לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 25-01-2022, 07:59
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
פיגוע הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (1)

בתחילת חורף 2013 נכנסה אוקראינה למערבולת של מרי אזרחי כנגד הממשל המכהן, מה שנגמר באירועי יברומאידאן שבתורם התגלגלו למהפיכה אזרחית והדחתו של הנשיא ינוקוביץ' שנמלט לרוסיה. כתוצאה, ועקב חששה של רוסיה מאובדן דריסת הרגל וההשפעה במדינה כה קריטית עבורה, החלו הפגנות המוניות של תושביה הפרו-רוסיים של הרפובליקה האוטונומית של קרים ובנפרד גם בערים דונייצק ולוהנסק שבחבל דונבאס בדרום-מזרח המדינה. בהמשך פלשו כוחות רוסיים לאיזורים אלו, תחילה כוחות מיוחדים ללא סימני זיהוי ובהמשך כוחות של הצבא הפדרלי. בניגוד לסיפוח חצי האי קרים שהסתיים ב"ניצחון" רוסי והכרזת עצמאות (שמוכרת ע"י רוסיה ומדינות לוויין בודדות בלבד), העימות בחבל דונבאס הפך למלחמת התשה בלתי נגמרת. במלחמה זו מעורבים רשמית צבא אוקראינה הסדיר ומתנדבי מילואים שלו אל מול מיליציות פרו-רוסיות, ובפועל כוחות צבא רוסיה במזרח וארגוני מודיעין וצבאות מערביים במערב. המלחמה הביאה להחרבה של נמלי תעופה ומתקנים אזרחיים אחרים בכל רחבי החבל, ולנטישה המונית של תושביו.

מאז ועד היום המצב באיזור רגיש ובעייתי. במהלך המלחמה הוכרזו מספר הפסקות אש, האחרונה ביולי 2020. אוקראינה טוענת שהרוסים הפרו אותן פעם אחר פעם. מדי פעם מבצעים הרוסים מתקפות סייבר על רשתות תקשורת ומערכות מידע באוקראינה, לרוב הצלחה רבה ותוך שיבוש החיים האזרחיים לפרקי זמן משתנים. בחודשים האחרונים החלה התעצמות משמעותית של כוחות צבאיים רוסיים בקרבת הגבול עם אוקראינה, שגרמה לחשש כבד במערב ובמדינות נאט"ו בפרט כי הרוסים עומדים לפלוש. בשבוע שעבר דיווחו הבריטים כי הרוסים ניסו לבצע "כיבוש רך" ע"י קידום חילופי שלטון באוקראינה והכתרת שלטון בובות רוסי. המצב הנוכחי שברירי ביותר, ומזכיר ימים שהכירו הורינו: הכנות לפלישה רוסית, התעצמות צבאית משני מידי הגבול, נסיונות כושלים למצוא פיתרון מדיני להסלמה, ובימים האחרונים גם עזיבת משפחות של דיפלומטים אמריקאים את המדינה לקראת עימות צבאי.

להלן מספר תרחישים שפורסמו ע"י מכון המחקר CSIS, המציגים אפשרויות למבצעי כיבוש רוסיים ברחבי אוקראינה:

תמונה שהועלתה על ידי גולש באתר ולכן אין אנו יכולים לדעת מה היא מכילה

תרחיש נוסף ממקור אחר:

תמונות של שטחי כינוס והתעצמות רוסיים, מתוך אותו מאמר

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 25-01-2022, 10:33
  ariel_zuk ariel_zuk אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.07.15
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי MONOCHROME שמתחילה ב "תגובה צינית אך מתבקשת היא..."

לאו דווקא האינטרס הוא כיבוש צבאי לטווח ארוך. בהחלט אפשרי שזה יהיה כיבוש קצר, הקמת משטר ווסאלי של רוסיה, ונסיגה מהירה אחרי ש"הושגה פשרה עם ממשלת אוקראינה הלגיטימית".

אני גם חושב שאין הרבה הגיון בפלישה, אבל לפחות ראוי להציג גם את היתרונות.

1. עם 3.7 מיליון תושבים באזור דונבאס תחת שליטת רוסיה, זה נכס כלכלי. כרגע זה אזור מלחמה אבל אם דוחפים לתוך אוקראינה את החזית, אז דונבאס לא תהייה מאוימת.

2. השמת שליט רוסי באוקראינה וביטול הדמוקרטיה, כדי להפוך אותה לווסאל של רוסיה.

3. יצירת חיץ נוסף מול נאט"ו, וביטול יכולת הצטרפות אוקראינה לנאט"ו בעזרת תמרונים חוקיים ע"י כיבוש פיזי מלא שלה.

4. הרתעה.
ישן 30-01-2022, 21:18
  jhonny jhonny אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.12.16
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=jhonny]כמה זמן מחזיקה..."

אני לא מתמצא בפוליטיקה של הצד הזה של העולם בשביל לדעת.
יש לא מעט שליטים שחשבו שכמה זמן יחזיקו מעמד ומחזיקים לא מעט.
עם תמיכה בלי תמיכה זה לא ערש הדמוקרטיה שם..
בפועל צבאית רוסיה דורסת את נאטו לפני שהאמריקנים מתחילים לזוז.
אבל כל הסיפורים האלה לא משתלמים אם מגיעים ללחימה בפועל.
לאיים לעשות מניפולציות לעודד חתרנות זה לחם החוק של המצביא החכם ואני רואה את פוטין משתמש כבוגר קגב בכלים האלה היטב.
לכן אני חושב שהצעדים של רווית אוקרינה בנ"ט ונמ נישא בהחלט ירתיעו ממהלך צבאי מלא,
לכרסם בהם ביס ביס בלי להתדרדר למלחמה כוללת אני לא יודע איך אפשר. אולי בסנקציות כלכליות כלפי מעורבים.

נערך לאחרונה ע"י jhonny בתאריך 30-01-2022 בשעה 21:21.
ישן 31-01-2022, 01:21
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 14.12.09
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "אני לא מתמצא בפוליטיקה של הצד..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי jhonny
אני לא מתמצא בפוליטיקה של הצד הזה של העולם בשביל לדעת.
יש לא מעט שליטים שחשבו שכמה זמן יחזיקו מעמד ומחזיקים לא מעט.
עם תמיכה בלי תמיכה זה לא ערש הדמוקרטיה שם..
בפועל צבאית רוסיה דורסת את נאטו לפני שהאמריקנים מתחילים לזוז.
אבל כל הסיפורים האלה לא משתלמים אם מגיעים ללחימה בפועל.
לאיים לעשות מניפולציות לעודד חתרנות זה לחם החוק של המצביא החכם ואני רואה את פוטין משתמש כבוגר קגב בכלים האלה היטב.
לכן אני חושב שהצעדים של רווית אוקרינה בנ"ט ונמ נישא בהחלט ירתיעו ממהלך צבאי מלא,
לכרסם בהם ביס ביס בלי להתדרדר למלחמה כוללת אני לא יודע איך אפשר. אולי בסנקציות כלכליות כלפי מעורבים.

לאיים, לעשות מניפולציות, לעודד חתרנות, לכרסם... הכל טוב.
כל אלה שונים מלכבוש מדינה ולשים בה שליט בובה.
זה יכול לפעול וזה יכול לא לפעול. זה בכלל לא פשוט ויכול גם לחזור כבומרנג.

לרוסיה יש את היתרון של קרבה הפיזית והתרבותית לאוקראינה כדי לעשות שם דבר כזה, אבל יש לה גם את החיסרון של רגש פטריוטי/לאומי/אנטי-רוסי משמעותי באוקראינה והקרבה הפיזית של מדינה מאיימת כמו רוסיה רק מחזקת אותו.

אני סקפטי בנוגע לאפשרות הזאת. לא אומר שהיא בלתי-אפשרית, אבל יש בה כל מיני קשיים שאני תוהה איך להתמודד איתם.

אמר פסטן: שניהם גרועים, אבל עדיף להיות טיפש מאשר שקרן.

ישן 02-02-2022, 15:21
  liorif liorif אינו מחובר  

חבר מתאריך: 07.02.05
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי jhonny שמתחילה ב "תודה על התגובה הוספת לי ואני..."

כמובן שלא מתיימר להיות מומחה או משהו - זה הניתוח שלי על סמך השתלשלות האירועים והנתונים הידועים לי.

ציטוט:
אז אתה אומר בעצם שרוסיה חסרה את היכולת להפעיל לוחמה היברידית שכזו בשאר השטחים המזרחיים נכון להיום והמפלט היחיד הוא התערבות ישירה צבאית? או שיש מינופים כלכליים ופוליטיים נוספים מול אוקראינה?

לגבי כל מה שקשור לאגיטציה של אוכלוסיה פרו-רוסית, לדעתי היכולת אכן הגיעה לידי מיצוי.
יתר על כן, על סמך תוצאות הבחירות האחרונות, אני סבור שנחצה רוביקון בתודעה הפוליטית והלאומית האוקראינית גם באיזורים שהיסטורית האוכלוסיה שלהם כללה נוכחות רוסית משמעותית ושגם כיום רוסית היא השפה השלטת בהם, כגון חרקוב.

לגבי הפעלת מינופים כלכליים - מדינה כמו רוסיה, שייצוא אנרגיה פוסילית הוא קריטי עבורה, עלולה לגלות שאיום בהפסקת הזרמת גז לפרק זמן ממושך למערב אירופה (דרך אוקראינה*) היא חרב פיפיות.

*לא נכנס כרגע לסוגיית הנורד סטרים 2 והניסיון להיפטר מאוקראינה כתחנת מעבר שצריך לשלם לה תמלוגים.

לסיכום, בצירוף הגב המשמעותי מאוד שאוקראינה זוכה לו מצד המערב, מגוון האופציות הלא-צבאיות של פוטין מצומצם מאוד להערכתי - לכן הבילד-אפ והשינוע של הכוחות ופוזת ה"תחזיקו אותי".

ציטוט:
לאיזה ראש מדינה הם הכניסו רעל שהשחית לו את הפנים?

אכן התרחש באוקראינה. רק נזכיר שהשחתת הפנים של יושנקו לא מנעה ממנו להיבחר בסופו של דבר לנשיא וככל הנראה רק תרמה לפופולריות שלו כמעין מרטיר של עצמאות אוקראינית.

זה שירי בנגמ"ש בינו לבין יוליה טימושנקו בצירוף של אדישות פוליטית מצד הבוחרים הובילו לקאמבק של ינוקביץ הפרו-רוסי זה משהו אחר, ובכל מקרה להערכתי לא תסריט שיכול לחזור על עצמו כיום בזירה הפוליטת האוקראינית אחרי מאידאן/קרים/מלחמה בדונבאס.
ישן 02-02-2022, 15:50
  The_last_Apachi The_last_Apachi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.09.08
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי liorif שמתחילה ב "כמובן שלא מתיימר להיות מומחה..."

ציטוט:
יתר על כן, על סמך תוצאות הבחירות האחרונות, אני סבור שנחצה רוביקון בתודעה הפוליטית והלאומית האוקראינית גם באיזורים שהיסטורית האוכלוסיה שלהם כללה נוכחות רוסית משמעותית ושגם כיום רוסית היא השפה השלטת בהם, כגון חרקוב.

אגב, זה אייטם חם או אפילו רותח בערוצי הפורפגנדה הרוסיים. בראיון טלויזיוני שנערך בקרב עוברי אורח ברחובות חרקוב, אחד הנשאלים (דובר רוסית) השיב, שאם וכאשר רוסים יפלשו, הוא יגן על אדמתו מפני הפולשים עם נשק ביד. שאר הנשאלים ברובם הביעו תקווה שהמצב לא ידרדר לכדי פלישה רוסית.

אז כמו שאמרתי, הקטע הזה גרם לתבערה חזקה ברוב ערוצי הפרופגנדה הרוסיים.

ישן 24-02-2022, 12:17
  romshibi romshibi אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.11.19
כרגע הסיכון המחושב של פוטין כדאי...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=jhonny]כמה זמן מחזיקה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי פסטן
בדיוק. כמה זמן יחזיק מעמד לוקשנקו? אין שינויים שם? הכל עסקים כרגיל?
ואם רוסיה תפלוש לאוקראינה ותשים שם לוקשנקו2 ותפלוש לגאורגיה ותשים שם לוקשנקו3 לאף אחד לא יהיה אכפת? אולי היא גם תפלוש לקזחסטן, אזרבייג'ן, מולדובה, ארמניה, ... ותשים שם לוקשנקו4, 5, 6, ... והכל יהיה בסדר? כל עוד היא לא נוגעת במדינות נאטו לא קורה כלום?

חוץ מהעובדה שביידן עשה UNFRIEND לפוטין בפיסבוק, אני לא רואה תגובה ממשית. גם הקפאת פרויקט קו הגז ע"י הגרמנים לא קריטי בעיני הרוסים.
פוטין חושש בצורה ממשית ממה שהוא מפרש כהתקדמות צבאית של המערב עד לגבולות רוסיה ויעשה הכל כדי להרתיע את המערב מהמגמה הזאת. הוא גם מאותת לפולין, אסטוניה וליטא - דיר באלאק, תחשבו טוב, טוב מה המהלך הבא שלכן.
יומרת האימפריה העולמית של רוסיה לא נעלמה וכל עוד המערב לא יוכיח למדינות כגון רוסיה, סין ואירן שהן יכולות לספוג מכות כלכליות או פיזיות קשות, הן לא תשנה את המדיניות שלהן. יש להן סדר יום מאוד ברור - סין רוצה ל"כבוש" את העולם בצורה כלכלית ולהשליט מרותה על שכנותיה, רוסיה רוצה לשוב למעמד של אלטרנטיבה לארה"ב ואירן רוצה להשליט מרות שיעית על המז"ת או לפחות להכניע את הסונים שיסורו למרותה.
אני חושב שאנחנו צריכים להסיק מסקנות מהתנהגות המבולבלת של ארה"ב ולהבין שאנחנו חייבים להסתמך על עצמנו. כמו כן, שמערכת הביטחון וצה"ל יבינו שעימות רב-זירתי היא תרחיש שיקרה בקרוב או ברחוק וכדאי להתכונן לו. כרגע אנחנו ממש לא מוכנים לו - לא ברמה מדינית, לא בעורף ולא בחזית
ישן 25-01-2022, 13:25
  Centurion Centurion אינו מחובר  

חבר מתאריך: 01.03.07
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (1)"

במצב של היום, אחד מתוך שנים צריך להתקיים כדי שתקרה פלישה קרקעית רוסית לאוקראינה ריבונית:
1. תנאי מספיק ראשון -- התקפה אוקראינית מסיבית על הרפובליקות דונצק ולוגנסק, שתביא לאפשרות של קריסת הרפובליקות הללו.
2. תנאי מספיק שני -- הפגזות של הרפובליקות דונצק ולוגנסק, תוך עבדות משמעותיות באכלוסיה אזרחית.

