07-01-2016, 14:52
|
|
|
חבר מתאריך: 11.02.04
|
|
ציטוט:
זה מפריע לרפורמים, שהם לא דתיים, לא שומרים כשרות, ומהווים כמות זניחה.
|
בולשיט, לא רק להם.
ציטוט:
כשההשגחה אינה צמודה, הרבנות מאשרת לקנות ירקות שגודלו כך שאין בהם חרקים.
וכך אין צורך לבדוק האם הירקות הללו נשטפים כראוי.
ברור שאדם שאין קשר בינו לבין נושא הכשרות, גם לא ישטוף את הירקות כראוי, וגם לא יבין למה מכריחים אותו לקנות ירקות ללא חרקים.
|
היתממות ובולשיט - מה שאתה אומר נכון רק בחלק מהמקרים, בחלק אחר מדובר בלקיחת שוחד לכל דבר, וירקנים שהיו לפני כן כשרים שנים רבות, פתאום לא ב"רשימה".
ציטוט:
3. עסק יכול לוותר על השגחת ביקורות, ולבקש השגחה צמודה.
יקר יותר ואף אחד לא רוצה את זה אם הוא לא חייב. מדובר בתלונות - שמראש באו לצורך ניגוח.
|
אני לא מבין מה זה קשור לתגובה שלי דבר עניינית! כיצד הגיוני שעבור המשגיח המסכן שמקבל גרושים מהקבלן, הרבנות מקבלת פי X4 יותר, איפה ההצדקה לזה? במחיר שהם לוקחים, אכן צריכה להיות השגחה צמודה, בפועל ההשגחה של הרבנות שווה במקרים רבים לכלום ושום דבר. מדוע בחלק מהמקרים התשלום מתבצע במזומן? ובלי חשבונית?
ציטוט:
3.ב. זה לא חייב לרדת לך מהכיס.
אתה יכול לקנות בחנויות ומלונות שאין בהם תעודת כשרות.
הרי יש יותר חילונים מחרדים, ואם יש מלונות שהתאימו עצמם לדרישות החרדים (שמראש הם אוכלוסיה די ענייה), דרישה דומה מקרב חילונים תוביל לבתי מלון טרפים למהדרין.
|
בולשיט(מארץ הבולשיטים) - קודם כל כל המלונות בארץ כשרים, דבר שני, אם אני כן רוצה לשמור, אני משלם בתור לקוח ביוקר, כי בעל העסק חייב להפיל את העלות המופרזת בסופו של דבר עלי.
ציטוט:
4. זו אכן חוצפה ממדרגה ראשונה שאדם חילוני אוכל חזיר יתיימר לקבוע מה כשר ומה לא.
|
שוב פעם אתה מגיב לקיר - הכשרות מעניינת לי(באופן אישי) את התחת, אבל אם הייתי דתי, ולא הייתי סומך על הרבנות הראשית, הייתי חייב לשלם גם לגנבי הרבנות, וגם למערך משני שאני כן מאמין בו, זה סותר את ה"ועשית לעצמך רב".
4ב- זכותי בתור יהודי להקפיד ברמה שאני רוצה, מי אתה בכלל שתקבע לי משהו אחר??? חוצפן!!!
כל עוד אני לא משקר, מדגיש בצורה הכי ברורה מהו טיב הכשרות במקום - כל אחד יכול להחליט בעצמו, או בעצת רבו, האם המקום מספיק כשר עבורו, או לא, אף אחד לא נאנס לאכול אצלי במסעדה.
אתה תספר מה שאתה רוצה - אני מאמין שהרבנות ביסודה היא מוסד רקוב, וזה מקור הכעס.
בסופו של דבר כל מנפול הוא תמיד יהיה רקוב, ומושחת מהיסוד, זה הטבע האנושי.
נערך לאחרונה ע"י The_Equivocator בתאריך 07-01-2016 בשעה 14:57.
|