24-07-2005, 10:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 04.07.04
|
|
בנוגע לאירוע השתלטות המחבלים על התיאטרון במוסקבה
כרגע צפיתי בתכנית בערוץ ההיסטוריה שהוקדשה לפעולת ההשתלטות של כוחות הביטחון הרוסים על התיאטרון המרכזי שבמוסקבה שבו הוחזקו מספר רב של בני ערובה, ועלו לי מספר שאלות שאני מקווה שחלקכם יוכל לענות, תודה.
סיקור קצר של האירוע:
באוקטובר 2002, 40 מורדים צ'צ'נים השתלטו על התיאטרון המרכזי שבמוסקבה, ולקחו כ-800 בני ערובה תחת איומי נשק ואיום פיצוץ מטענים הקשורים לגוף הנשים שסייעו לתוקפים.
לאחר כ-58 שעות, במסווה של פתיחת מו"מ עם החוטפים, הוחלט על השתלטות המבנה לצורך חילוץ בני הערובה.
לצורך ביצוע הפעולה, שיחררו הכוחות גז מרדים חזק במיוחד על מנת להרדים את המחבלים, כאשר בעדיפות העליונה,
להרדים את הנשים הנושאות על גופן את חומר הנפץ (שנע בין 3-5 ק"ג לכל מטען).
כ-30 דקות לאחר הזרמת הגז דרך תעלות האיוורור, נכנסו כוחות מיוחדים (אלפא) לתוך המבנה, תוך כדי מאבקי אש בין המחבלים שלא נרדמו.
לסיכום האירוע, כל המורדים הצ'צנים נהרגו, המחבלות נורו למוות (גם אלו שנרדמו) לצורך ווידוא הריגה, כ-129 אזרחים נפטרו ואף לא פצוע לכוחות המיוחדים.
קראתי ראיונות של מומחים לטקטיקות לוחמה וצבא ברחבי העולם, וכולם הסכימו ששימוש בגז מרדים בעל יכולת של להרדים תכולה של מבנים שלמים,
הוא החלום של כל מתכנן משימות וטקטיקן.
ברוסיה, קראו לפעולה הצלחה מוחלטת, מכיוון שאם לא היו עושים דבר, מניין ההרוגים היה גבוה בהרבה.
אך מצד שני, בעיתונות ומקורות תקשורת אחרים בעולם, הפעולה נחלה כישלון מוחלט עקב ההרוגים הרבים בקרב האזרחים.
השאלה שלי היא, האם הפעולה אכן נחשבת להצלחה או לכישלון, מכיוון שמנקודות ראייה רבות, הפעולה נעשתה באיחור רב (כ-58 שעות מלקיחת בני הערובה), תוך דיכוי התקשורת שהייתה למחבלים על מנת להעביר מסרים לאזרחים (כגון הפגנות לשחרור ילדים) בידי הממשלה, השימוש בגז, שאנשים רבים אומרים שהיה אף גז עצבים, וההרוגים הרבים בקרב האזרחים.
אך מצד שני, אילו עוד אפשרויות היו? הרי השתלטות על מבנה ענק, עם 40 מחבלים, סכנה של פיצוץ חומר נפץ ו800 בני ערובה הינה דבר קשה ומסובך לביצוע, מה שמורה על כך שביצעו פעולה מצויינת למטרת הצלה של רוב בני בני הערובה.
לכן, אשמח לדעת את דעתכם בנוגע לעניין, תודה רבה.