אם לא יתקיים אחד מתוך שני התנאים האלה, לא תהיה שום פלישה רוסית לאוקראינה ריבונית.
רוסיה השיגה את מטרותיה המיידיות באוקראינה, שהן השבת קרים לרוסיה ויצירת מצב שימנע את כניסתה של אוקראינה לנאט"ו. המטרה האסטרטגית השלישית שעדיין לא הושגה היא הרחקת נאט"ו מגבולותיה או לכל הפחות הקפאת ההתרחבות שלה לטווח ארוך.

===

ולמי שיש לו זמן ורוצה להבין את העמדה הרוסית, היה ניתוח שפוי ודי מפורט:

לצפייה במקור באתר YouTube,

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן..

ישן 25-01-2022, 18:19

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "בלי להיכנס האם הרוסים רוצים..."

ברור, היאנקים הארורים האלה. יעשו הכל כדי לפגוע במאמא רוסיה. בטח היאנקים פלשו למזרח אוקראינה ב-2014 ובטח היאנקים פרסו וממשיכים לפרוס מעל 100K חיילים, אלפי טנקים ויחידות ארטילריה והקימו עשרות בסיסים קדמיים סביב אוקראינה, כולל בבלרוס(!). היאנקים הארורים האלה. רק מלחמה הם יודעים לחרחר.
תראה, אני לא מתכוון להכנס לויכוח הזה, כי אין לי זמן וכח. זה הדבר האחרון שאני הולך להגיד בנדון לפחות עד שמשהו משמעותי יתרחש, בתקווה שלא. בכל מקרה, מציע לרענן קצת את דפי המסרים, כי בינתים זה נשמע מאוד ברוח הפרופגנדה הרשמית שמפומפמת לאוכלוסיה ברוסיה וגם שם לא כולם קונים אותה.

ישן 30-01-2022, 04:46
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 19 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "בלי להיכנס האם הרוסים רוצים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
בלי להיכנס האם הרוסים רוצים לשלוט צבאית על אוקראינה, בוא נדבר האם הם יכולים לעשות את זה. ואני טוען שאין להם יכולת כלכלית לעשות את זה. ואם אני יודע את זה, אז בטח שגם הרוסים עצמם יודעים את זה. ואם זה לא טוב לרוסים וברור גם שלא לאוקראינים, למה בא שתף הידיעות והחדשות הזה מארה"ב, שרק מוסיף שמן למדורה? זה מפני שהם היחידים שירוויחו מהמלחמה. ונראה לי שהם גם מוכנים להילחם ברוסים עד האוקראיני האחרון.

מי אמר שמטרת הפלישה היא כיבוש ושליטה?

ישן 25-01-2022, 17:18

בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "לפני סיפוח קרים אף אחד ברוסיה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
לפני סיפוח קרים אף אחד ברוסיה לא טען שהם רואים בזה מטרה. זה נקבע בדיעבד. באותה צורה אין לנו מושג מה מטרות של רוסיה היום.
גם בהרצאה שהבאתה הוא טוען שהמטרה זה למנוע כל התקרבות בין אוקראינה למערב, כשנאט"ו זה רק ביטוי אחד שלה.

אני אזכיר לחברים שחצי-האי קרים לעולם לא היה אוקראיני, עד שמזכיר ראשי של המפלגה הקומוניסטית של ברה"מ העביר במתנה את קצי-האי קרים מרפובליקה רוסית סובייטית פדרלית לרפובליקה אוקראינית סובייטית. ומי שחושב שרוסיה הייתה מוכנה לוותר על קרים לטובת המערב לפני 2014, לא שם מספיק לב למה שקורה שם. הדבר היחיד שהחזיק את קרים בידיים איקראיניות לאחר ביאת פוטין לשלטון היא הניטרליות האוקראינית. והמנהיגות האוקראינית הבינה את זה יפה מאוד.

הרחבת נאט"ו הוא איום צבאי ואיחוד האירופאי זהו איום כלכלי על רוסיה. ואם רוסים מוכנים לסגור עניים פה ושם (מחוסר ברירה) על הלחצים הכלכליים שמופעלים עליה מצד המערב, אז את האיום (כפי שהם רואים את הדברים) הצבאי הם לא מוכנים לסבול.

ישן 30-01-2022, 05:02
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 25 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "זה תירוצים בדיעבד. עד כיבוש..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
זה תירוצים בדיעבד. עד כיבוש קרים פוטין, ולא רק הוא, טענו שאין סיכסוך על שטחים בין אוקראינה לרוסיה, ושרוסיה מכירה בגבולות אוקראינה. גם בימים הראשונים של כיבוש רוסיה הרוסים לא הודו שזה הכוחות שלהם ובטח לא הודו ברצון שלהם לספח את קרים. באותה צורה, אפשר להיות די בטוחים שיום אחרי פעולה רוסית נגד אוקראינה אתה ואנשי שלומך יבואו לספר שזה תמיד היה אינטרס רוסי וזה היה ברור לכל.

רוסיה אכן מכירה בגבולות אוקראינה.
הרפובליקה העצמאית של קרים, שהייתה רפובליקה נפרדת של ברית המועצות לפי שהתפרקה, ולא חלק מאוקראינה, התנתקה מאוקראינה, ואחרי זה ביקשה להצטרף לרוסיה.

אתה לא אוהב את זה? סבבה.
אתה לא מאמין שמשאל העם היה תקין כי כבר היו כוחות רוסיים בשטח או קונספירציה בסגנון? סבבה.

זה לא משנה את זה שעל הנייר לא היה סכסוך עם אוקראינה. מדינה עצמאית, שבמקרה פעם הייתה חלק מאיחוד עם אוקראינה, ביקשה להצטרף לרוסיה ורוסיה קיבלה את הבקשה.

אם היו עוברות 9 שנים עד שרוסיה הייתה מאשרת את הבקשה כמו במקרה של רפובליקת טקסס זה היה בסדר?

ישן 31-01-2022, 00:40
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "קרים לא הייתה רפובליקה..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
קרים לא הייתה רפובליקה עצמאית.

קרים הייתה רפובליקה עצמאית, אחר כך הפכה להיות מחוז של רוסיה, אחר כך המחוז הועבר לאוקראינה, ולבסוף הפכה לרפובליקה עצמאית שוב.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
היא הייתה מחוז אוקראיני מאז אמצע שנות החמישים. כדאי שתדייק בעובדות.

מאז אמצע שנות החמישים, אבל עד מתי? עד פברואר 1991. מאז זו הייתה רפובליקה עצמאית, וזה אושר כמובן על ידי הפרלמנט האוקראיני.
כדאי שתלמד את העובדות האמיתיות ולא תפיץ כאן "עובדות אלטרנטיביות".

אם ההחלטה לספח את רפובליקת קרים לרפובליקה הרוסית ולהפוך אותה למחוז הייתה לגיטימית
ואם ההחלטה להעביר את המחוז מהרפובליקה הרוסית לאוקראינית הייתה לגיטימית
אז גם ההחלטה להפוך את המחוז לרפובליקה אוטומית, שעברה בפרלמנט האוקראיני לאחר משאל עם, היא לגיטימית.

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ענקנמן
יש הבדל בין להציג עמדה רוסית לבין לשדר תעמולה רוסית גלויה. צידוק הרוסי של סיפוח קרים זו דוגמא לתעמולה שהופיעה בדיעבד, אחרי הסיפוח. לפני 2014 אף גורם רשמי לא טען לחוסר לגיטימיות של החלטת ממשלת ברית המועצות משנות החמישים, וטוב שלא, כי באותם שנים פחות או יותר נלקחו מחוזות מגאורגיה, אסטוניה וקזאחסטן והועברו לרוסיה באותה צורה בדיוק, ומן הסתם הרוסים לא מתכוונים לוותר עליהם היום.
כל מי שמצדיק את סיפוח קרים באי לגיטימיות של ההחלטה מלפני 70 שנה מפיץ תעמולה רוסית בוטה ושקרית, וזוכה ליחס בהתאם.

וכל מי שטוען אחרת...

ישן 31-01-2022, 01:16
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 29 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "[QUOTE][b]מאז[/b] אמצע שנות..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי The_last_Apachi
סתם מנסה להבין בלי להכנס לויכוח - מבחינתך, רפובליקה עצמאית ורפובליקה אוטונומית זה היינו הך?

אני לא יודע מה זה "רפובליקה עצמאית" ולא מה זה "רפובליקה אוטונומית" ואני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה משתמש במונחים האלה.
לאן אתה חותר בשאלה הזאת?

בברית המועצות לשעבר בכלל לא היו רפובליקות אלא רספובליקות ולא היה פרלמנט אלא סובייט עליון. אז מה? כתבתי למעלה פרלמנט. האם ההיתפסות לקטנות תורמת פה למשהו?

מבחינתי, עד שנת 1945 היישות המדינית ששלטה בחצי האי קרים הייתה "רפובליקה סובייטית אוטונומית", ואז הפכה לאובלסט ברספובליקה הפדרלית הרוסית. עשר לאחר מכן האובלסט הועבר לרספובליקה האוקראינית.
וב-1991 המחוז הפך שוב ל"רספובליקה סובייטית אוטונומית".

ישן 31-01-2022, 01:30

בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=The_last_Apachi]סתם..."

אני לא חותר, אלא שואל שאלת כן/לא. לכוונה שלי אין כאן שום משמעות.

ולא אני משתמש במונחים האלה, אלא אתה (למטה בציטוט), באופן שנראה כאילו הם נרדפים. אבל אם לדבריך אתה לא יודע מה ומה זה האחר, אז לי אין יותר שאלות. תודה.

ציטוט:
מאז אמצע שנות החמישים, אבל עד מתי? עד פברואר 1991. מאז זו הייתה רפובליקה עצמאית, וזה אושר כמובן על ידי הפרלמנט האוקראיני.
כדאי שתלמד את העובדות האמיתיות ולא תפיץ כאן "עובדות אלטרנטיביות".

אם ההחלטה לספח את רפובליקת קרים לרפובליקה הרוסית ולהפוך אותה למחוז הייתה לגיטימית
ואם ההחלטה להעביר את המחוז מהרפובליקה הרוסית לאוקראינית הייתה לגיטימית
אז גם ההחלטה להפוך את המחוז לרפובליקה אוטומית, שעברה בפרלמנט האוקראיני לאחר משאל עם, היא לגיטימית.

ישן 31-01-2022, 01:52
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 31 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "אני לא חותר, אלא שואל שאלת..."

ציטוט:
אני לא חותר, אלא שואל שאלת כן/לא. לכוונה שלי אין כאן שום משמעות.

לכוונה שלך יש הרבה משמעות, אפילו אם תנסה להסתיר את זה.
הרפובליקה הייתה עצמאית לאחר פברואר 1991 כפי שהייתה עצמאית ב-1938.

בפסקה שבה נכתב על רפובליקה עצמאית נעשה שימוש רק בביטוי הזה.
כשם שהייתה עצמאית ובאותה מידה שהייתה עצמאית לפני שהפכה למחוז בלבד כך חזרה להיות עצמאית ובאותה מידה כששונה מעמדה ממחוז חזרה.

שתי פסקאות לאחר מכן נעשה שימוש במושג "רפובליקה אוטונומית", שזה קרוב יותר למושג הרשמי ("רספובליקה סובייטית סוציאליסטית אוטונומית"), אבל גם פה - זה היה המושג אחרי פברואר 1991 כפי שזה היה המושג עד 1945.

ציטוט:
ולא אני משתמש במונחים האלה, אלא אתה (למטה בציטוט), באופן שנראה כאילו הם נרדפים.
אולי לך זה נראה כך. כאילו. לי לא.
כשאני אומר שהכדור הוא גם עגול וגם כחול זה לא אומר שכחול ועגול הן מילים נרדפות.

ציטוט:
אבל אם לדבריך אתה לא יודע מה ומה זה האחר, אז לי אין יותר שאלות. תודה.
לדברי אני יודע למה אני התכוונתי אבל לא יודע למה אתה מתכוון. לכן שאלתי למה התכוונת אבל אתה מסרב לענות. אני בטוח שיש לזה סיבה. אני תוהה מהי.
לדבריך, אתה תומך בכיבוש של כל אוקראינה והגליית האוקראינים לסיביר כפי שעשו לטטרים של קרים.
אני לא יודע למה שתתמוך בדבר נורא כזה, אבל מבקש שתשמור את פרשנותך לדברי לעצמך.
אני אכתוב את דברי בעצמי ולא צריך סיוע. את מה שכתבתי כתבתי ואת מה שלא כתבתי לא צריך שתוסיף.

שוב:
עד שנת 1945 היישות המדינית ששלטה בחצי האי קרים הייתה "רפובליקה סובייטית אוטונומית", ואז הפכה לאובלסט ברספובליקה הפדרלית הרוסית.
עשור לאחר מכן האובלסט הועבר לרספובליקה האוקראינית.
ב-1991 המחוז הפך שוב ל"רספובליקה סובייטית אוטונומית".

נערך לאחרונה ע"י פסטן בתאריך 31-01-2022 בשעה 02:02.
ישן 25-01-2022, 21:00
צלמית המשתמש של שפן סלעים
  שפן סלעים שפן סלעים אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.10.14
בולשיט, אבל ממש
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ענקנמן]לפני סיפוח קרים..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Centurion
הרחבת נאט"ו הוא איום צבאי ואיחוד האירופאי זהו איום כלכלי על רוסיה. ואם רוסים מוכנים לסגור עניים פה ושם (מחוסר ברירה) על הלחצים הכלכליים שמופעלים עליה מצד המערב, אז את האיום (כפי שהם רואים את הדברים) הצבאי הם לא מוכנים לסבול.

גוספודין צנטוריון, אתה אולי חושב שהפורום הזה מאוכלס ע"י טיפשים. אתה כמובן טועה - או מטעה. כך או כך, זה לא ממש משנה. ולעניין התירוץ המגוחך שנתת פה, אענה בצורה הכי ברורה: בניגוד לרוסיה, שיש לה עבר והווה עשיר של כיבושים ביזה פוגרומים ובעשור האחרון גם צרות כלכליות מכאן ועד קמצ'טקה - למערב אין שום צורך לאיים או לכבוש מילימטר אחד של רוסיה. ההסבר הפשוט הוא שהשלטון הרוסי בהיסטריה מאובדן של עוד מדינת חסות, שהבינה שמרוסיה באות רק צרות. כבר אמרו פה ש"אוקראינה היא אסם התבואה של רוסיה" וכנראה שההתקרבות למערב פשוט מבהילה את אלו שמרגישים שיישארו עם המכנסיים למטה. אז בבקשה - תחסוך לנו.

