דרום קוריאה הקימה את "ספרטה 3000" בדומה ל'חטיבת הקומנדו' הישראלית
לפני כיומיים ב- 20.03.16 הקים חיל הנחתים הדרום קוריאני כוח בגודל החטיבתי (במונחים של צה"ל) ששמו הוא ספרטה 3000, כשמה כן היא החטיבה מכילה 3000 לוחמים בתוכה.
אחד מיתרונותיה של החטיבה החדשה הוא יכולת הפריסה המהירה שלא נראתה כמותה בצבא דרום קוריאה עד כה מבחינת מגמת המהירות- יכולת של להכניס חטיבה שלמה ללחימה עד כ-24 שעות לאחר אות הפקודה (עד אז 48ש').
כנראה שהקמת היחידה/חטיבה הגיעה מהצורך לתת מענה ראוי בשעת חירום/מלחמה עם צפון קוריאה, כאשר זאת לא הפסיקה עם האיומים הרבים שלה ובנוסף לכך, בחודשים האחרונים עשתה ניסוים רבים בנשקים בליסטיים שונים, רקטות ואף טילים גרעיניים.
בעת שלום, היחידה תהא בכוננות מתמדת, וכשלא בלחימה תשתמש כעזרה במקרי חירום שונים ובאסונות.
היעוד האופרטיבי של היחידה (זה שהם פרסמו) הוא לתקוף/לפשוט על מתקנים צבאיים צפון קוריאנים.
לפני הקמתה הרשמית של החטיבה, קיימה החטיבה תרגיל (הגדול ביותר עד כה) רחב יחד עם חיל הנחתים האמריקאי; צפון קוריאה קראו לתרגיל "פרובוקטיבי" ו"החזירו" לדרום-קוריאה בכך שקיימו תרגילים צבאיים בעצמם, אשר תכליתם הוא לעצור כוח נחתים כזה (כמו ספרטה 3000) מלהגיע לאדמות צפון קוריאה...
השוואתי בכותרת לחטיבת הקומנדו הישראלית לבין "ספרטה 3000" היא נכונה ולא נכונה- אומנם היעוד והסד"כ די דומים, אך הדרך שבה שני החטיבות השונות ישיגו את יעודם הוא שונה.
כידוע, אין לחטיבת הקומנדו הישראלית (או לצה"ל בכלל, למעט שייטת 13 אני מניח) יכולת לוחמה אמפיבית.
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי sheep שמתחילה ב "זה גאוני שהכינוי שלך הוא..."
זה באמת מצחיק, אך זה לא היה מתוכנן...
המשתמש meac הביא לנו לינק טוב, אז ללינק השני שהבאתי אך לא עובד ניתן להיכנס דרך הלינק הראשון.
כשאתה נכנס לשם בתחילת הכתבה יש טקסט מסומן בצבע אפור, זה הלינק השני.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי 404שגיאה שמתחילה ב "דרום קוריאה הקימה את "ספרטה 3000" בדומה ל'חטיבת הקומנדו' הישראלית"
אם זו התייחסות ל-300 הספרטנים המפורסמים של ליאונידס בקרב תרמופיליי, נשמע שהכוונה היא לכוח תגובה מהירה למיקרה של התקפה צפון-קוריאנית.
מה שמעלה שתי שאלות:
- האם לא עדיף כוח מבוזר (גדוד בכוננות בכל אוגדה מרחבית)
- האם לא עדיף כוח נ"ט רכוב, עדיף משוריין
סה"כ הצבא הדרום קוריאני גדול, מאומן ומצויד- אני אתפלא אם אינו יכול לשלוח פלוגות וגדודים לכל מקום בתוך שעות.אז למה הכוח? למוראל? נחכה ונראה.