14-02-2016, 10:49
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
מדוע איך לגליזציה של מריחואנה בישראל?
1. הוכח שמדובר בצמח בעל יכולות ריפוי גבוהות ביותר (בין היתר חיסול תאים סרטניים, ומחלות נוספות).
2. הוכח כי הוא איננו מזיק לבריאות (ב"אל-סם" אוהבים לציין כל הזמן שהצמח גורם להשמדת תאים במוח).
3. הוא לא חומר ממכר (אנשים לא יתחילו לחתוך ורידים אם לא תהיה להם מריחואנה).
4. הוכח במדינות הרבה יותר מתורבתות ומתקדמות מישראל (הולנד \ ארה"ב) שהלגליזציה רק סייעה.
5. ישראל כבר היום מגדלת מאות טון של מריחואנה רפואית, למה לא להפוך למובילה עולמית ולגדל מיליוני טון? - התחום הזה יכול להציל את ענף החקלאות שקורס, וניתן לגדל את הצמח בכל מקום בישראל.
6. קופת המדינה תגדל - במצב הנוכחי של היום, המרוויחים הגדולים הם חיזבאללה שמבריח את הסם לישראל, וארגוני פשיעה גדולים שמשתפים פעולה ומבריחים באופן עצמאי משאר הגבולות, מתקיים סחר של כסף שחור שמוערך במיליארדים רבים, תחשבו כמה כסף הולך לאיבוד, ועוד יותר חמור מכך - מגיע היישר לאויבנו הגדולים ביותר.
7. יעד תיירותי - אם עישון הקנאביס יהיה חוקי, תיירות החוץ תגבר (תראו מה זה עשה להולנדים, וכמובן הזונות...).
*אני יוצא מנקודת הנחה שאם הצמח יהיה חוקי לגידול ועישון, קיימת סבירות לכך שהפשיעה תגבר ושקטינים ישתמשו בסם, לפיכך מן הראוי יהיה להחמיר את הענישה, כולל בתעבורה (שלילה לשנים + קנס כספי גבוה).
מעבר לכך, אני רוצה לציין שההיתי בהולנד, ועישנתי שם מספר פעמים (לצערי זה לא השפיע עלי ממש) והאווירה מדהימה, פאבים מלאים, אין הרבה ערסים, מלא הולנדיות זורמות.
ואם יוצאים מתחומי אמסטרדם לכיוון הצפון, אתה פשוט נכנס לשוק מהיופי של הכפרים, הכל ירוק וציורי.
בכל הזמן שלי בארץ הזאת, לא הייתי עד אפילו פעם אחת לאירוע פשיעה, כן שמתי לב שבכל זמן נתון יש המון כוחות שיטור ברחוב (בדיוק כדי למנוע את זה, וגם כדי לאתר סוחרי סמים).
בישראל, גם כשהתחום עדיין לא חוקי, עדיין % הפשיעה הוא גבוה הרבה יותר, במשך תקופה יצאתי עם רופאה שבין היתר הייתה מוצבת ברפואת חירום בימי שישי באיכילוב, והיא הייתה אומרת לי שבאופן עקבי היו מגיעים פצועי דקירות \ מכות \ ושאר דברים מהנים (פעם אחת אפילו הגיע מישהו עם בקבוק בירה שבור בתוך הצוואר).
אז לדעתי המסקנה היא ברורה - לגליזציה של קנאביס יכולה רק לעשות טוב.