ישן 26-01-2022, 10:14
  סלעי סלעי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.09
בתגובה להודעה מספר 35 שנכתבה על ידי שפן סלעים שמתחילה ב "בולשיט, אבל ממש"

חבל שיש כאן תגובות נלהבות יתר על המידה, במקום לדון בממורכבות העניין עצמו, כפי שצנטוריון עושה בצורה יפה מאוד, למרות שהעמדה שהוא מציג אולי היא מה שמכונה "עמדה לא פופולרית".
הסרטון שהביא, שמציג בצורה קצרה ועניינית את הנושא, מדגים חלק מהעניין, וזה סרטון מ 2015 כמדומני. חבל הקובעי מדיניות לא צפו בו...
האמירה של צנטוריון לגבי קרים, שלא היתה אוקראינית, מה לעשות, גם היא נכונה. למעשה, כמו במדינות רבות, גם אוקראינה היא מיקס שנוצר כתוצאה מאילוצים פוליטיים, וקרים זה סיפור מורכב שקשור בזה. (עוד בלי להכנס לנוכחות הרוסית המאסיבית בקרים הרבה לפני הסיפוח)
אני לא חושב שצנטוריון טוען שרוסיה פה היא מלאך. היא לא. רחוק מאוד מכך. אבל, לחשוב שלרוסיה אין אינטרסים חד משמעיים בהקשר של אוקראינה זה, מה לעשות, מגוחך. ברור שלרוסיה אינטרס מובהק שאוקראינה לא תהיה חברה בנאטו (וזה, אגב, גם אינטרס של נאטו עצמה, ובטח של ארה"ב...), וברור שלרוסיה אינטרס מובהק שאוקראינה לא תהיה חלק מה EU. רוסיה אמרה את זה לכל אורך הדרך בצורה ברורה למדי, לא ברור לי מה ההפתעה כאן.
אני חולק על צנטוריון לגבי העמדה שארה"ב היא היחידה שתרוויח ממלחמה, אם תהיה. אני סבור שארה"ב מתנהלת, בטח בעשור וחצי-שניים האחרונים, בשלומיאליות אדירה גם בהקשר האוקראיני. כלומר, זה לא שארה"ב מובילה פה מהלך מתוכנן היטב, אלא, היא נגררת לתוך מהלכים כתוצאה מקריאה שגויה של המצב + אידיאליזם מסויים.
ארה"ב אינה "האשם" בסיטואציה, גם אם התנהלותה מאיצה מעט את האסקלציה. ורוסיה, כאמור, שרחוקה מלהיות שה תמים, מגיבה בדרכיה (מישהו אמר לוחמה היברידית?), תוך שאוקראינה מבצעת טעויות בזו אחר זו.
נראה מה יהיה...
ישן 26-01-2022, 13:15

בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ענקנמן]לפני סיפוח קרים..."

כשברה"מ התפרקה, היה זה באחריות רוסיה לקחת ולתת שטחים. וכשהיא הייתה קיימת, היה זה באחריותה לטפח תרבות ויחסים.
ועכשיו שהיא לא קיימת, זה באחריותה לנהל מדיניות מול מדינות החסות.
הסיכוי שאוקראינה תעבור למערב מעולם לא היה אפסי. לכן מאמץ לקחת את קרים לא צריך היה להיות אפסי. אבל הוא היה.
נהפוך הוא, הסיכוי שמדינות החסות ירצו לברוח למערב היה מאוד גבוה, כי רוסיה רק יודעת איך לגרום לשכניה לשנוא אותה. וגם לתושבים שלה.

לכן גם זה לא נאט"ו שמתרחבת, אלא רוסיה שמרחיקה את כל בעלות בריתה לשעבר.
אוקראינה לא הייתה רוצה לעבור לנאט"ו אם רוסיה לא הייתה פולשת לשטחה, או מדכאת אותה פוליטית במשך עשורים.
ומעבר לנאט"ו לא היה בעייתי אם רוסיה לא הייתה מציבה את עצמה כאויבת של הברית.

זה נטו המדיניות הכושלת של רוסיה שהיא ירשה מברה"מ. המלחמה המתקרבת היא המדיניות שמתפוצצת לרוסיה בפרצוף.
ישן 26-01-2022, 18:22
  TrrOiK TrrOiK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 28.10.18
כלכליסט - בזכות יתרות מט"ח וקרן עושר, רוסיה כבר לא חוששת מסנקציות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי סירפד שמתחילה ב "הפלישה הרוסית לאוקראינה 2022 (1)"

ציטוט:
מאז העניש אותה המערב ב־2014 על סיפוח חצי האי קרים, מוסקבה צמצמה תלות בדולר, הגדילה עתודות יורו וזהב והקימה קרן עושר שהרוויחה מהזינוק במחירי הנפט והגז.
כרית הביטחון הזו תסייע במקרה של פלישה לאוקראינה וסנקציות חדשות

ציטוט:
"כשפוטין שואל את פקידיו מה נעשה אם ניענש בסנקציות בתגובה לפעולות צבאיות, אלה יכולים להצדיע ולומר, 'כן, ולדימיר ולדימירוביץ', אנחנו יודעים בדיוק מה לעשות'.
וזה נותן להם תחושת ביטחון המבוססת על כך שסנקציות אינן דבר שיש לדאוג ממנו", אמר אלכסנדר גאבוב, עמית בכיר ב־ Carnegie Moscow Center.

נראה שכל הכוכבים מסתדרים..
וזה גם יכול להסביר את חוסר האונים ואוזלת היד של המערב.

המאמר המלא:
https://www.calcalist.co.il/world_n...ticle/rkqcpctpt
.
ישן 30-01-2022, 06:12
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי TrrOiK שמתחילה ב "שלא תגידו שהמערב לא..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי TrrOiK
בדיעבד, החטא הקדמון שוויתרו על נשק גרעני.
היו צרכים לדרוש בהסכם הפירוק הצבת נשק בבסיס חא"א בשטחם, בדומה לסידור הקיים באינצ'רליק טורקיה.
אולי אולי היה גורם לפוטין ולחברים בקרמלין לחשוב פעמיים

1) האם הנשק הגרעיני שהיה בשטחם היה שמיש על-ידם?
2) בהנחה שהנשק הזה היה משמש או מנסה לשמש להרתעה מול רוסיה, האם זה לא היה מעודד את רוסיה עוד יותר לתקוף את אוקראינה, אם וכאשר תהיה הזדמנות, כדי לפרק אותה מהנשק הזה?
3) האם הנשק הגרעיני שבידי ישראל (לפי פרסומים בלה בלה) מנע מכל מיני מדינות אחרות לתקוף אותה?
4) האם הנשק הגרעיני שבידי הודו מנע מפקיסטן ליזום מלחמה ב-99?
5) האם הנשק הגרעיני שבידי ארצות הברית מנע מסין לתקוף אותה במהלך מלחמת קוריאה?

ישן 30-01-2022, 13:47
  סלעי סלעי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.03.09
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי פסטן שמתחילה ב "[QUOTE=TrrOiK]בדיעבד, החטא..."

אין לי מושג "מה היה אילו". אבל, לשאלות האחרות (שהן בהחלט מעניינות ולא מובנות מאליהן):
3) האם הנשק הגרעיני שבידי ישראל (לפי פרסומים בלה בלה) מנע מכל מיני מדינות אחרות לתקוף אותה?
לפי מה שידוע, בשלבים מסויימים של מלחמת יום הכיפורים (המלחמה היחידה שרלבנטית לענייננו, ואפשר להתווכח על זה בהמשך), לסוגיית הנשק הגרעיני בהחלט היתה משמעות חשובה, בוודאי בהקשר המערכה שבין ארה"ב לברה"מ במהלך המלחמה. יש הבדל, אגב, בין תקיפת מדינה לבין כיבוש טוטאלי אימננטי שלה.
4) האם הנשק הגרעיני שבידי הודו מנע מפקיסטן ליזום מלחמה ב-99? היות ואנחנו מדברים על מלחמה מאוד מאוד מאוד מוגבלת (במונחים אסייתיים), הרי שאין סיבה שנשק גרעיני ירתיע. וזה עוד לפני שמזכירים שגם פקיסטן הראתה יכולת גרעינית בשלב הזה.
5) האם הנשק הגרעיני שבידי ארצות הברית מנע מסין לתקוף אותה במהלך מלחמת קוריאה? סין, רשמית, לא תקפה את ארה"ב, אלא "איפשרה" ל"מיליון המתנדבים" להגיע עצמאית לחצי האי הקוריאני... ובכל מקרה - לא מדובר על התקפה ישירה על ארה"ב אלא על קוריאה הדרומית, בסיוע לקוריאה הצפונית, שטענה (שיקרה, לא משנה מבחינתה) שהיא זו שהותקפה על ידי קוריאה הדרומית. ובכל מקרה, שוב, תפיסתה של סין את כל נושא הנשק הגרעיני באותה עת היה שונה מאוד מזה של ימינו, כולל אופציית השימוש בו באותו זמן והקשר, זמן קצר יחסית אחרי מלחה"ע ה 2, שנראתה לא סבירה כלל.
בכל אופן - זה דיון מעניין.
ישן 30-01-2022, 20:45
צלמית המשתמש של פסטן
  פסטן פסטן אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 56 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "אין לי מושג "מה היה אילו"...."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי סלעי
אין לי מושג "מה היה אילו". אבל, לשאלות האחרות (שהן בהחלט מעניינות ולא מובנות מאליהן):
לפי מה שידוע, בשלבים מסויימים של מלחמת יום הכיפורים (המלחמה היחידה שרלבנטית לענייננו, ואפשר להתווכח על זה בהמשך), לסוגיית הנשק הגרעיני בהחלט היתה משמעות חשובה, בוודאי בהקשר המערכה שבין ארה"ב לברה"מ במהלך המלחמה. יש הבדל, אגב, בין תקיפת מדינה לבין כיבוש טוטאלי אימננטי שלה.
4) האם הנשק הגרעיני שבידי הודו מנע מפקיסטן ליזום מלחמה ב-99? היות ואנחנו מדברים על מלחמה מאוד מאוד מאוד מוגבלת (במונחים אסייתיים), הרי שאין סיבה שנשק גרעיני ירתיע. וזה עוד לפני שמזכירים שגם פקיסטן הראתה יכולת גרעינית בשלב הזה.
5) האם הנשק הגרעיני שבידי ארצות הברית מנע מסין לתקוף אותה במהלך מלחמת קוריאה? סין, רשמית, לא תקפה את ארה"ב, אלא "איפשרה" ל"מיליון המתנדבים" להגיע עצמאית לחצי האי הקוריאני... ובכל מקרה - לא מדובר על התקפה ישירה על ארה"ב אלא על קוריאה הדרומית, בסיוע לקוריאה הצפונית, שטענה (שיקרה, לא משנה מבחינתה) שהיא זו שהותקפה על ידי קוריאה הדרומית. ובכל מקרה, שוב, תפיסתה של סין את כל נושא הנשק הגרעיני באותה עת היה שונה מאוד מזה של ימינו, כולל אופציית השימוש בו באותו זמן והקשר, זמן קצר יחסית אחרי מלחה"ע ה 2, שנראתה לא סבירה כלל.
בכל אופן - זה דיון מעניין.

יש סיבה ששאלתי את TrrOiK ולא אותך.

אבל בכל-זאת מספר הערות לגבי מה שכתבת:

3) יש פה הטוענים שרוסיה רוצה לכבוש טוטאלית את אוקראינה ובתחילת המלחמה ישראל בהחלט יכלה לחשוש גם מדבר כזה, אז ההשוואה רלוונטית. לפחות לגבי אלה שטוענים שרוסיה עומדת לכבוש את כל אוקראינה.

4) לא כל הנשק הגרעיני של רוסיה היה באוקראינה. כלומר, בתרחיש הדימיוני שבו אוקראינה הייתה ממשיכה להחזיק בנשק הגרעיני ומייצרת יכולת להשתמש בו לשני הצדדים היה נשק גרעיני, כמו להודו ולפקיסטן. אתה צודק שהמלחמה שם באמת הייתה מוגבלת דווקא וכמובן שזה אחד הדברים שהפכו אותה למעניינת מאוד מבחינת אסטרטגיה גרעינית. אז השאלה הזאת רלוונטית לאלה שטוענים שרוסיה לא רוצה לכבוש את כל אוקראינה אלא להגיע להישג מוגבל.

5) אדרבה - זה רק מחזק את שאלתי. בזמן מלחמת קוריאה עוד לא היה לסין נשק גרעיני, ושימוש בנשק גרעיני עוד לא היה טאבו כמו היום. ולמרות זאת סין לא חששה מזה במיוחד, לפחות לפי ההתנהגות שלהם.

ישן 28-01-2022, 12:08

בינתיים אחד המוטיבים המרכזיים של הפרופגנדה הרוסית ושל הפרוקסי (האזורים הכבושים של אוקראינה) הוא שאוקראינה תנסה להשתלט על השטחים "הסוררים". בערוצי הפרופגנדה של "DNR" עשו צעד רחוק יותר והזהירו מפני פרובוקציה של הכוחות המזויינים האוקראינים שיהיו מחופשים לחיילים רוסיים.

במקרה אחר, אירוע של פיצוץ באוטובוס בעיר וורונז' לפני יותר מחצי שנה (הרקע עד היום לא היה ברור אך כנראה פלילי) שוב הוצף בתקשורת, כאשר האצבע המאשימה מופנית הפעם, איך לא, ל"מחבלים אוקראינים".

כאן ראוי לציין את החשיבות הסימלית של וורונז' בפולקלור האינטרנטי הרוסי המודרני - לפני כמה שנים במהלך ניסויי טילים, אירע פיצוץ בעיר או בפאתי העיר, מאז ב- RUNET צוחקים על זה שאם וכאשר רוסיה תחליט "להכות באויבים", המכה הראשונה תנחת על וורונז' או כשאסון טכנולוגי כלשהו מתרחש, אז אומרים "שוב הכו בוורונז' ". זה גם מתקשר לאמרה רוסית ישנה אחרת - "הכה באנשיך, כדי להרתיע את האויב".

