|
19-05-2023, 16:19
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.14
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ariel_zuk
כמובן שכשמתחילים את התהליך יש תגובת נגד, אבל אם מתמידים אפשר להגיע למצב בו אנחנו מנחיתים עליהם פגיעות תדירות שהם לא מגיבים עליהן. כמה יכולת תהיה לחמאס לאיים עלינו אם באופן אקטיבי נוריד להם בכירים ונפציץ מתקני ייצור ואיחסון רקטות? להתחיל סבב יהיה להם הרבה יותר בעייתי, כי כל תהליך בניין הכח שלהם נקטע. וגם אם יתחילו סבב, הם יתחילו מעמדת נחיתות משמעותית עקב הרבה פחות רקטות, הרבה פחות אזורים עם מנהרות, פחות נשק נ"ט וכו'. וכך במקום להימשך חודש, סבב יכול להימשך פחות משבוע.
|
אם כך, נסכים שלא להסכים. היינו בתוך עזה, היינו בתוך לבנון, אנחנו בתוך השטחים, תקפנו, ירינו, אספנו מודיעין, אפילו אחרי שיצאנו נכנסו קרקעית לעזה. צוק איתן - מעל חודש לחימה. לא הנחתנו עליהם פגיעות תדירות?
לא פיצצנו להם בכירים, מתקנים, מחסנים ומחרטות?
ועדיין. אתה לא תסיים את זה. לדעתי. הם יבנו מתחת לאדמה. הם יתחפרו. הם ישבו מתחת לבי"ס או בית חולים ואתה לא תוכל לעשות כלום.
(וזה עוד "פגיעות תדירות" בהתעלמות מהלך רוח אומות העולם).
אני חושב שיש פה חוסר הפנמה עמוקה במדינה - ודווקא בעם היהודי זה חורה לי. שלא משנה בכמה כוח, צבא ומה לא. אתה לא תדכא עם. ומי כמו היהודים יודע זאת שאחרי כל מה שעברו עדיין, גם בזמן הדוחק בגטאות והעבדות במחנות הריכוז ניסו בטיפת אנרגיה שבקושי הייתה בהם ללחום ולפגוע בנאצים.
ולא, אני לא עושה שום הקבלה או השוואה בין השואה לכל דבר אחר.
אני רק מנסה להבהיר שוב ושוב שטנק או מטוס חמקן לא יינצחו את נחישות האדם שדוגל בחירותו.
גם אם תיקח להם את כל הרקטות בעולם. הם יתאבדו עלייך עם מטענים ברחובות ערייך.
ציטוט:
נסראללה הוא איש צפוי, וחשוב מכך הוא לא המנהיג הבלעדי של חיזבאללה. הוא בובה, נועד לתת חזות של עצמאות ופנים לבנוניות ל"התנגדות". אבל אם לוחצים על הנהגת חיזבאללה, יהיה להם הרבה פחות מרחב לבניין כח, כמו שאמרתי על חמאס, ופחות מרחב יוזמה.
אמנם חיסול בן לאדן לא הוביל לשינוי טקטוני, אבל עצם הרדיפה אחרי הנהגת אל קאעידה יצרה דינמיקה בה אל קאעידה בונים את הכח שלהם ופועלים רחוק מאזורי הפעולה של ארה"ב, וכמובן דינמיקה של רודף-נרדף.
גם עם דאעש זה היה. לא הצליחו לחסל לגמרי, אי אפשר באמת. אבל הלחץ התמידי עליהם גרם לזה שכבר לא יכלו ליזום מגה פיגועים באירופה או לכבוש שטחים בעירק וסוריה.
|
אני לא הייתי מזלזל כך בנסראללה. צפוי צפוי, אבל בסופו של דבר חטף לנו חיילים, הוביל למלחמה ועוד מספר פעמים ירה בין אם צלפים, נ"ט על הגדר או רקטות.
אני ממש לא הייתי רוצה לחכות ליום שבו נסראללה והחיזבאללה, עם כוחות חוברים, יגיעו למצב של All or nothing. זה לא יהיה חורבן ישראל. אבל זה לא יהיה כיף.
אתה יודע למי ניתנה הנבואה...
אני לא הייתי מוחק את דעאש או אל קאעידה מהיכולות לבצע מגה-פיגוע. הבטחון העצמי שלך וההצהרות האלו הן דיי יהירים.
אולי דאעש חלש מכדי לכבוש שטחים נרחבים וכו'. אבל עדיין, טרור זו דינמיקה אחרת לגמריי.
