27-03-2017, 14:19
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.05.13
|
|
כן, רק בצה"ל יימצא המומחה שילמד את גדוד בט"ש להשתמש באמצעים של יחידות מיוחדות מצבא ארה"ב.
המש"קית חי"ר תלמד אותם איך להשתמש ב- NVG דור 3 ואיך להצביע עם ה- PEQ-15
אין לי בעיקרון בעיה עם הצטיידות עצמית, אבל ציוד מגניב זה לא מספיק.
צריך להשתמש בציוד לפי איזשהו הגיון מבצעי, תו"ל שמשלב את האמצעים האלו ואימונים אימונים אימונים. לדוגמה אם אין כמעט אמר"ל בכוח, ציין הלייזר מאבד את האפקטיביות שלו כי רק בעלי האמר"ל המעטים יראו אותו.
אם יש כוונת תרמית אחת בכוח, היא צריכה למשל להיות בשימוש כחלק מהסריקה / חוד של הכוח ולא סתם זרוקה על חייל שאח שלו קנה לו שהולך בסוף הטור, אחרת אף אחד לא ידע מה החייל רואה חוץ מהחייל עצמו וכל היתרון של זיהוי האויב והפתעתו לפני שהוא רואה אותך הלך לאיבוד. אני בכלל לא מדבר האם הצבא יודע לספק סוללות ולוגיסטיקה לציוד הלא סטנדרטי.
צבא עובד ברמה של יחידה, לא ברמה של חייל בודד שיש לו הכל אבל נמצא בוואקום כי לשאר חברי הצוות אין אמצעים מתאימים.
איפה הצטיידות עצמית יכולה ממש לגרום נזק? למשל כשחייל חי"ר במתאר שטח פתוח חושב שהוא צריך ציוד של ימ"מ בלש"ב כי "הם הכי טובים" אז הוא יוצא עם מיני-עוזי או רוני+גלוק במקום עם רוס"ר. או מפקד מתלהב שקונה לכל הצוות שלו ווקי טוקי ואוזניות לתקשורת פנים צוות, אבל לא מוצפן ומנותק מרשת הקשר של שאר הכוח וכו'
אז יכול להיות שהיו מקרים (כמו בדוגמה עם הצלפים) שחבר'ה הביאו אמל"ח פרטי והצילו את המצב או סגרו פינות שהציוד הסטנדרטי לא סגר, אבל באותה מידה יכול טמבל להרוס לכולם בגלל התלהבות ולא בגלל צורך מבצעי (למשל לקיחת קלצ'ניקוב שלל ושימוש בו למרות שיש M16 רק בגלל שזה מגניב יכול לגרום לכוח שכן לחשוב שאתה האויב - ראו מקרה קפטן אמריקה בסדרה Generation Kill).
שוב אומר שאני לא מתנגד קטגורית להצטיידות עצמית, רק שלא לחשוב שהטכנולוגיה זה תחליף לעבודה נכונה, ושהשימוש יהיה מגובה בתו"ל כלשהו