וכמובן, "ארגוני מחבלים אוקראינים" הפועלים ברוסיה זה מוטיב בפני עצמו בתקשורת הרוסית לאחרונה. הללו נחשפים ונעצרים כמו פטריות אחרי הגשם, לגמרי out of the blue ובכמויות מסחריות.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 28-01-2022 בשעה 12:11.
ישן 29-01-2022, 00:11

משאית צבאית רוסית באיזור ברסט, בלרוס. תשומת לב להסתרת הל"ז של המשאית. אני מזכיר, רוסיה הכריזה רשמית על תרגיל(!) משותף עם בלרוס. כמו "תרגיל" פריסת הצבא הרוסי על הגבול שלה עם אוקראינה הנוכחי, שרוסיה כבר לא באמת מכחישה שאינו תרגיל. אגב, הסתרת ל"ז ומחיקת/שינוי סימני זיהוי הרק"מים זו פרוצדורה רוסית סטדנרטית שבה הרוסים נוקטים כאשר הכלים שלהם חוצים לאוקראינה מאז 2014.

במהלך היום פורסמו עוד תמונות וסרטונים של כוחות רוסיים/בלרוסיים הנעים בקרבת הגבולות. למשל, איזור קמינקה, גבול בלרוס-פולין:

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

ישן 03-02-2022, 15:29

התקרבות רוסית-סינית

כתוצאה ישירה ממדיניות ארה"ב בסוגיות הקשורות לאוקראינה, צובר תאוצה תהליך ההתקרבות של שתי המעצמות. החששות שהיו ברוסיה לגבי סין נעלמות והיא כבר לא מצטיירת בעיניי הממשל הרוסי כאיום צבאי. גם בסין רואים ברוסיה כוח שמאזן את שאיפות האמריקאיות לעולם חד-קוטבי, וכבת ברית צבאית היחידה במקרה של עימות מול ארה"ב בטייוון.

וממש לפני ביקורו של פוטין בסין לרגל פתיחת האולימפיאדה, יוצאת הכתבה של הבטאון הממשלתי הסיני Global Times בשפה האנגלית, העוסקת בתיאור היחסים בין סין ורוסיה וגם מודיעה על הסכמים חשובים שצפויים להיחתם במהלך פגישתיו של פוטין עם המנהיג הסיני. באותו הבטאון מתפרסמת גם כתבה דומה תחת הכותרת Xi-Putin meeting in Beijing: eye to eye, back to back. "גב לגב" הוא ביטוי מעניין, שמרמז על העמדה מול האיום האמריקאי מהמערב (על רוסיה) וממזרח (על סין).

רבים מהפרשנים במערב הזהירו והתריאו שהסלמת היחסים ואיום בסנקציות, הספקות נשק ופריסת כוחות נאט"ו במזרח אירופה נגד רוסיה מצד המערב רק ישמשו לדחוף אותה לכיוון סין, ונראה שזה אכן מה שקורה. אם כי תהליך ההתקרבות התחיל הרבה לפני, נראה שדווקה הסוגיה האוקראינית היא שתחתום סופית על שינוי באוריינטציה רוסית מאירופה ומערב לסין ואסיה.

נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 03-02-2022 בשעה 15:31.
ישן 06-02-2022, 10:26
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי ThWolf שמתחילה ב "חברים, אשמח לקבל תשובה לשני..."

ציטוט:
אם רוסיה באמת חושבת שיש כוונה בנאט"ו אי פעם לתקוף אותה, מהלך שישרת בדיוק 0 אינטרסים? (שלא נאמר דבילי וחסר תועלת)

אני מניח במחשבה הרוסית, הם מגנים על עצמם מפני עתיד אפשרי בו קמה גרמניה תוקפנית, או בו ארה"ב מפנה את התוכניות המסוכנות שלה מזרחה.

ציטוט:
ה בדיוק התועלת בשליחת כוחות למדינות נאט"ו על ידי חברות בנאט"ו (ספרד ודנמרק למשל) אם אין להן כוונה להגן על אוקראינה? האם זה למקרה שרוסיה תשתגע ותחליט לתקוף מדינות נוספות במזרח אירופה?

מכניס סיכון מבחינת רוסיה. אולי הכוחות יתערבו, ואולי לא. כדאי להיזהר.

היתרון הבולט של רוסיה על אוקראינה, הוא בתחום האוירי. להבנתי, המטוסים והנ"מ האוקראינים הם ברמה של שנות ה-90'. מהבחינה הזו, אני מתפלא שנאט"ו לא שולחת סוללות פטריוט להגן על קייב, נניח. זה פעולה הגנתית שלא אמורה לאיים ע רוסיה.

נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 06-02-2022 בשעה 10:30.
ישן 06-02-2022, 15:58

בתגובה להודעה מספר 70 שנכתבה על ידי ThWolf שמתחילה ב "חברים, אשמח לקבל תשובה לשני..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי ThWolf
קודם כל, שאלת תם. אני חושב שזה די ברור (אלא אם אני מפספס כאן משהו גדול) שאירופה מעולם לא הייתה פציפיסטית יותר משהיא היום, בצורה שזה די מעצבן אפילו (ראה הסירוב לטפל אחת ולתמיד באירן). אם זה המצב, האם רוסיה באמת חושבת שיש כוונה בנאט"ו אי פעם לתקוף אותה, מהלך שישרת בדיוק 0 אינטרסים? (שלא נאמר דבילי וחסר תועלת)

מבחינת הרוסים, האירופה בפני עצמה היא לא הבעיה. הבעיה היא ארה"ב, שמובילה את נאט"ו. למשל אני לא שמעתי התנגדות רוסית להקמת צבא אירופאי מאוחד, שבעבר דיברו עליו.

-- לאחר פירוק ברה"מ כוחות נאט"ו תקפו את סרביה, כבשו את חבל קוסובו, ערכו בו מישאל העם, והכריזו על קוסובו כישות מדינית עצמאית. ואגב, הרוסים התנגדו למהלך וטענו שהדבר יוצר תקדים מסוכן, וזה בדיוק מה שנתן להם (מבחינתם) לגיטימציה לעשות את אותו הדבר באבחזיה וקרים.
-- כוחות נאט"ו תקפו את לוב והפילו את משטרו של קדאפי (אגב, זה קרה לאחר שהוא התחיל בתהליך התקרבות למערב על חשבון יחסיו עם רוסיה). כוחות נאט"ו תקפו וכבשו את אפגניסטן, שרק לאחרונה הכוחות של המדינות האירופאיות עזבו אותו.

כל אלו הן פעולות נאט"ו לאחר פירוק ברה"מ. לכן גם אם אין לאירופאים חשק להילחם מלחמות גדולות בעצמם, אז אין להם בעיה להילחם לצד האמריקאים, ולתת לגיטימציה למלחמות האלה.

נקודה נוספת היא פריסת תשתיות צבאיות אמריקאיות על שטח מדינות חבירות בנאט"ו. למשל רוסיה התנגדה בחריפות לפרוסת המערך נגד טילים בליסטיים במזרח אירופה. אותה תשתית שלדברי רוסים יכולה לשמש לא רק להגנה בליסטית, אלה גם לפריסה נסתרת של טילי שיוט "טומהוק" (מתקני שיגור מק. 41 שמהם משוגרים טילים-נגד-טילים SM-3 הם אוניברסליים).

נקודה שלישית היא שגם סכסוך צבאי מקומי יהפוך אוטומטית למלחמת העולם השלישית, אם מדינת נאט"ו מעורבת בו. ופוטין, במהלך פגישתו עם נשיא הונגריה ויקטור אורבן אמר: האם מישהו חשב מה יקרה עם אוקראינה תכנס לנאט"ו ואז תחליט להחזיר את קרים בכוח?

ולסיכום, ברית נאט"ו נועדה לשמש ככוח צבאי נגד ברה"מ ומדינות ברית וורשה, ועכשיו עיקר דאגתה היא רוסיה. ברות וורשה וברה"מ כבר שלושים שנה אינם עוד, אך נאט"ו ממשיכה לגדול ולהתקרב לגבולות רוסיה, כך שהיום חלק מרוסיה גובל במדינות נאט"ו. והרוסים רואים בזה איום ביטחוני.

ציטוט:
. מה בדיוק התועלת בשליחת כוחות למדינות נאט"ו על ידי חברות בנאט"ו (ספרד ודנמרק למשל) אם אין להן כוונה להגן על אוקראינה? האם זה למקרה שרוסיה תשתגע ותחליט לתקוף מדינות נוספות במזרח אירופה?

מה שקורה עכשיו לא קשור ישירות לאוקראינה, למרות מה שמשדרים האמצעי תקשורת. מבחינת הרוסים המצב באוקראינה או די טוב (חוץ מהמצב ההומניטרי, כמובן). למעשה יש כאן כרגע מאבק דיפלומטי על אופיה העתידי של נאט"ו והתגובה הרוסית כנגד, כאשר התנועות של כוחות צבא נועדו כהצהרת נחישות, בין היתר. לכן אם אין שום משמעות לשליחת הכוחות לרומניה וכד' מבחינת המצב באוקראינה, אז יש לזה משמעות מבחינת הסימן שארה"ב שולחת לרוסיה וגם למדינות נאט"ו, הוא שאין בכוונתה לרסן את התפשתות של נאט"ו מזרחה.

ואם נתחיל לדבר על השאלות כמו "מה יקרה עם רוסיה תשתגע?", אז מתקבל על הדעת גם שברוסיה אנשים שואלים את עצמם "מה יקרה עם ארה"ב תשתגע?" וזה עונה לשאלתך הראשונה, למה שרוסיה תחשוש מהאירופה הפציפיסטית. כי יש גם שם אנשים ששואלים שאלות כאלה כמו שאתה שואל. ואם אתה או מישהו אחר יגיד שאין קשר בין הדברים, שהרי רוסיה היא מדינה טוטליטרית, בריונית, תוקפנית וכו', ומצד שני ארה"ב ואירופה הן מדינות דמוקרטיות, אוהבות שלום וכו', אז התשובה היא פשוטה: כמו שבמערב רואים את רוסיה, כך בדיוק ברוסיה רואים את המערב. ואני כמובן עושה הכללה גסה לצורך העניין, כי לא באמת כולם במערב חושבים כך, וגם לא כולם במזרח חושבים כך.

ישן 07-02-2022, 05:26
  LightNK LightNK אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.11.12
בתגובה להודעה מספר 74 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "[QUOTE=ThWolf]קודם כל, שאלת..."

אנחנו חיים במדינה אשר שייכת לגוש המערבי, ולכן נוטים לשכוח איך הדברים נראים מהצד השני - תודה על התזכורת.

אם מסתכלים על 20-30 שנה האחרונות, זה המערב שהיה מאוד תוקפני בהשוואה למזרח, ולא להפך כמו שהתקשורת המערבית אוהבת להזכיר לנו.
ארה"ב לבדה מחקה שתי מדינות מהמפה בעקבות אירוע טרור (לא איזה איום קיומי) ויצרה לא מעט מהפכות במדינות אחרות. ואני לא זוכר שמישהו מחה על זה יותר מידי, להפך - רוב מדינות המערב תמכו.
להגיד שאתה בא "לשחרר את העם" של מדינה כלשהי, תוך כדי שאתה הורג את האזרחים של אותו העם, ואז מתקין שם ממשלת בובות שבשליטתך... זה קולוניאליזם מודרני.

כמו כן, ארה"ב מחזיקה מאות בסיסים צבאיים ברחבי העולם, מה שאף מדינה אחרת בעולם לא עושה.
תארו לכם שבאמצע ת"א היה בסיס של הצבא הצרפתי, ורק צרפתים היו יכולים להיכנס לשם, זה היה נראה לכם הגיוני? ואם זה היה בסיס רוסי או סיני?
זה המצב ביפן, קוריאה, גרמניה, סעודיה, ואין ספור מדינות אחרות.

מנקודת מבט רוסית או סינית, ארה"ב היא כוח קולוניאלי אשר מעורב בכל עימות בעולם.
ואם מסתכלים על העובדות היבשות, נקודת המבט הזאת נכונה.
לגבי הכוונות של ארה"ב? מי יודע... זה משתנה כל 4 שנים בכל מקרה...
אבל מבחינת יכולות? הם יכולים לתקוף כל מטרה בעולם, צבאית או אזרחית, ואף אחד לא יעצור אותם.
ישן 07-02-2022, 11:00

בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי LightNK שמתחילה ב "אנחנו חיים במדינה אשר שייכת..."

אתה בטח עדיין מסתובב עם תליון של אנרכיה וחולצת צ'ה גוורה, נכון?
אני לא אגיב על גיבוב השטויות על הקולוניאליזם האמריקאי. אולי זה יעבור לך מתישהו, ואולי לא.

מה שכן, משום מה רבים בארץ נוטים להלל את פוטין כי הוא כזה מאצ'ו ופטריוט ולא מתפשר ובלה-בלה-בלה (או כזה מגן על רוסיה מפני המערב הקולוניאליסטי - מי שהרטוריקה הזאת עדיין עושה לו.ה את זה), כאשר למשל את צ'צ'ניה הוא לא הכניע, אלא נכנע לה וכבר קרוב לעשרים שנה משלם לרמזן "בגיל 16 רצחתי את הרוסי הראשון שלי" קדירוב מליארדי רובלים בשנה דמי כופר ומאפשר לו לעשות כעוות נפשו בצ'צ'ניה ומחוצה לה, רק כדי שזו תשאר פורמלית חלק מרוסיה. הוא מסר אלפי דונמים לסין במתנה ופקידיו החכירו לסין אלפי דונמים נוספים לתקופות בלתי מוגבלות. כל האליטה הפוליטית הרוסית ואפילו חלק מהאליטה הצבאית וכמובן מקורבי פוטין מחזיקים כסף ונכסים בחו"ל - פשוט שיא הפטריוטיזם והאינטגריטי.

ובאופן כללי, אנשים מדיינים פה מתוך נקודת הנחה שרוסיה היא מדינה מתוקנת עם הנהגה רציונלית, כשבפועל ההנהגה כולה בנויה על היררכיה של ארגון פשע רוסי קלאסי של שנות התשעים ותרבות פלילית שחוצה את רוסיה לדורות כחוט השני, מימי הצארים, עבור ב"צארים" הקומוניסטיים וכלה בצאר הנוכחי.

