17-03-2016, 00:30
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.08
|
|
אם כבר פתחנו את הנושא
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי navital שמתחילה ב "נס פורים ממש: היו צריכים להיות לפחות 20 הרוגים"
אני ממש מנסה להיכנס לראש של האסלאם הקיצוני ולא מצליח. אם אלוהים שלהם לטענתם, רוצה שהם יעשו גיאהד על כל הלא מוסלמים, למה אלוהים ברא את כל הלא מוסלמים מכתחילה? אהמ..
ואם אלוהים הכל יכול, למה הוא לא עושה את זה בעצמו? אהמ..
ובעניין הניסים:
אני באמת מכבד את עניין ה"איש באמונות יחיה", אבל זה תמיד קצת הצחיק אותי נושא הניסים. אוטובוס מתפוצץ, ילדים סביבך מתים, נשים מתות, חלקי גופותיהם עפות לכל עבר, צעקות, דם ומראותת מחרידים. חיים שנקטעו בברוטאליות מחרידה בבת אחת.. אבל אתה, אתה שורד את התופת. אז זה חייב להיות נס! אלוהים נתן לכולם למות בייסורים קשים ואותך השאיר בחיים! איזה רחום וחנון הוא! אכן נס מדהים ונפלא! ואני ממש לא מכוון את זה ליהדות דווקא, אלא לכלל הדתות.
דווקא, היהדות, יש בה דברים שאני מאוד אוהב ומוקיר למרות היותי לא מאמין. הדת שלנו יחסית נורמלית מהשאר..
בדיוק עושה חמש יחידות תנ"ך עכשיו ביואל גבע כדי להוריד קצת רף פסיכומטרי. לא קל, אבל יש דווקא סיפורים ממש מעוררי עניין, מלאי רבדים עמוקים ומרתקים. למשל "שיר השירים" שפשוט כיף, כיף לקרוא ולקלף את כל הרבדים המ-א-ו-ד מתוחכמים שמסתתרים שם מתחת.
אך לצערי,בתנ"ך יש גם יותר מדי תיאורים מזעזעים של מוות, אלימות , רצח המונים, שריפה של אנשים וסקילה של אנשים. יהודים ביהודים אם תהיתם. הייתי המום שיהודים הרגו ככה את אחיהם על חטאים. ציפית למצוא דברים כאלה בקוראן לא בתנ"ך שלנו.
ילד ביסודי לא צריך ללמוד על איך בועז רצה לסקול באבנים את רות המואהביה. ועם כל הכבוד.שילדים ברחבי הארץ חוגגים את מגילת אסתר, האם הם מודעים בכלל למה שקרה בסוף המגילה? מודעים על מה הם חוגגים? שיהודים ברחבי האימפריה, בהוראת מורדכי פשוט רצחו ושחטו מאות אלפים ברחבי האימפריה. לא יודע, לא נראה סיבה לגאווה להתחפש ולקשקש ברעשן ולחגוג על הרצח ההמוני הזה.
כך שדי קשה לי עם העובדה שילדים צריכים ללמוד תנ"ך במתכונתו הנוכחית, ולהיחשף לכל החלקים הפחות נעימים שלו. אוהבים לדבר על משחקי מחשב, ריאלטי ותכנים אלימים ברשת ובטלויזיה, מישהו בדק פעם מה קורה בתנ"ך? ובכן, בתור אחד שעושה חמש יחידות כרגע, זה ממש לא לילדים סליחה.
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 17-03-2016 בשעה 00:44.
|