ציטוט:
לא אמרתי שצריך להישען רק על האספקט הצבאי. להפך, אמרתי שהפתרון כנראה יהיה דווקא מדיני. אבל החלק שהחיסרון בו הכי מורגש כרגע הוא יוזמה צבאית.
|
בעגה המקצועית - אני ואתה קצת מערבבים מים
אני הגבתי למשתמש t0mer שהגיב כמו תיכוניסט.
נכנסת בין התגובות ועל רוב הדברים אני ואתה מסכימים לגמריי, רק חלוקים לגבי השפעת העוצמה הצבאית ))
ציטוט:
מאוד לא מסכים עם האמירה הזאת. רוסיה אמנם מנסה לכסות על ההפסדים, אבל כבר בשנה וקצת של לחימה באוקראינה, היא הצליחה לפרק את רוב צבאה בצורה בלתי הפיכה. טנקים ורק"מ אחר הושמדו בקצב מסחרר וכבר מעל חצי מהעתודות האסטרטגיות של רוסיה נעלמו. הארטילריה הרוסית כפי שהייתה נעלמה עקב שחיקה מאסיבית של ציוד, בדומה לרק"מ.
כלי טיס, מערכות הגנ"א, כלי שיט, כולם נשענים על ייבוא מהמערב ובינתיים נשחקים בקצב מהיר בלחימה. רוסיה נשענה ב-30 השנים האחרונות על עתודות מבריה"מ ולא תיכננה לשנות את המצב גם בהסתכלות קדימה, ובכך הגיעה למצב בו גם אם תיקח את עצמה בידיים ותבנה מחדש צבא, היא לא תוכל לאיים על אירופה לפחות ב-20 השנים הקרובות. האירופאים בינתיים התעוררו ומחזקים את הנוכחות בגבולות של רוסיה. אבל אם נסתכל על המצב לפני שנתיים? רוסיה היא ה-מעצמה אזורית, ואם ארה"ב לא מתערבת היא יכולה לכבוש את רוב אירופה עקב הזנחת הצבאות האירופאים. כיצד כל זה השתנה עם רק שינוי קטן של גישה, והרבה יוזמה אירופאית.
|
אני חושב שאם תיקח את היקף הנזק לצבא האוקראיני בהשוואה להיקף הנזק של הצבא הרוסי (תוך שקלול גודל, מיומנות, כסף, כ"א וכו') הנזק לצבא הרוסי הוא הרבה יותר גדול.
אני לא יודע מה יהיה עוד 20 שנה ע"ע תגובתי מקודם על נבואות. ואני פחות נוטה לתפוס מאנשים שמצהירים הצהרות כאלו לאוויר כאנשים עם ראייה מפוקחת. (למה 20? למה לא 15? 40? שטויות).
א-ב-ל, אני חושב שבדיעבד, רוסיה לא הייתה ה-מעצמה האזורית. רוסיה הייתה בלון שכולו אוויר. חלק מהיותה מעצמה הוא התרומה של המערב להאדיר אותה כי תמיד צריך שמישהו יהיה האוייב.
זה עובד פוליטית, כלכלית, צבאית ומקל על שליטה בעם. ע"ע מחקרים על מסגור וכו' משנות ה 80-90 (יש גם כאלו על האוכלוסייה הפלסטינית).
אם היית שואל אותי גם לפני 5 שנים אם אני חושב שרוסיה היא ה-מעצמה. לא הייתי מגיב בתשובה חיובית.
היא אומנם יכולה "להשתולל" ולהשתמש בנשק גרעיני וכו'. אבל לכבוש את אירופה? לא הייתי מדמיין את זה בכלל. לרוסיה אולי יש צבא גדול כי הם נשענים על כמות, אבל הממשלה המושחת בה הוביל אותה להיות מדינה כושלת מאוד.
ציטוט:
מצוין, וכך האיום שלהם עלינו יפחת משמעותית. כמובן שינסו להסתדר איכשהו, אבל עדיף שיהיו במוד של הישרדות ולא במוד של שיגשוג.
|
האיום יפחת? לא יודע. הטרור של שנות ה-90 והטרור של היום הוא לא באמת איום על ישראל. הוא פוגע, הוא כואב. הוא לא יחריב את המדינה.
תיקח להם את הרקטות. תחזור לאוטובוסים מתפוצצים ברחובות ממטענים מאולתרים, זה איום פוחת? לא בטוח...