אם רוסיה לבסוף תפלוש לאוקראינה, זה לא בגלל שהיא מאויימת על ידי נאטו, אלא כי למהלך הזה יש סיכוי להעלות מעט את הרייטינג של פוטין בעיני העמך הרוסי, שמדרדר בקביעות בשנים האחרונות, בשביל מתן "לגיטימציה" להמשך המלוכה שלו עד יום מותו (ואחרי אירועי קזחסטן הוא לא יתפשר על תפקיד "יושב ראש מועצת הבטחון" אחרי הפרישה מנשיאות). מאותה הסיבה רוסיה סיפחה את קרים ופלשה למזרח אוקראינה ב- 2014. סיבה נוספת, היא לחלוטין תרבותית - אותה תרבות פלילית-ערסוותית בנוסח סלאבי (שכל גולנצ'יק ושריונר פה יבינו ) - אם זה שוכב לו בלי פיקוח ואפשר "להשאיל" את זה, אז צריך "להשאיל" את זה (או "להשלים חוסרים" בשפת גולנצ'יקים ושריונרים).
אגב, אלה גם בדיוק הרעיונות שהפרופגנדה הרוסית מפמפמת לתוך מוחות אזרחי רוסיה - "נאטו מאיימת" ו"אוקראינה שלנו" מתוקף ההסטוריה/הגנה על רוסים/"היותנו ראשוני האדם על כדור הארץ וצאצאיי חייזרים". דווקא ההתערבות המערבית - בדמות הספקת נשק ואיום בסנקציות "יום הדין" - יש בכוחה לשמוט את הקרקע מתחת לשני התירוצים האלה - התדמית לא תשתפר אם וכאשר אלפי ארונות קבורה יתחילו לזרום לרוסיה על בסיס יומיומי (למרות שבזה מנסים להלחם בעזרת צנזורה שהולכת ומקצינה), ואוקראינה כבר לא "שוכבת לה בלי פיקוח" ולכן הרבה יותר קשה "להשאיל" אותה, כמו שזה היה בגאורגיה ב-2008.

ועוד כמה נקודות הסטוריות משעשעות - אף אחד כבר לא זוכר שפוטין שקל לצרף את רוסיה לנאטו בתחילת נשיאותו, ונקודה הרבה יותר טרייה - רוסיה סיפקה לוגיסטיקה מוטסת (באמצעות חברת וולגה-דנייפר) לכוחות נאטו באפגניסטן אפילו לאחר הסנסקציות הראשונות שהוטלה על רוסיה בעקבות אנשלוס של קרים.

ישן 08-02-2022, 11:30

על מה אתה מדבר?
בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי LightNK שמתחילה ב "בסה"כ נתתי לך את תמונה המבט..."

אתה בטוח שאנחנו מדברים על אותה רוסיה? כי רוסיה שרוב האנשים פה מכירים, מי מניסיון ומי ממקור שני, זה מדינה שמזכירה יותר את 7 הממלכות של משחקי הכס מאשר מדינה מודרנית. כמה מוקדי כוח מוקפים בעולם של פרימיטיביות נצחית. צא מוסקבה שעה לכל כיוון ותרגיש שחזרת 30-50 שנה אחורה. גם טכנולוגית וגם ממשלתית. אני אפילו לא אתחיל לדבר על היחס של הרוסי הממוצע לנשים ועוד יותר גרוע למיעוטים (רמז: לא כדאי להיות כזה בגבולות רוסיה).

ארה"ב והמערב לא נקיים משיקולים אסטרטגיים וזה לגיטימי. רק שהם מייצאים לארצות עולם שלישי עוד כמה דברים חוץ משכירי חרב, אמצעי לחימה, וייעוץ והכוונה לממשל הבובות שלהם איך להמשיך לשלוט בכל מחיר. בניגוד להם, הבסיסים שארה"ב מחזיקה ברחבי העולם מספקים תעסוקה והכנסות יפות ממטבע זר שהממשלים המקומיים מקבלים בשמחה ולא מאונס. לך תשאל את תושבי הפיליפינים כמה הכנסות התאדו כשהאמריקאים סגרו את הבסיסים שלהם שם. ולתת את וייטנאם זאת בערך הדוגמה הכי ווכחנית וילדותית שאפשר לתת. רוצה שנשאל את האפגנים מה דעתם על "רק" עשור של נוכחות רוסית במדינה, וכמה עושר קידמה וגעגועים הם השאירו אחריהם שעזבו?

XXXX טקסט לא ראוי שנמחק ע"י הנהלת הפורום XXXX

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 08-02-2022 בשעה 12:34.
ישן 08-02-2022, 15:52

בתגובה להודעה מספר 77 שנכתבה על ידי LightNK שמתחילה ב "בסה"כ נתתי לך את תמונה המבט..."

https://en.wikipedia.org/wiki/And_y...ynching_Negroes
ציטוט:
And you are lynching Negroes" are catchphrases that describe or satirize Soviet Union responses to United States criticisms of Soviet human rights violations.[1][2]

The Soviet media frequently covered racial discrimination, financial crises, and unemployment in the United States, which were identified as failings of the capitalist system that had been supposedly erased by state socialism.[3] Lynchings of African Americans were brought up as an embarrassing skeleton in the closet for the US, which the Soviets used as a form of rhetorical ammunition when reproached for their own perceived economic and social failings.[4] After the fall of the Soviet Union in 1991, the phrase became widespread as a reference to Russian information-warfare tactics.[5] Its use subsequently became widespread in Russia to criticize any form of US policy.[6]

ישן 07-02-2022, 09:22
  משתמש זכר קרן-אור קרן-אור אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.09.06
בתגובה להודעה מספר 83 שנכתבה על ידי ענקנמן שמתחילה ב "אני לא יודע מה באמת חושבים..."

הפקס-אמריקנה טוב לאמריקאים.
בתחילת המטה ה-20׳ התמ"ג לנפש בארה"ב היה ברמה אירופאית, וכיום הוא גבוה ב-50% בערך. חלק כמובן בזכות יתרונות "קשים" כמו שפה אחידה, שני אוקיינוסים שמגנים ומאפשרים מסחר, השקעה במו"פ; וחלק- בגלל מדיניות חוץ וביטחון. הרי שאר היתרונות, היו קיימים גם בתחילת המאה ה-20׳.

מדיניות החוץ והביטחון הרוסית טובה *לפוטין*. הוא מוערך- ומעורר חשש- במזרח ובמערב.
האם היא טובה ל*רוסים*?
האם ב-13 השנים שפוטין בשלטון כנשיא וראש ממשלה, ההגירה מרוסיה התחזקה או התגברה? מערכת החינוך שם, נחלשה או התחזקה?
הרוסי הפשוט, מקבל משהו מכך שלוגנסק "שוחררה" מאוקראינה? הוא שמח על כך?

לטווח הארוך כדאי לרוסיה דווקא להשתלב באירופה, כסוג של ראשונה בין שווים. נראה לי שהיא משלמת מחיר כבד על כל שהיא מובילה את המאבק ב-"תוקפנות המערבית".
ישן 07-02-2022, 14:43
  ענקנמן ענקנמן אינו מחובר  

חבר מתאריך: 02.08.05
בתגובה להודעה מספר 84 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "הפקס-אמריקנה טוב לאמריקאים...."

שוב, אני כותב על סמך ההתרשמות שלי, לא הייתי ברוסיה ולא חקרתי את הנושא
לרוסים יש טראומה מאוד חזקה משנות התשעים. במערב רואים בהם שנותיה היפות של הדמוקרטיה הרוסית, אבל מבחינת אנשים פשוטים זה היה עשור של סיוט. פשע ועוני ברמה שלא יתואר, התפרקות של כל מוסדות המדינה, מלחמות ופיגועים. המצב השתפר במידה ניקרת אחרי עלית פוטין לשילטון, וגם אם רמת החיים שוב ירדה בשנים האחרונות, זה עדיין יותר טוב מהמצב בשנות התשעים.
מבחינת רבים ברוסיה, מערב הוא האשם במצב של שנות התשעים, וגם בירידה ברמת החיים של היום. ופוטין הוא זה שפועל לטובת העם והמדינה ונגד אותם גורמים מערביים או פרו מערביים שרוצים להחזיר את התוהו ובוהו של שנות התשעים.
ישן 08-02-2022, 17:55

אם הייתי מחפש סימן לכוונתה של רוסיה לפלוש לאוקראינה...

לא הייתי מפספס את הידיעה הזאת, שהיא לדעתי יותר משעותית מכל הדיבורים על מנות דם, תרגילים בבלרוס ובסיסים רוסיים שמרוחקים מאות קילומטרים מהגבול האוקראיני.

מדובר בששה נחתות של הצי הבלטי והצי הצפוני שיצאו ב-15 בינואר לתרגיל "באיזור הים התיכון". ב-4 החודש הנחתות עגנו בטרטוס הסוריה כדי להתדלק וכו'. והנה היום חלק מהנחתות כבר בדרדנלים בדרכם לים השחור, והשאר יגיעו לשם מחר.

סדר כוחות:

- שתי נחתות גדולות (לפי ההגדרה הרוסית) "פרוייקט 775", מתוך 3 ספינות מהסוג הזה בצי הבלטי (הנחתת השלישית BDK-60 עדיין לא סיימה את התיקונים\שידרוגים שהיא עוברת, כך נראה).
- שתי נחתות גדולות "פרוייקט 775" ונחתת גדולה "פרוייקט 11711" של הצי הצפוני, שהן רוב הנחתות הגדולות בצי הזה.

תנועת כוחות זו היא חלק מתרגיל ענק של חיל הים הרוסי, שבו משתתפים 140 ספינות מכל הציים. כמובן שחשיבות הנחתות בים השחור היא יכולת להנחית כוחות בדרום אוקראינה, ובמיוחד באיזור אודסה, שיש בו ריכוז גבוה של אכלוסיה רוסית אתנית.

ישן 10-02-2022, 07:27
  הנביא הכפול הנביא הכפול אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.06.10
היערכות צבא רוסיה לעימות עם אוקרינה

מר אלכס צייטלין מנהלו של ערוץ היוטיוב "באים אל הפרופסורים" מראיין את ד"ר מיכאל ברונשטיין ואלי דקל בנושא "עימות צבאי אפשרי בין רוסיה לאוקרינה". במהלך הראיון עלו הנושאים הבאים: סקירת היסטורית של המתחים בין רוסיה לאוקרינה, סדר הכוחות של הצבאות, והיערכות צבא רוסיה בגבול אוקרינה. השיחה מלווה במפות ובהדגמות של צילומי לוויין מפוענחים. במהלך השיחה נדונות דרכי פעולה אפשריות של הצדדים. נקודה נוספת בשיחה היא השימוש המועט שעושים עיתונאים וחוקרים באקדמיה בצילומי אוויר ולווין כבסיס נתונים אמין, והולכים לעיתים שבי אחר עלוני תעמולה של גורמים בעלי עניין.

ניתן לצפות בראיון בקישור

ישן 10-02-2022, 16:09

בתגובה להודעה מספר 101 שנכתבה על ידי mars_man שמתחילה ב "מה הסיכוי שהשכל הישר ינצח ויגיעו להסדר?"

ציטוט:
במקור נכתב על ידי mars_man
לרוסיה יש הרבה להפסיד מעימות צבאי באוקראינה (אפילו שאין ספק שהיא תנצח בו) והסנקציות שיגיעו אחריו, ולמערב יש גם הרבה להפסיד מעימות (לא צבאי) עם רוסיה.
ארה"ב צריכה את רוסיה קרובה יותר אם היא רוצה להפעיל לחץ בהצלחה על איראן או סין.
לישראל עימות כזה גם מהווה תרחיש רע מאוד.

כרגע המצב תלוי באוויר. יש כאן כמה מישורים, גם השאלה האוקראינית, גם שאלת התרחבות נאט"ו, וגם שאלת צינור הגז הרוסי לגרמניה "זרם כחול 2" ושאלת הסנקציות.

אוקראינה:

צרפת וגרמניה, כך נראה, ינסו לשכנע את אוקראינה לקדם את הסכם "מינסק 2", שמטרתו היא חזרת הרפובליקות דונצק ולוגנסק לחיק האוקראינה הריבונית בדרכי שלום. באוקראינה יש התנגדות עצומה להסכם הזה, שהם חתומים עליו. לדבריהם, הוא יביא לקריסת המדינה. רוסיה עומדת על כך שביצוע צעדים המפורטים בהסכם הזה היא הדרך היחידה לפתרון.

התרחבות נאט"ו:

אירגון נאט"ו, ארה"ב, בריטניה, וחלק ממדינות מזרח אירופה מתנגדים במלאו עוצמה לכל וויתור בנושא התרחבות נאט"ו מזרחה. צרפת מוכנה לפעול למציאת פיתרון שתתאים לשני הצדדים, וכך כנראה גם גרמניה (וכנראה גם איטליה).

"הזרם הכחול 2" וסנקציות:

הגרמנים לא מוכנים להתחייב לסגירה אוטומטית של הצינור אם וכאשר הרוסים יעברו את הגבול האוקראיני. זאת למרות הלחץ מצד האמריקאים. למעשה, גרמניה נמצאת תחת איום הסנקציות מצד ארה"ב, שכרגע נבלם בבית הלבן, אבל יש סימנים שביידן מחזיק את האופציה הזאת פתוחה על-מנת ליצור לחץ על הגרמנים. מחירי הגז בעולם ובאירופה זינקו גם בלי הסנקציות, כתוצאה מהינסיון האירופאי לגוון ספקי הגז שלהם, וגם אין מספיק גז חופשי בשוק העולמי כדי למלא את הצורך האירופאי בו (וגם אם יהיה, העלות של הגז הרוסי היא הנמוכה ביותר). לכן כל פעולה שתסכן הספקת הגז הרוסי לאירופה ובעיקר גרמניה, תביא להחמרה במצב הכלכלי האירופאי. והרוסים בינתיים חתמו על הסכם הגדלת הספקות גז עם הסינים (הצרכן הגז הראשון בעולם), מה שמבחינת מוריד את חשיבות הספקות לאירופה (אבל לא מבטל לגמרי). והסיפור של צינור הגם לגרמניה הוא משום מה מאוד חשוב לאמריקאיים דווקה, אולי מפני שהם לא רוצים יחסים טובים בין רוסיה וגרמניה, ואולי גם מפני שהם מרוויחים יפה מהספקת הגז הנוזלי לאירופה במחירים שלא יכולים להתחרות בגז הרוסי. זאת כאשר התנועה הירוקה בגרמניה הביא לסגירת תחנות כוח הפועלות על דלק גרעיני ופחם, ומה שנשאר להם הן האנרגיה המתחדשת (טורבינות רוח) והגז. כאשר טורבינות רוח מחייבות גיבוי בתקופות של חוסר רוח, ולכן לא מבטלות את הצורך באמצעי הפקת חשמל אחרים.

