה - אני חושב שאתה מפריז מאוד בגאוות היחידה שבחנים כאלה יוצרים.
2. בוחן מסלול זה אחד הכלים להבטיח שלוחם ידע להתמודד במידה מינימלית עם מאמץ גבוה לטווח קצר וידע להתאים עצמו לתגובה מהירה בעת מאמץ- בדיוק מה שנדרש מלוחם שנתקל באויב ונדרש ממנו להגיב במהירות ותוך מאמץ. - הטענה שנטענה היא שלוחם במערך הגבולות לא צריך יכולות כאלה. אישית, אני חושב שצריך להתאמן ולבחון תרחישים שדומים לפעילות שתבצע. אני בשירות שלי, בסדיר ומילואים, לא נדרשתי מעולם לטפס על שום דבר, או לקפוץ מעל שום דבר. אז בשביל מה לתרגל את זה? אני חושב שחשוב ללוחם סיבולת לב ריאה (שיש כל מיני דרכים לבחון, אבל אין צורך לקדש צורה אחת מעבר לשניה - כמו למשל להחליט שהקיר הוא הכרחי, והורדה שלו היא הורדת הרמה), יכולת נשיאת משקלים ויל"מ.
טוב מאוד שבוחנים את המבחנים שהצבא עושה, ואם המבחן לא מתאים לתרחיש הייחוס של היחידה - אז בשביל מה להחזיק אותו? זו סתם מקובעות מחשבתית. כל זה עוד לפני שאומרים (כפי שאכן נכתב כאן באשכול) שבוחן המסלול כבר מזמן לא מהווה מכשול ללוחמה בכל יחידה עם קצת בעיות של סד"כ.
3. מעבר לאופי השירות על מתווה גבול סטטי (עד כמה ששלבי האימון/בט"ש מאפשר) שהוא שוחק במידה רבה, הולך ומתבהר כאן מצב של צבא דרג ב' של כוח שהתנאים שלו וההטבות שלו יהיו מדרגה ב' אם לא ג'
איך זה שונה ממה שיש היום בין לוחמים ותומכ"ל? או תומכ"ל לג'וב? או בין חי"ר לשאר הלוחמים? אני זוכר שבגיוס שלי קיבלתי הרבה פחות גאג'דטים מהחברים החי"רניקים שלי, ואני יכולתי רק לחלום על אפודים וציוד לחימה חדשים כמו שהחברים שלי במערכים אחרים קיבלו.
המצב החדש הוא פשוט הכרה בפה מלא במצב שכבר קיים הרבה זמן ומעמידים פנים שהוא לא קיים. כן, בצבא יש יחידות שתפקידן שונה מאוד (ואולי חשוב יותר בהסתכלות לטווח ארוך). היחידות שעושות תפקידים יותר חשובים או יותר קשים יתוגמלו בהתאם. מה רע בזה? שזה ייצור פערי מוטיבציה? זה תמיד יהיה, ויש דרכים חכמות יותר להתמודד עם זה מאשר להכריח אנשים שהולכים לשמור על גבול שקט לעשות הכשרה של חי"ר מתמרן.
4. וזה מפספס את אחד התפקידים החשובים של הצבא בחברה הישראלית כמקום שבו רוב האוכלוסייה תעבור אופי שירות אחיד
כמו שאמרתי, זה כבר מזמן לא קיים. ג'ובניק בקרייה עובר שירות שונה מאוד מתומכ"ל בחימוש, תומכ"ל בחימוש עובר שירות שונה מאוד מהתותחן, והתותחן עובר שירות שונה מאוד משל החי"רניק בגבעתי.
שלא לדבר על זה שהאוכלוסיה שבכלל מגייסת לצה"ל, ובתוכה האוכלוסיה המצומצמת שמתגייסת לקרבי, היא חלק הולך וקטן באוכלוסיה, אז לפני שאתה דואג לשלמות החברה הישראלית דרך הצבא, תדאג לזה שהחברה הישראלית בכלל תעשה שירות משמעותי בצבא.
לסיכום, אני לא מקדש שום תוכנית קיימת. בעיני אם קצין רציני בודק את ההכשרה שעובר חייל שיש לו ייעוד מוגדר ומוצא אותה לא רלוונטית וקשה שלא לצורך, אין שום חובה להשאיר את התוכנית הזו על כנה, בשביל סיבות כמו "גאוות יחידה" או "שירות אחיד". קודם כל שהחייל יהיה מוכשר לבצע את תפקידו. אם יש חיילים שיכולים לבצע תפקידים מסוימים, אבל מבחן לא רלוונטי מסנן רבים מהם - למה להשאיר את המבחן?
יש התמחות בכל הצבא - תותחן לא עובר הכשרה של חי"רניק למרות שיכולת לטעון שכושר קרבי גבוה כמו של חי"ר הוא תכונה בסיסית, ובכל זאת - צריכים תותחנים, הצבא לא יכול להרשות לעצמו לדרוש רף של כושר חי"ר מכל חייל תותחנים, כי לא יישארו לו הרבה חיילים אחרי הסינון. בנוסף, הצבא פשוט בדק את מה תותחן צריך לעשות באמת, ובנה לו רף כושר בהתאם.
אז נכון, זה יצר בעיות מוטיבציה, וזה יצר אבחנה בין המערכים, אבל זה גם מאפשר לצבא להחזיק מערך משמעותי שמאוייש בכוח אדם איכותי, במקום לסנן אנשים טובים בגלל סיבות לא רלוונטיות.
נערך לאחרונה ע"י yishain11 בתאריך 19-09-2017 בשעה 10:16.
|