12-01-2017, 16:30
|
|
|
|
חבר מתאריך: 15.07.05
|
|
כל עוד מפקדים מצפים שהחיילים שלהם יהיו זמינים בפלאפון, שעבודה שוטפת לא יכולה להתבצע בלי תקשורת דרך מכשירים אזרחיים (ואני לא מדבר בהכרח על קרב או הפצצת הכור בעיראק אלא דברים של יום-יום ש99 אחוז מהצבא מבצע ב99 אחוז מהזמן) - אז הרי שיש כאן צורך שהצבא לא ממלא.
אגב אני לא מדבר על מכשירים משוכללים ורשת צבאית מאובטחת, אלא על מכשירים פשוטים שמשתמשים ברשתות האזרחיות אבל מכילים את רק את הפונקציות הבסיסיות של דיבור/סמס ואולי יכולות הצפנה בסיסיות (בהנחה שזה לא מייקר את העסק בצורה ניכרת, נגיד רק להודעות טקסט קצרות). כל עוד הצבא יכול להביא לכך שהחיילים משתמשים במכשירים מפוקחים שאין אפשרות להכניס להם אפליקציות, בלי חיבור למחשב, בלי WIFI או BT - זה לבד סוגר פרצה אדירה בביטחון מידע שקיימת כיום.
אגב, גם אם מקפידים שלא להכניס פלאפונים לדיונים, זה לא מונע מהם להקליט כל מילה שנאמרת מחוצה להן, 24 שעות ביממה. אתה תופתע לגלות כמה איכותיים המיקרופונים של הפלאפונים היום, הם יכולים בקלות להקליט שיחה במרחק של מטרים (בסביבה שקטה) גם אם הם בתוך הכיס או אפילו בתוך תיק. תנסה כל אפליקציה בסיסית ותתרשם בעצמך, זה מפחיד מאוד לחשוב מה סוכניות ביון מפיקות כיום באפס מאמץ מבחינתן.
נ.ב.
ברור לי שאני חוטא בפנטזיה כאן, בצבא שמתקשה במשך שנים לספק נעליים ללוחמים שלו, השקעה כזאת בציוד לחפ"שים זה בגדר חלום רחוק. אבל הנקודה שלי היא שהתפיסה שתקשורת מאובטחת זה רק ל"אירועים מיוחדים" נשמעת לי ארכאית משהו.
נערך לאחרונה ע"י סמוראי בתאריך 12-01-2017 בשעה 16:44.
|