שאר הסנקציות התדלדלו במהלך ההתיעצויות בין אירופה לארה"ב. ניתוק מה-SWIFT נחשב כמשהו שיכול לפגוע בכלכלה מערבית יותר מאשר ברוסיה, ולכן הרעיון הזה ניזנח. חסימת המרת האיורו לרובל ע"י רוסיה נמחקה מהפרק (כי אירופאים משלמים תמורת הגז ביורו), ונשארה רק חסימת המרת דולר לרובל.סנקציות על הלוואות לרוסיה הן ריקות מהתוכן, לפי מה ששמעתי, כי רוסיה מלווה בתוך המדינה ויש לה אפשרות גם לקחת הלוואת מסין. ומכל מקום החוב הרוסי הוא קטן יחסית, ויש להם הרבה רצרבות במטבע חוץ וגם בזהב. איסור הספקת מוצרי היי-טק לתעשייה רוסית הוא די מאורפל, ומכל מקום רוסיה פועלת כבר שנים להקים תעשייה עצמאית ככל הניתן, והרבה ממה שהם לא יודעים לייצר בבית הם יכולים לקנות מהסינים. לכן נראה שאיום הסנקציות על רוסיה מעבד את המשקל שלו, והפעם הם לא ממש מתרגשים (לפחות על פני השטח). מי שכן מתרגש, הם האירופאים, שכבר רשמו הפסדים ופגיע בכלכלה שלהם בגלל הסנקציות שהטילו על רוסיה, וסנקציות נגדיות שהרוסים הטילו עליהם.

---

לכן כרגע נראה שהרוסים די מרוצים מהמצב הקיים, וכל פעולה צבאית רק תפגע בהם מבחינה כלכלית ודיפלומטית. האירופאים לחוצים בגלל הפגיעה האפשרית בכלכלתם כתוצאה ממלחמת הסנקציות ומחפשים פתרון דיפלומטי. האמריקאים לחוצים כי "המלמה המיידית" (imminent war) שהם ממשיכים להתריע מפניה כבר חודשים, נראת פחות אמיתית כל יום שעובר, במיוחד שהאירופאים והאוקראינים עצמם לא ממש מאמינים במלחמה הזאת. מסתמן גם שבר במחנה המערבי על רקע הגז והנאט"ו. באוקראינה הכלכלה מתדרדרת, הם מאבדים את התמיכה הגרמנית והצרפתית, ותמיכה בנשיא המכהן יורדת. מבחינה צבאית, למרות ההצהרות, אין להם שום סיכוי לבלום את הצבא הרוסי. מדינות נאט"ו נטשו אותם להיחלם (ולהפסיד) לבד, כאשר חלק מהמדינות שולחות נשק וציוד, וחלק אחר מתנגד לכך באופן פעיל. הצעירים עוזבים את המדינה, והאיחוד האירופי שהם כ"כ השתקקו להתחבר עליו רחוק מהם מאי פעם. צינור הגז הרוסי מתרוקן לו בינתיים, כך שהם לא רק שלא מרוויחים מהתובלה, הם גם לא יכולים לרכוש גז "אירופאי" היקר יותר, שהוא למעשה אותו הגז הרוסי שהם מוציאים מהצינור ומשלמים תמורתו למדינה אירופאית שלישית שמזמינה אותו מרוסיה כאילו לצרכים שלה.

החשש שלי הוא ליוזמה אמריקאית או אוקראינית שתגרום לרוסים להפעיל כוח באוקארינה. לכן שמענו על "הפרובוקציה הרוסית" שיכולה לשמש בתור אליבי לפעולה אוקראינית מצומצמת נגד דונצק או לוגנסק. אני מניח שהרוסים ינסו להימנע מהתגובה בעצמם וגם למנוע מהרפובליקות להגיב, כי הדבר יתפרש בארה"ב כתגובה רוסית. אך אם יהיה מדובר במספר גדול של אבדות בנפש, הם יהיו חייבים להגיב (לאו דווקה עם כוח קרקעי) כדי להרגיע את דעת הציבור בבית ולהראות נחישות למערב. זה יאפשר לאמריקאים לצאת מהמצב המביך הזה עם ראש מורם ("אמרנו לכם!"), להפעיל סנקציות נגד רוסיה, לבטל את "זרם כחול 2", ולעצור התרחקות של גרמניה וצרפת. האוקראינים "ירוויחו" בכך ששאלת ביצוע הסכם "מינסק 2" תירד מהפרק.

--

בעניין הסין -- נראה לי שהרכבת הרוסית כבר עזבה. ארה"ב לא תוכל להשיג אפילו ניטרליות רוסית בשאלת הטייוון, שלא לדבר על תמיכה בפעולות דיפלומטיות או כלכליות אמריקאיות נגד סין. אם הרוסים לא היו מספיק ברורים בנושא, אז הסינים אמרו את זה באופן חד-משמעי: "סין ורוסיה הן יותר מבנות ברית".

ובהקשר הזה אולי אני הזכיר את המאמצים הרוסיים למגן את החוף האוקיינוס השקט והארקטי, עם הקמת בסיסים ביי קוריל, שכוללים (לפי מה שזכור לי) שלושה בסיסים קבועים של אגדי טילים נגד ספינות Bastion, לפחות אגד אחד של טילים נגד ספינות Bal (בעלות טווח של כ-300 ק"מ), מערכות נ"מ S-400 וה"פנציר", ומה שנראה כמו שיקום שדות תעופה שיכולים לשמש כבסיסי "הקפצה" ל- MiG-31K, בין השאר. דבר דומה קורה גם בקמצ'טקה וצ'וקוטקה ולאורך החוף הארקטי. ואני לא רואה בזה הרבה היגיון, אלא אם כן המטרה היא להבטיח את קווי תקשורת ימיים באיזור הצפון-מערבי של האוקיינוס השקט והאזור הארקטי. זה יאפשר מסחר וגם הספקת משאבי טבע וחומרי גלם מרוסיה לסין, גם במקרה של מלחמה מול ארה"ב\נאט"ו. למעשה רוסיה בונה "דרך המשי" משלה, ממורמנסק עד לסין, שתהיה חסינה יחסית מפני נושאות מטוסים וספינות שטח של ארה"ב. לפחות זהו הרושם שלי.

נערך לאחרונה ע"י Centurion בתאריך 10-02-2022 בשעה 16:14.
ישן 12-02-2022, 15:26

פקחים אמריקאיים מטעם כוח משימה מיוחד של הארגון לביטחון ולשיתוף פעולה באירופה שמפקח על "הפסקת האש" ומנטר את ההפרות משני הצדיים באיזור החיץ בין האיזורים הכבושים של דונייצק ולוהנסק לכוחות האוקראיניים, קיבלו הוראה להתפנות.
https://www.kyivpost.com/ukraine-po...ne-mission.html

מצבת הפקחים האמריקאים מונה 57 איש מתוך כ-680 הפקחים מ- 43 מדינות החברות בארגון, נכון לסוף ינואר 2022.
https://www.osce.org/files/f/documents/0/6/511045.pdf

לדעתי, אם יוחלט לפנות את כלל הפקחים, זה יהיה סימן להדרדרות מיידית.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 12-02-2022 בשעה 15:35.
ישן 14-02-2022, 14:12

בתגובה להודעה מספר 117 שנכתבה על ידי הנביא הכפול שמתחילה ב "דיון בנושא העימות הרוסי אוקראינית"

לפני שמאזינים לזה, צריך לקחת בחשבון, שיאשה קדמי, ויהיו הישגי העבר שלו אשר יהיו, הוא פרופגנדיסט רוסי בתשלום וצריך לבחון את כל מה שהוא אומר לאור העובדה הזאת.

מי שלא מאמין לי, יכול פשוט לחפש את תכניות הרדיו והטלויזיה בערוצי הפרופגנדה הרוסיים בהן הוא מתארח באופן קבוע על תקן "מומחה". מי שלא שולט בשפה הרוסית, יכול להעזר בתרגום האוטומטי של יוטיוב.
לדוגמה, ראיונות שלו לפרופגנדיסט החצר סולוביוב:

https://www.google.com/search?clien...%8C%D0%B5%D0%B2

באופן כללי, יש לנו בעיה רצינית בארץ של חוסר הבנה של שפת האויב, ע"ע ערבית, פרסית ולעתים גם רוסית, והתכחשות כמעט מוחלטת לכך שאותו האדם יכול להעביר מסרים מנוגדים בשפות השונות.

עריכה: המילים הראשונות של קדמי מוכיחות את זה. אין צורך לבזבז את הזמן על חצי השעה הנותרת של הראיון.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 14-02-2022 בשעה 14:19.
ישן 14-02-2022, 16:06
  Cfox Cfox אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.08.06
בתגובה להודעה מספר 118 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "לפני שמאזינים לזה, צריך לקחת..."

ציטוט:
לפני שמאזינים לזה, צריך לקחת בחשבון, שיאשה קדמי, ויהיו הישגי העבר שלו אשר יהיו, הוא פרופגנדיסט רוסי בתשלום וצריך לבחון את כל מה שהוא אומר לאור העובדה הזאת.

מי שלא מאמין לי, יכול פשוט לחפש את תכניות הרדיו והטלויזיה בערוצי הפרופגנדה הרוסיים בהן הוא מתארח באופן קבוע על תקן "מומחה". מי שלא שולט בשפה הרוסית, יכול להעזר בתרגום האוטומטי של יוטיוב.
לדוגמה, ראיונות שלו לפרופגנדיסט החצר סולוביוב:

https://www.google.com/search?clien...%8C%D0%B5%D0%B2

באופן כללי, יש לנו בעיה רצינית בארץ של חוסר הבנה של שפת האויב, ע"ע ערבית, פרסית ולעתים גם רוסית, והתכחשות כמעט מוחלטת לכך שאותו האדם יכול להעביר מסרים מנוגדים בשפות השונות.

עריכה: המילים הראשונות של קדמי מוכיחות את זה. אין צורך לבזבז את הזמן על חצי השעה הנותרת של הראיון.

לא ידעתי מי זה עד היום בבוקר. מיד ידעתי שהוא פרופוגוניסט של רוסיה, רק לא ידעתי שבתשלום.
בכל זאת צפיתי בראיון, בשביל לשמוע את גרשון הכהן.

ישן 15-02-2022, 14:02
צלמית המשתמש של MONOCHROME
  משתמש זכר MONOCHROME MONOCHROME אינו מחובר  

חבר מתאריך: 11.06.06
בתגובה להודעה מספר 125 שנכתבה על ידי סלעי שמתחילה ב "השאלה - עד כמה האזרח הרוסי..."

התשובה לשאלתך היא חשופים.

ערוצי האופוזיציה המשודרים ברשתות החברתיות וביוטיוב זוכים לחשיפה רחבה בערך פי 10 יחסית לערוצי התקשורת הממשלתיים. כרגע אין ברוסיה ערוצי טלויזיה שאינם ממשלתיים.
למשל, האייטם של אלכסיי נבלני על הארמון של פוטין רשם 121 מיליון צפיות. לעומת זאת, ההכחשה הרשמית בערוץ "רוסיה 24" ביוטיוב זכה ל-7.9 מיליון צפיות.
אייטם אחר על דמיטרי מדבדב ועל מעלליו באותו ערוץ של נבלני זכה ל-44 מיליון צפיות.
ואייטם אחר על השחיתות בטלוויזיה הממשלתית צפו 13 מיליון פעמים.

ניתן להניח שחשיפה לערוצים שאינם ממשלתיים היא כ-10 ל-1.

עם זאת, לא ניתן לייחס יחס ישיר בין אהדת המשטר לבין חשיפה ישירה לתעמולה.
בנוסף, ייתכן ומהגרים ודוברי רוסית שאינם אזרחי רוסיה צורכים פחות תעמולה רשמית מבני ארצם.
בנוסף, אין התפלגות סטטיסטית מקובלת בקרב גילאים ומקצועות בנושא צריכת שידורים כאלה ואחרים.
אני מנסה להלך בין הטיפות ולא לזלוג לפוליטיקה ממש. בנושא הזה. אבל כדאי לציין שרבים המחקרים הסוציאולוגיים המנסים לאקוף את הסטטיסטיקה המדינית הרשמית מפאת חוסר אמינות

ישן 21-02-2022, 19:42

עדכון בנקודות, כי אין לי זמן לספק מקורות ולתת פרשנות מעמיקה:
  • לפיד הורה להעביר את השגרירות באוקראינה ללבוב במערב המדינה.
  • לפני מספר ימים החלו אימונים גם בטרנסניסטריה.
  • תעשיית הפייק בדונייצק ולוהנסק מספקת לפעמים פייקים משעשעים במיוחד, אבל יש להם עוד הרבה מה ללמוד מחמאס. בכנות, במהלך שירותי כחובש ראיתי כמה חיילים שבתפקיד נפג"מ עשו הצגה הרבה יותר משכנעת ממה שמראים כבר כמה ימים במדיה הרוסית והפרו-רוסית.
  • שלטונות רוסיה קיבלו החלטה פומבית להכיר בעצמאותם של איזורי מזרח אוקראינה הכבושים. ברגעים אלה ממש הם מעלים מופע מצולם של הצגת ההחלטה בפני פוטין.
  • רכבים ורק"מים רוסיים סביב אוקראינה קיבלו סימן זיהוי חדש - Z לבן. מספרי כלים מוסתרים. כמו כן, אין שום עדות להסגת כוחות, אלא להיפך. שדות תעופה סביב אוקראינה מלאים עד אין מקום במסוקים.
  • רוסים הודיעו על חיסול חוליה אוקראינית בת חמישה חיילים(!) על שני נגמ"שים(!!), שחדרה לרוסטוב(!!!). ואני סבור שיש מספר מצומצם של אנשים כאן בפורום שיאמינו בזה.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 21-02-2022 בשעה 19:44.
ישן 22-02-2022, 11:55

התפתחויות חדשות וסיכום ביניים

על רקע כישלון של ניסיונות לחדש את תהליך ההסדרה במסגרת "מינסק 2", תחילת הפגזות כבדות משני הצדדים (בעיקר נגד הרפובליקות המורדות, אם להאמין לדוחות של המשקיפים האירופאיים), פגיעות קשות בתשתיות אזרחיות (מים, חשמל וגז) בדונבאס (לפי הדיווחים הרוסיים וגם של הארגון הצלב האדום), הרוסים הכירו ברפובליקות הדונצק והלוגנסק.