ציטוט:
הייתה תקופה של בלונים כל הזמן. הגבנו כל פעם. ומה קרה? בסופו של דבר התייאשו והפסיקו.
אחר כך הפסקנו להגיב, הבלגנו על הכל. ומה קרה אז? מאות רקטות מצפון ומדרום - עם הרוגים.
|
ידידי, פה אתה מעוות את ההיסטוריה לגמריי.
הייתה תקופה של בלונים במשך שנה וחצי-שנתיים שלוו את ההפגנות בגדר.
תחילה אכן לא הגבנו כלל. עמדו חיילים ממול, קצת גז מדמיע, צלפים ואלפ"ה. בהמשך פתחו רחפנים שמטילים רימוני גז, ולאחר מכן נכנסו לפיתוח "רחפני מירוץ" שינטרלו עפיפונים וכו' (מה שלמיטב זיכרוני הגיע כמה חודשים-שנה לאחר תחילת "טרור העפיפונים").
במהלך התקופה הזו ספגת כמות אבידות, נכנסת לסבבי הסלמות (משמע מעפיפונים ושריפות התדרדת לירי רקטות ממשי ושטח נרחב במדינת ישראל ששוב, משותק), הוצאת מיליונים שקלים עוד טרם התחלת בכלל בסבב לחימה, נכנסת לויכוחים פוליטים ומשפטיים עם דעת קהל עולמית נגדית במי על הגדר מותר לירות והאם נכון לחסל חוליית עפיפונים - מה שלא הותר.
ספגת אוכלוסייה שחיה בפחד הרבה יותר גדול מאשר רקטות. מטענים מאולתרים ונפצים היו נוחתים לך בתוך גני שעשועים וחצרות, נופלים בלילה ומתגלים רק למחרת בבוקר, ללא אזעקה, ללא רעש, בלי כלום. וטרחו לעצב אותם בצבעוניות כדי שימשכו ילדים.
תשאל כמעט כל תושב עוטף מה התקופה שזכורה לו כהכי מפחידה בשנים האחרונות, וזו תהיה תשובתו. וזה מבלי להרוג אף אחד.
התקופה הזו, חרוטה בעוטף כאחת התקופות הקשות והפסיכיות.
להגיד שהם התייאשו והפסיקו זה פשוט שטויות במקרה הטוב, סילוף עובדות במקרה הרע.
עפיפוני התבערה דעכו מכמה סיבות. האחת, חורף - מה ששינה את משטר מזג האוויר והוביל לכך שהאדמה והגידולים רטובים ועפיפון תבערה לא ממש יהיה אפקטיבי.
קורונה - מה שהוביל להגבלות, כן, גם ברצועות עזה. והתעסקות של החמאס עם עוד דברים פרט להפגנות על הגדר.
שיח עם המצרים וכסף קטארי - מה שקנה סתימת פיות.
מה גם שבסופו של דבר ההפגנות האלו הובילו להסלמות שגררו אותנו למבצעים צבאיים (שוב). מה שהגדיל את מעגל ההרוגים והטרור עוד יותר (שוב).
לא ברור לי איך אתה מכנה את 'גן סגור' 'שומר החומות' 'עלות השחר' ועכשיו 'מגן וחץ' ל"הבלגנו על הכל".
על איזו הבלגה בדיוק אתה מדבר? נשמע שאנחנו חיים במדינות שונות.
טרור העפיפונים שהזכרת החל בשנת 2018, עד שהמדינה התחילה לגבש את עצמה - מ2019 יש לך סבב הסלמה כל שנה ותקיפות הדדיות ל"זליגות" פה ושם באופן שוטף. ושוב, תגובה צבאית שהובילה לאותו מעגל של, תוקפים, סופגים, העוטף סגור בממ"דים, הופ. הפסקת אש.
ואני לא רוצה לעשות ספויילר - אבל מבטיח לך שבול אותו הדבר יקרה שוב בשנה הבאה.
נגמרו ימי הקולוניאליזם. אתה כבר לא בימים שבאים ומוחקים עמים שלמים כמו האינדיאנים או האבוריג'נים. העולם נהיה ככפר גלובאלי ממזמן ואתה לא יכול למחוק עמים שלמים על פני האדמה. אפילו ברואוונדה זה בקושי עבד.
בגלל זה, אותי אישית, כל פעם מעלה מעט גיחות פיתוח של טנק דור שמיני, או חמקן דור 30 במילארדי דולרים בשביל להמשיך ולתחזק סבבי לחימה נצחיים אך להישאר עם דיפלומטיה דור תחת.
|
|