לאחר תחילת ההפגזות ע"י שני הצדדים והסלמה, ופרסום מידע שכביכול יש בידם על הכוונה של הצבא האוקראיני להחזיר את השטחים בכוח, הוראו מנהיגי הרפובליקות של דונבאס לאזרחיהם שאינם מתאימים לגיוס ואינם מועסקים בתחומים חיוניים, להתפנות לרוסיה. כמות התושבים ברפובליקות דונבאס היא כ-4 מיליון איש (לפי מה שידוע לי), ובימים הראשונים פונו כמטע 70 אלף, בעיקר נשים וילדים. אם הלחימה הייתה ממשיכה והכוחות של הצבא האוקראיני היו מצליחים להתקדם, זרם הפליטים היה רק הולך וגודל. הערכה שהגיעה מהשלטונות בדונבאס דיברה על 700 אלף איש, לפחות בשלבים הראשונים. מה שכמובן היה יוצר לחץ כלכלי וחברתי עצום על רוסיה.

להבנתי, הדרך היחידה למנוע את משבר הפליטים המסתמן הזה בלי פעולה רוסית צבאית רחבה באוקריינה, הייתה לתגבר את הרפובליקות בצבא רוסי סדיר ולהביא למצב שבו המשך ההתקפות עליהן מצד האוקראיני יהיה שווה לתקיפה ישירה על צבא רוסיה. כלומר, עד כמה שאני מבין, המהלך הזה בא בעיקר כדי למנוע את בעיית הפליטים. וזאת מפני שבפועל ההרוגים בהפגזות בצד הדונבאס נמנעו ביחידות, מה שלעצמו בכלל לא מחייב שום תגובה רוסית מבחינה הפוליטית. אולי אני יותר מדי ציני, אבל אני אישית לא הייתי מצפה מהרוסים להגיב עד שמספר ההרוגים היה מגיעה לשלושה או אפילו הרבעה ספרות, מה שהיה נותן להם הצדקה פוליטית באו"ם וכד'. האפשרות הנוספת להכרת הרפובליקות בשלב כה מוקדם יחסית היא סכנה ממשית שהצבא האוקראיני היה מצליח לפרוץ את ההגנה של הדונבאס ולכבוש את השטחים בזמן קצר. במקרה הזה פעולה רוסית צבאית הייתה הופכת לסיוט דיפלומטי וטקטי של קרבות בשטח בנוי.

בכל מקרה, בין אם ההשערות שלי בנוגע לסיבות שהביאו להכרה הן נכונות או לא, נראה שהמצב כרגע הוא הכנסת כוחות רוסיים לדונבאס, סגירת גבולות בין הרפובליקות לאוקראינה, ובהמשך תחילת תהליך של שיקום התשתיות והכלכלה בהן.

השאלה החשובה אצלי עכשיו היא איפה יעבור הגבול. אם לאורך קו המגע של הכוחות, או שהתקדם לגבולות האדמיניסטרטיביות של המחוזות דונצק ולוגנסק, שחלקם גדול הוא בשליטת הצבא האוקראיני. נכון לעכשיו קו המגע עובר בצמוד לערים המרכזיות של המחוזות, הדונצק ולוגנסק, וקביעת הגבול החדש שם יביא לאין ספור בעיות בעתיד. לכן הרוסים יצטרכו, לדעתי, לקבוע את הגבולות לפי הגבול האדמיניסטרטיבי, שיכלול את כל שטח המחוזים המשתייכים לדונצק ולוגנסק. מצד שני, הדבר יצריך הדחת הכוחות האוקראיניים מעמדתם, כלומר מלחמה מוגבלת בין רוסיה לאוקראינה (אני לא מאמין שיש איזשהו סיכוי להגיע לזה בדרכים הדיפלומטיות מול אוקראינה). הדבר כמובן גם יגרור להפעלת חבילת הסנקציות המערביות שסוכמו מראש (כולל ביטול "הזרם הצפוני 2").

ישן 22-02-2022, 13:06

די כבר עם השקרים
בתגובה להודעה מספר 134 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "התפתחויות חדשות וסיכום ביניים"

כל הניסוח היפה והרהוט שלך לא סותר כמה עובדות די ברורות: רוסיה פלשה לשני מחוזות במדינה ריבונית, לאחר מבצע יפה של "התקוממות אזרחית" שלא היה ולא נברא. אני נותן הרבה נקודות לפוטין על התחכום והמקצועיות של הרעיון והביצוע, ואפס מוחלט של נקודות על כך שהוא פשוט התעלם בצורה מוחלטת מהמושגים הדביליים האלה שנקראים "מדינה ריבונית" או "גבולות בינלאומיים". אתה יכול עד מחר לתת לזה כל מיני הסברים מפותלים ודיפלומטיים, בשורה תחתונה האוקראינים לא יזמו שום תקיפה ולא כבשו סנטימטר מהצד הרוסי של הגבול, וכל צעד תוקפני הוא מצד הרוסים ב-ל-ב-ד.

ותמסור למפעילים שלך ברוסיה שאנחנו הישראלים לא כאלה טפשים. בטח שלא החברים בפורום הזה.

ישן 22-02-2022, 21:00

בתגובה להודעה מספר 134 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "התפתחויות חדשות וסיכום ביניים"

ציטוט:
בעיקר נגד הרפובליקות המורדות, אם להאמין לדוחות של המשקיפים האירופאיים

17.02:
1. כח המשימה אוים בשטח אימונים באיזור לא בשליטת הממשל האוקראיני.
https://www.osce.org/files/2022-02-....pdf?itok=21446
18.02:
1. נזק לגן ילדים פעיל באיזור בשליטת הממשל האוקראיני.
https://www.osce.org/files/2022-02-....pdf?itok=23379
19.02:
1. פצועה באיזור בשליטת הממשל האוקראיני.
2. נזק לבית ספר פעיל באיזור בשליטת הממשל האוקראיני.
https://www.osce.org/files/2022-02-....pdf?itok=95901
21.02:
1. נזק לבית ומפעל בשטח לא בשליטת הממשל האוקראיני. איזור שממנו ירו על גן הילדים יום קודם לכן.
2. ירי על מזל"ט של כח המשימה בשטח שלא בשליטת הממשל.
https://www.osce.org/files/2022-02-....pdf?itok=82567

וגם עברתי על כל טבלאות ה"הפרת הפסקת אש" וברוב המוחלט של המקרים, התיאור הוא Undetermined.

עכשיו תגיד לי איפה המשקיפים כתבו בדו"חות ש"הפגזות כבדות [...] בעיקר נגד הרפובליקות המורדות"?

הלאה.
ציטוט:
פגיעות קשות בתשתיות אזרחיות (מים, חשמל וגז) בדונבאס (לפי הדיווחים הרוסיים וגם של הארגון הצלב האדום)

לא התעצלתי והלכתי לבדוק מה אמרו בצלב האדום.
https://www.icrc.org/en/document/ic...eastern-ukraine
ציטוט:
In the last two days, at least two major pumping stations in the Donetsk region were rendered inoperable by the hostilities. The two stations, the 1st Lift Pumping Station and Karlivska Filtration Station

שלושה ניחושים איפה התחנות האלה נמצאות. עזוב, ניחוש אחד!

ציטוט:
כמות התושבים ברפובליקות דונבאס היא כ-4 מיליון איש (לפי מה שידוע לי)

3.9 מליון זו בערך כמות התושבים נכון לראשון בינואר 2014, אבל אפילו לפי ספירת יקירי לבך ברפובליקות הכי עממיות שיש, ב-2019 נספרו שם בשתיהן ביחד מעט יותר מ- 3.7 מליון איש. כשלוקחים בחשבון את הנתון שנוקבים בו באו"ם שהוא מעל 1.5 מליון איש שנעקרו מהאיזורים הכבושים ומצאו מפלט בחלקים אחרים של אוקראינה או מחוצה לה, אז מספר התושבים יורד למעט יותר משני מליון.

שמע, חשבתי להתנצל על שפגעתי בך באשכול אחר, אבל אני מבין יותר ויותר שבשבילך הכתיבה כאן היא לא עניין אישי, אלא מקצועי, אז מסור נא דרישת שלום למפעיל שלך.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 22-02-2022 בשעה 21:06.
ישן 23-02-2022, 11:02

בתגובה להודעה מספר 138 שנכתבה על ידי The_last_Apachi שמתחילה ב "אגב, פגיעה בתשתיות אזרחיות......"

אנשים בדונבאס מדברים על כך שהמיליצות פועלות באמת כמו ארגוני טרור - אין שום התייחסות למחסור בדברים בסיסיים, כמו מצרכים ומשאבים, אין שום התייחסות למצב זכויות האזרח ואדם וכו. רק מעניין את המיליציות לגייס כמה שיותר אנשים, והם יכולים לפי חוק מקומי (באמת חוק וגם פשוט כוח) לגייס כל מי שהם רוצים ולעצור כל מי שלא מסכים.

רוסיה מתנהלת ככה גם באופן פנימי. צ'צ'ניה לדוגמה זו פחות או יותר מדינת טרור לייט שחיה לה בשקט בתוך רוסיה, ויש דוגמאות נוספות לאזורים שיש בהם חוסר משילות מוחלט.

רוסיה לעולם לא תהסס לפגוע באנשיה כדי להכניס עוד כסף לקופת השליט.

מסיבה זו אני גם צופה שרוסיה לא תמהר לספח את דונבאס לשטחה, או לפחות לא תמהר לפרק את המיליציות שפועלות שם גם לאחר השגת סטטוס קוו. בטח שלא תכניס את המיליציות הללו למסגרת הצבא הרוסי.
ישן 23-02-2022, 11:21

בתגובה להודעה מספר 139 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "אנשים בדונבאס מדברים על כך..."

ציטוט:
אין שום התייחסות למצב זכויות האזרח ואדם וכו

איזה "זכויות אזרח ואדם"? על מה אתה מדברת?
מאז 2014 מונהג שם עוצר לילי. המערכת המשפטית, אם בכלל אפשר לקרוא לה כך, מתנהלת במתכונת משפט צבאי. וכל מי שעושה צעד שמאלה או ימינה לכיוון הלא נכון (בין אם פיזית או מחשבתית) מוצא את עצמו "Na podvale" או "במרתף" - ביטוי שגור בפי תושבי הרפובליקות הכי עממיות, שמתייחס למתקני כליאה לא מפוקחים.

ציטוט:
צ'צ'ניה לדוגמה זו פחות או יותר מדינת טרור לייט שחיה לה בשקט בתוך רוסיה, ויש דוגמאות נוספות לאזורים שיש בהם חוסר משילות מוחלט

דווקא בצ'צ'ניה יש משילות מאוד חזקה - צ'צ'נית או יותר נכון קדירובית. אגב, לאחרונה רואים את רמזן מחמם מנועים לקרב הירושה על כס הצארות. מעניין יהיה לראות אם הוא ישרוד את זה...

ציטוט:
מסיבה זו אני גם צופה שרוסיה לא תמהר לספח את דונבאס לשטחה, או לפחות לא תמהר לפרק את המיליציות שפועלות שם גם לאחר השגת סטטוס קוו. בטח שלא תכניס את המיליציות הללו למסגרת הצבא הרוסי.

צריך להבין שהמיליציות זו לא מקשה אחת.

נתחיל מזה שכל הציוד - רק"ם, לוגיסטיקה, ארטילריה, ל"א, נ"מ וכו' - הכל רוסי. חלק מזה מופעל על ידי מיליציות "מקומיות", כאשר מי שמפקד עליהן הם בדרך כלל קציני הצבא הרוסי "בחופשה"; על ידי שכירי חרב עם שרשרת פיקוד שלהם בדרך כלל ומפעילים משירותי הבטחון הרוסיים (שלא תמיד מתואמים ביניהם ולפעמים אפילו בעלי אינטרסים מנוגדים); ויחידות צבא רוסיות "שלא נמצאות שם" (ע"ע הפרשה המצחיקה שהגיעה לבית המשפט הרוסי מתישהו במהלך השנה-שנתיים האחרונות, של חיילים רוסיים בדונבאס שתבעו את משרד ההגנה הרוסי על בעיות באספקה).

אז להכניס את המקומיים לצבא הרוסי - אכן, זה כנראה לא יקרה, אבל שאר הכוחות שנמצאים כבר שמונה שנים בדונבאס הם ממילא בצורה זו או אחרת הם חלק מהצבא הרוסי או משירותי הבטחון.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 23-02-2022 בשעה 11:32.
ישן 22-02-2022, 21:05

בתגובה להודעה מספר 144 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "מה בעצם האפשרויות של..."

תתעלם מההרצאות של דקל ושל קדמי. האחד סתם משווק את עצמו לדעת והשני מקבל משכורת מקרמלין.

מה שלא גורע מהמצב העגום של אוקראינה. במקרה של המשך הפלישה הרוסית לתוך השטח שבשליטת הממשל האוקראיני, כל מה שהיא יכולה לעשות בלי תמיכה צבאית ממשית, זה בלימה והתשה בהתחלה ואולי גרילה בסוף.
ציטוט:
כך שאין טעם להפעיל את המאסות של הרק"מ והארטילריה מימי בריה"מ.

יש דברים שלא משתנים. זה היה התו"ל באפגניסטן, זה היה התו"ל בצ'צ'ניה, זה היה התו"ל בגאורגיה, וזה עדיין התו"ל במזרח אוקראינה מאז 2014 (אני מקווה שאתה לא מאמין שכמעט אלף טנקים ואלפי קני ארטילריה של "הבדלנים" זה שלל אוקראיני והשריונרים הם עובדי מכרות שלמדו בעצמם את רזי הפעלת השריון והארטילריה).

ציטוט:
אולי כדאי לתקוף את הכוחות הרוסיים בקרים, שיחסית מבודדת מרוסיה?

נכון להיום קרים זה בסיס צבאי אחד גדול והים השחור שורץ בספינות מלחמה רוסיות, אז לא, לא יתקפו את קרים. הכיוון ההפוך דווקא סביר, היה עיבוי מסיבי של חצי האי בחודשים האחרונים.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 22-02-2022 בשעה 21:15.
ישן 23-02-2022, 12:43

רוסים ממשיכים להתחרפן. ה-FSB הודיע על סיכול פיגוע בקרים על ידי "רוסים החברים בארגון 'רצועה ימנית' " שזה ארגון לאומני אוקראיני שהרוסים מנפנפים בו כבמעין איש קש בכל הזדמנות אפשרית עם או בלי הקשר שבאמצעותו מפחידים את האוכלוסיה הרוסית. אגב, זה כבר הפך למוטיב שהזכרתי כאן באשכול - מעצרים אמיתיים או פיקטיביים של רוסים "חברי הארגון" ברוסיה.

ועכשיו הם מדווחים על ואן עם "מחבלים אוקראינים" שמתנהל אחריו מצוד באיזור מוסקבה.

מה שבאמת עצוב כאן, זה שהפרופגנדה הזאת באמת עובדת על אוכלוסיה לא מצומצמת.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 23-02-2022 בשעה 12:48.
ישן 24-02-2022, 11:54
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
ומה עם המוטיבציה להילחם?

הבוקר SU-27 של אוקראינה חצה את הגבול הצפוני של רומניה, שני מטוסי F-16 של רומניה הוזנקו לקראתו וליוו אותו לנחיתה בבסיס בקאו.
לא נאמר מה הסיבה (לא נשאר בסיס לנחות בו, עריקה, תקלה טכנית וכו'), אבל כיוון הטיסה שלו הוא הפוך מאזור הלחימה
https://www.digi24.ro/stiri/actuali...n-bacau-1848443

שימו לב שהוא חמוש ב 10 טילי א"א (עד כמה שניתן להבחין משני סוגים R27+R73) וללא מיכלי דלק נתיקים.
התצורה הזו אמנם ניראית מאד קרבית אבל היא בעייתית משתי סיבות:
1. כל כך הרבה טילים מייצרים גרר מאד גדול והמטוס מאבד הרבה מכושר התמרון שלו
2. בגלל שאין עליו הרבה דלק אז הוא מוגבל בזמן בו הוא מסוגל לתפקד ובודאי להילחם (בתמרוני קרבות אוויר המטוס שורף הרבה מאד דלק).
במערב מטוסי קרב בתצורת א"א לרוב עולים עם מיכלי דלק ו 4-6 טילים, כשיש קרב זורקים את הנתיקים ויוצאים למפגש...

האוקראינים טוענים שמערכות ההגנ"א שלהם הפילו עד עתה 5 מטוסים ומסוק אחד, הרוסים מכחישים.
בפייסבוק רץ סירטון של מה שנראה כ SU-24 חוטף טק"א ומתרסק, לא ברור של מי ומתי.
https://www.ukrinform.net/rubric-de...nsk-region.html

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 25-02-2022 בשעה 06:46.
ישן 25-02-2022, 22:57
צלמית המשתמש של Fang
  משתמש זכר Fang מנהל Fang אינו מחובר  
מנהל בפורום צבא וביטחון

חבר מתאריך: 26.11.05
Facebook profile
בתגובה להודעה מספר 164 שנכתבה על ידי Centurion שמתחילה ב "סו-27 לא נושאים מיכלי דלק..."

בדקתי ונכון, אין למשפחת ה 27 אפשרות לנתיקים, אבל מסתבר שני דברים:
- הוא נושא במיכלים פנימיים הרבה מאד דלק (9400 ק"ג) שמספיקים לטיסה קרבית (4 טילי א"א) בטווח של כ 1300 ק"מ, תוסיף עוד טילים אז תקצר את הטווח והזמן באוויר
- התצורה הזו של 10 טילים די נפוצה ברוסיה ואוקראינה, כנראה מיועדת למשימות הגנה אווירית באינטרבלים קצרים יחסית.
אך עדיין גרר ומשקל של 10 טילים גדול מאד ומשפיע באופן ישיר על ביצועי המטוס וצריכת הדלק שלו

עוד תמונה של המטוס האוקראיני ברומניה, הפעם אפשר לראות טוב יותר את סוגי הטילים:
- שישה מדגם R-27ER1 או כל תת גירסה דומה בעלי הנחיית מכ"מ חצי אקטיבית
- ארבעה בקצות הכנפיים מדגם R-73E בעלי הנחיית א"א

נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 25-02-2022 בשעה 23:05.
ישן 24-02-2022, 18:20

בתגובה להודעה מספר 185 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "מחשבה שעלתה לי: אני יודע..."

אני מהמר בזהירות שלא יהיה מדובר בכיבוש של כלל המדינה. יתכן שיפלשו לקייב "על מנת לתקוע דגל" ויסוגו. עם הזמן יקימו באמצעות שירותי הבטחון היותר חשאיים ממשל בובה (אולי אפילו ינסו להחזיר את ינוקוביץ').
בכל מקרה, לדעתי האישית בלבד, הגבול החדש יכלול את דונבאס, מסדרון קרקעי לקרים ואולי עד טרנסניסטריה ואולי חרקוב (שזה מה שמפמפמים כבר שמונה שנים בטמבלויזיה הרוסית ולאחרונה ביתר שאת). כלומר, אם שום דבר לא יפריע לרוסים להשלים את המהלכים שלהם, כמו מוות פתאומי של פוטין (הלוואי).

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 24-02-2022 בשעה 18:23.
ישן 25-02-2022, 02:00
צלמית המשתמש של סירפד
  סירפד מנהל סירפד אינו מחובר  
מנהל פורום צבא ובטחון

חבר מתאריך: 04.05.02
תקיפת הסייבר קדמה לפלישה

לפי חברת Symantec, שעות אחדות לפני תחילת הפלישה בוצעה מתקפת סייבר קטלנית בה הופעל נשק בשם Trojan.Killdisk שגרם למחיקת דיסקים בשרתי גופים וחברות באוקראינה וליטא. בין הנפגעים - שלא זוהו בשמם - גופים בטחוניים ופיננסיים וכן חברות במגזרי מערכות מידע ותעופה. למרות שהנשק נקרא wiper בפועל לא בוצעה פעולת wipe המוחקת את המידע מהדיסק וכותבת מידע חדש כדי למנוע שחזור, אלא רק מחיקה של Master Boot Record (MBR) שמכיל את טבלת המחיצות של הכונן, ובה משתמש המחשב כדי להעלות ולהריץ את חלק האתחול של המחיצה הראשית.

https://symantec-enterprise-blogs.s...-malware-russia

ישן 25-02-2022, 19:48
  liorif liorif אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 220 שנכתבה על ידי OlivStone שמתחילה ב "אני לא מכיר את הסד"כ של..."

וודאי שהפעלת ל"א זה עניין מסובך, לכן ההסתייגות שלי מהטענה הנחרצת של הבחור לגבי פגיעות הכטמ"מים.

כתבתי בפירוש למעלה ששימוש בכטמ"מים מצריך עליונות אווירית, ובשביל זה מובן מאליו שצריך מטוסי קרב מאויישים שישלטו ברובד הזה אל מול מטוסי האויב.
בשום מקום לא כתבתי שהשימוש בהם מייתר את שדה הקרב האווירי המשולב (ולא רק האווירי).

לגבי אידליב, בטבלה של אוריקס שצירפתי לעיל, הכלים המושמדים של צבא סוריה הושמדו ע"י כטמ"מים, לא ראיתי השמדה ע"י מטוסי קרב טורקיים מאויישים או כל פלטפורמה אווירית טורקית מאויישת אחרת לצורך העניין.
אם יש לך נתונים התומכים בטענה זו, כמו גם בטענתך שהכנסת כוחות הגנ"א סורים נוספים בלמה את מגמת השמדת הכלים הסורים ע"י הכטמ"מים הטורקים אשמח לראותם.
אם כוונתך ב"כוחות הגנ"א" הייתה מטוסים סורים, אז ראה שוב את דברי המפורשים לגבי הצורך בעליונות אווירית כתנאי מקדים.
ישן 26-02-2022, 00:01
  liorif liorif אינו מחובר  

בתגובה להודעה מספר 223 שנכתבה על ידי ariel_zuk שמתחילה ב "אני מדבר על תפוחים ואתה מדבר..."

ציטוט:
אני מדבר על תפוחים ואתה מדבר על אגסים.

נראה לי שאתה בעצמך לא כך כך סגור מה הטיעון שלך.

אתה צריך להחליט האם כשאתה אומר:
ציטוט:
"כטב"מים כאלה הם מאוד שבריריים
"רוסיה יכולה בקלות רבה לשבש תקשורת כזאת".

אתה שוב פעם מדבר ברמה הקונספטואלית ?
או שיש לך הוכחות אמפיריות שהפלטפורמה פגיעה בצורה אנושה לשיבוש אלקטרוני ?

כמו כן, אנא בחר טענה קוהרנטית מבין השתיים:

1) "לכטמ"מים יש מגבלות"
2) לכטמ"מים יש מגבלות אנושות אשר הופכים אותם לבלתי יעילים בשדה הקרב"

במידה ובחרת את 1) - - מוסכם לחלוטין
במידה ובחרת את 2) - לא מוסכם, נסתר ע"י הנתונים האמפיריים.

ציטוט:
לפני שאתייחס למל"טים, אני חושב שראוי לפחות שתסביר את הטענה שיש איזשהו שוויון או דימיון בין יכולות הל"א של ארמניה לשל רוסיה. לרוסיה יש כמות עצומה של אמצעי ל"א ייעודיים, וגם אד הוק, ביניהם לא מעט מודרניים ומגוונים מאוד. את זה אי אפשר להגיד על ארמניה.

לא רק ארמנים, ראה הנתונים מאידליב ולוב, כפי שכתבתי לבחור למעלה.

כמו כן, אתה מהדהד (לא בכוונה אני מניח) את שני הקוים המנחים הקבועים בתעמולה הרוסית בכל פעם שפלטפורמת לחימה אחרת שלהם מציגה ביצועים גרועים:

1) "אנחנו מוכרים לאחרים את הבררה, לעצמנו אנחנו משאירים את הדברים הטובים".
2) "אם רק רוסים היו מאיישים את הפלטפורמות ולא עמים "נחותים" אחרים אז כולם היו רואים שהיא הכי טובה בעולם...

אגב, אשכרה טיעון שהופיע בתוכנית פרופגנדה רוסית:
"הפנציר היא מערכת נ"מ סופר דופר הכי טובה בעולם, אבל הצוותים הסורים בדיוק יצאו החוצה לעשן סיגריה ורק בגלל זה היא הושמדה" (*ואיכשהו ההפסקת סיגריה הזו מתרחשת בעקביות ועל פני מספר שנים בכל פעם שמערכת פנציר מושמדת).

ציטוט:
ועכשיו מל"טים. לא משנה כמה תשים שם אמצעי נגד לשיבוש, תמיד אפשר לקטוע את קו התקשורת.
ואם תקטע את קו התקשורת, המל"טים לא יטילו חימושים. אני מצטער אבל אני לא מצאתי בשום מקום טענה על יכולות תקיפה אוטונומיות לחלוטין כשיש קיטעון תקשורת. לא הטורקים ולא אף מדינה או יצרנית

אין לי כוח לצטט את עצמי מהאשכול האחר, באמת שעייפתי.
נראה לי שאני כותב בעברית ברורה, אנא עשה מאמץ לקרוא את הדברים כפשוטם, ולא לפרשם כראות עיניך.
לא אמרתי שקיים במל"טים כיום, אמרתי שניתן לשלב כפי שכבר קיים בחימושים כגון הSLAM-ER.

"תמיד אפשר" לקטוע תקשורת של הרבה דברים.
מה זה אומר ? שבגלל שקונספטואלית אפשר לשבש מכשירי קשר אז צריך לחזור לתקשורת ע"י יונים בשדה הקרב למשל ?
ישן 25-02-2022, 23:22

משהו מאוד מוזר קורה, אולי זה קשור לאשכול ואולי לא, לשיקול דעתם של המנהלים.

ברשת עלו דיווחים בצירוף תמונות ווידאו על תנועות של משגרי טילים בליסטיים לאורך ה- MKAD - כביש סובב מוסקבה.
לצערי, אני לא הכי בקיא בדגמי הטילים הבליסטיים, אבל על פניו נראה כמו Yars.
ואז במקרה נתקלתי בסרטון יוטיוב של משרד ההגנה הרוסי מלפני 6-7 שעות שמדווח על יציאת משגרי Yars מבסיסם במחוז Ivanovsk לכיוון פרברי מוסקבה דרך כביש מהיר M7 ו- MKAD(!), לטובת הכנות למצעד הנצחון(!!).

כמה אבחנות:

1. בגיגול קצר מוצאים שמדובר ב- 54th Guards Rocket Division שממוקמת ליד העיר Teykovo במחוז המדובר וחמושה בטילי Yars על משגרים ניידים.

2. אני מניח שהמשגרים שצולמו על ה-MKAD הם אותם המשגרים מהערוץ של משרד ההגנה הרוסי.

3. נאמר שהמסלול משתרע על פני יותר מ-400 ק"מ, מה שאומר שהיעד הוא איפשהו ברדיוס 50 ק"מ ממרכז מוסקבה פלוס/מינוס 10-20 ק"מ, בהנחה שהמרחק הנקוב הוא אמיתי, כי עד חיבור ל-MKAD מבסיס היחידה המרחק לאורך M7 הוא בערך 300 ק"מ.

4. בשלושת השנים האחרונות, הידיעות על הכנות למצעד הנצחון שהרוסים מציינים כידוע ב- 9 במאי, מופיעות בערך מתחילת מרץ וגם אז בדרך כלל מדובר במסגרות רגליות שמתרגלות תס"חים, דיווחים על הכנות כלים מופיעים לקראת אמצע מרץ - תחילת אפריל.

נערך לאחרונה ע"י The_last_Apachi בתאריך 25-02-2022 בשעה 23:29.
ישן 26-02-2022, 19:31
  liorif liorif אינו מחובר  

שני הסנט שלי עד כה.
אין ספק שהציפיה של פוטין ל"הליכה בפארק" נתבדתה, אולם מניח שהרבה כאן מעריכים גם כן שהוליום יפצה על האיכות במוקדם או במאוחר יותר.
מזכיר שהאבידות הרוסיות המשפילות בפינלנד וצ'צניה לא מנעו מהם את השגת מטרותיהם בסופו של דבר (במקרה של צ'צניה, הכוונה למספר 2 כמובן).

גם לא רואה אינדיקציה בינתיים לשימוש המסיבי הקלאסי בארטילריה או אמצעים אחרים (רואים לסירוגין פה ושם, אבל לא במידה שציפיתי).
פוטין טוען שהם באים לשחרר את אחיהם האוקראינים משליטתם של "הנאצים/נרקומנים" שהמערב התקין בקייב, כך שייתכן ששימוש חסר אבחנה כזה מתנגש לו עם הנרטיב שהוא מנסה להציג לקהל הביתי.
כמו כן, קייב היא אתר מורשת בעל קשר הדוק להיסטוריה הרוסית (ע"ע 'רוס הקייבית'), אולי גם זה משחק תפקיד כלשהו.

אגב, מההתרשמות הלא קובעת שלי, דעת הקהל ברוסיה נראית הרבה פחות אוהדת למלחמה ממה שניתן לחשוב.
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:17

הדף נוצר ב 5.66 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר