רשת האופניים והאקטרים ’רוזן ומינץ’ זכתה זו הפעם השלישית ברציפות במכרז צה"ל בהיקף של למעלה ממיליון שקל, במסגרתו תספק לצבא מאות זוגות אופניים של המותג ’MERIDA’ למטרות אימונים.
המפרט הכללי של האופניים שהוצג במכרז כולל אופניים המצוידים בשלדת אלומיניום קלה וחזקה, מערכת 27 הילוכים SHIMANO DEORE, חישוקי אלומיניום כפולים ומחוזקים, ובולם קדמי 100 מ"מ עם נעילה.
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי גמל קוטב שמתחילה ב "על מדסים כיפים מוציאים יותר..."
עוד פעם התלהמות? אולי יש מאחורי זה משהו? אולי חיילים שיש להם שברי מאמץ יכולים באמצעותם לשמור על כושר ולא להפוך לבטטות תוך כדי החלמה?
Would it not be easier in that case for the government to dissolve the people and elect another?" -Bertolt Brecht
I remember very vividly, a few months after the famous pacifist resolution at the Oxford Union visiting Germany and having a talk with a prominent leader of the young Nazis. He was asking about this pacifist motion and I tried to explain it to him. There was an ugly gleam in his eye when he said, "The fact is that you English are soft". Then I realized that the world enemies of peace might be the pacifists - Robert Hamilton Bernays -
בתגובה להודעה מספר 4 שנכתבה על ידי ביטיס שמתחילה ב "עוד פעם התלהמות? אולי יש..."
גם אם מדובר בעזר למד"ס בריא וכו', למה צריך אופניים יקרות כל כך?
מערכת 27 הילוכים של shimano deor? לשימאנו יש כמה סוגי מערכות ודאור נחשבת לטובה ויקרה יחסית.
27 הילוכים לרוכבים לא מקצועיים למד"סים זה כמו לתת לזקנה לנהוג בלמבורגיני - יקר, וגם ככה היא לא תדע איך להשתמש בזה.
חוץ מזה, כולנו יודעים שבעוד כמה שנים כל האופניים האלה יהפכו לגרוטאות בידי החיילים שיטחנו להן את הצורה (שלא לדבר על גניבות).
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
דאור היא גם מערכת עמידה למדי.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי NimDod שמתחילה ב "גם אם מדובר בעזר למד"ס בריא..."
והיא מערכת אמצע-הדרך שלהם - מעליה יש את ה-LX, XT, וה-XTR, ומתחתיה את האליביו, האסרה, ומרכיבי ה'לא סדרה' שלהם. האליביו והאסרה מיועדים לרוב לאנשים שלא יתעללו באופניים שלהם. ה-XTR הוא מירוץ, עם משקל מעל הכל על חשבון העמידות, ומהדאור עד ה-XT העמידות גבוהה מאוד. אגב, דווקא הפער במחיר במספר ההילוכים הוא לא משמעותי: כולה עניין של גלגל אחורי אחר, והפרש שמגיע במקרה הספציפי הזה לכמה עשרות שקלים.
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי גמל קוטב שמתחילה ב "על מדסים כיפים מוציאים יותר..."
החליט מי שהחליט שהכושר של חיילי צה"ל הוא בעייתי ... מה שנכון .. ואז החליטו לרכוש אופניים בעלות של מיליון ש"ח= לוינקר של F15 אז מה קרה ? האופניים אינם הבעיה וגם לא העלות השולית שלהם בהשוואה לביזבוזים האדירים של מאות מיליוני ש"ח במערכת הביטחון , מי שהגה את הרעיון זכאי לתשבוחות, נכון שבאותם אופניים ישתמשו כאלפית פרומיל מהחירניקים, אבל הרעיון מעניין משום שברור לכל בר- דעת שהכושר הגופני של חיילי החי"ר בסדיר , ובמילואים ירוד לעין ארוך מהלוחמים הלא מפונקים של 67 ושל 73. במידה והניסוי יצליח אז שיהיה בהצלחה - אני הראשון שאפרגן . במידה ולא אז לא יקרה שום אסון. בכל מקרה וכאן אני מביע את דעתי לא כטנקיסיט עם ניסיון קרבי ללא תקדים אלא כשחקן כדוריד מהשורה הראשונה בשנות ה70 שללא כושר גופני , במשחק שכונתי, בליגת על ,או בקרב הסיכויים שלך להישאר בחיים פחותים ממי שיש לו כושר.
בתגובה להודעה מספר 11 שנכתבה על ידי offerd שמתחילה ב "כדי למלא בתוכן את הפונקציה של "משק אופניים""
אתה מדבר על הכתבה במחנה, נכון?
קרא אותה עוד פעם. הם המציאו את התקן בשבילו.
הוא ספורטאי מצטיין שמגיע כמה שעות ביום לבסיס, אין הרבה מה לעשות איתו, אז המציאו לו תקן מהמשפחה של "נגד ממטרות".
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גמל קוטב שמתחילה ב "למה צה"ל צריך מאות זוגות אופניים ?"
מספר בסיסי אימונים מחזיקים אופניים כרכב הצמוד של החונכים והמדריכים.
זה חוסך דלק ומאפשר להם להגיע במהירות לכל מקום בתוך הבסיסים הענקיים. נדמה לי שכר העליתי כאן תמונות של חונכים מבא"פ דרום על אופניים.
"הצדיקים האמיתיים, אינם קובלים על הרישעה אלא מוסיפים צדק. אינם קובלים על הבערות אלא מוסיפים חכמה. אינם קובלים על הכפירה אלא מוסיפים אמונה" הרב קוק זצ"ל
"במידה רבה, הודות למאמרי הארץ הוקמה ממשלת הליכוד הלאומי ונתמנה משה דיין כשר הבטחון. הארץ דרש תגובה צבאית על האיום המצרי שבועיים לפני המלחמה, ואף דרש את תפיסת הרמה הסורית ימים אחדים לפני הפעולה".
(הארץ מפרסם את עצמו, 22 ביוני 1967)
סביר יותר 'מרידה' ב-1200-1500. צה"ל לא יקבל במחיר לצרכן.
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי הפילדמרשל שמתחילה ב "גם היום זה כך.
אבל לא מדובר..."
יצויין, אגב, שמרידה היא קונצרן סיני שהיתרון היחסי שלו הוא התמורה למחיר. לא איזה לוגו-על עם חתימה של לאנס ארמסטרונג על הוונטיל המעוצב בידי פיליפ סטארק.
כללי: יח' השדה בחיל הרגלים והצנחנים מחזיקים עשרות זוגות אופני שטח עמידים מדגם "מרידיה"
מטרה: ניווטים
שיטה:
1. יש חיילים שצריכים ללמוד לנווט מרחקים ארוכים, אבל סרגל המאמצים שלהם לא מאפשר להם לייצר מרחקים מספיקים לתרגול ניווט טוב.
2. לכן משתמשים ברכיבה על אופניים ובכך יכולים להוסיף עוד קלימוטרים לניווט על חשבון סרגל המאמצים שמחושב להליכה.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי גמל קוטב שמתחילה ב "למה צה"ל צריך מאות זוגות אופניים ?"
ועוד -
אני רואה שכבר ניתנו פה הרבה מאוד סיבות מצויינות לשימוש באופניים.
אני רק אוסיף שבבסיסים הגדולים ניתן (וחבל שעוד לא עושים את זה) לאסור שימוש ברכבים לטובת תנועה בבסיס. כל הקצינים והנגדים שנוסעים לחדר אוכל או לשק"ם זה פשוט בזבוז אדיר של כסף, זה גם לא בטיחותי כי החיילים לא תמיד שמים לב שהם הולכים על כביש, והנהגים לא תמיד זהירים.
ניתן אפילו להשתמש באופניים כדי לעשות חילופי משמרות בעמדות שמירה (למה להוציא אביר כל כמה שעות?)
ת'כלס, הייתי שמח אם מישהו היה נותן לי אופניים ליום שעשיתי טופס טיולים יוצא בשבטה, שלחו אותי לכל כך הרבה מקומות הזויים - אופניים היו חוסכים התרוצצות מיותרת.
בתגובה להודעה מספר 27 שנכתבה על ידי High_Hopes שמתחילה ב "ועוד -
אני רואה שכבר ניתנו..."
אולי אצל הלוחמים ניתן להוציא אופניים לחילוף שומרים.
בכל בסיס נורמלי של ג'ובניקים, שבו אין פראיירים (כי זה מה מנחה את הג'ובניק) כל עוד אין איזה מפקד ממונה שפיזית מחליף בין שני חיילים, החילוף לא יהיה אף פעם.
בתגובה להודעה מספר 28 שנכתבה על ידי הפילדמרשל שמתחילה ב "אולי אצל הלוחמים ניתן להוציא..."
ידידי, בזמנו שירתתי בבסיס בי-ם (יותר ג'ובניק מזה?) חיילים הלכו ברגל מרחקים של עד קילומטר+ רגלית בלי שום "הסעות חילופי שומרים" ולרוב הכל התנהל טוב.
לא צריך לוחמים - צריך להיות בנאדם.
ראיתי יותר קטעים מסריחים בפלוגות לוחמים (בעיקר פלוגות מסלול) מאשר בכל בסיסי "הג'ובניקים" גם יחד.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי High_Hopes
ת'כלס, הייתי שמח אם מישהו היה נותן לי אופניים ליום שעשיתי טופס טיולים יוצא בשבטה, שלחו אותי לכל כך הרבה מקומות הזויים - אופניים היו חוסכים התרוצצות מיותרת.
דווקא בשבטה יש כמות מכובדת של אופני 'מרידה' שמשמשים לרכיבות בוקר קבוצתיות בהנהגת אחד מקציני המטה שהוא פריק מושבע של רכיבת הרים.
במקביל גם יש חדר ספינינג ממוזג עם מערכת סאונד ו-wireless למדונה שהמד"סניקיות משתמשות בהן כשהן מדריכות.
חבל רק שחצי מהאופני ספינינג שם הושבתו אחרי חודש.
בשירות שלי השתמשו באופניים ,התאפשר לעשות ניווטים ארוכים יותר בלי לגרום לשברי מאמץ ולתרגל פאן שונה בניווטים. במקום שרק מפקדים יעשו ניווט רכוב עם רכב הוצאה לא זולה ולא נגישה לכלל החיילים בקלות אפשר להוציא בפלוגות בהכשרות עם אופניים לניווט יחסית ארוך מבחינת מרחקים.
ולחיילים עם שברי מאמץ לתת אפשרות לשמור על כושר.
בקיצור בחלוקה נכונה של הציוד בבסיסים השונים ותחזוקה נורמלית זאת הוצאה לא רעה לכסף.
בתגובה להודעה מספר 41 שנכתבה על ידי jeager שמתחילה ב "..ואיך שהRAF התאמנו על טיסה במבנה..."
פשוט מתבקש :
ציטוט:
רשת האופניים והאקטרים ’רוזן ומינץ’ זכתה זו הפעם השלישית ברציפות במכרז צה"ל בהיקף של למעלה ממיליון שקל, במסגרתו תספק לצבא מאות זוגות אופניים של המותג ’MERIDA’ למטרות אימונים.
דובר צה"ל הודיע כי האופניים לא יוקצו בשלב זה לחטיבת גולני- היו שם מספיק מקרים של "מרידה".
בצבא הולנד ושוויץ היו יחידות אופניים למטרות של איתור צנחנים בעיקר. (דבוקה לאיתור דבוקות )
כיום כשיש אופני הרים שיכולות לטפס על כמעט הכל, תוך כדי דרישות פיזיות לא גבוהות במיוחד מהרוכב, עולה בי השאלה אם נשקל פעם שימוש מבצעי באופניים בצהל?
נשקל.
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי the flying duchman שמתחילה ב "בצבא הולנד ושוויץ היו יחידות..."
אגב, מה פתאום "דרישות פיזיות לא גבוהות במיוחד מהרוכב?" כדי לרכב 30 ק"מ עם אפוד ומטען נוסף על האופניים, ולהגיע לשטח היערכות בכושר הסתערות, אתה צריך המון כושר גם אם במקרה מדובר בדרך עפר. אם יש גם קטעים טכניים, אתה צריך *המון* מיומנות.
אולי יש כוונה בצה"ל להקים יחידה דוגמת זו ששירתה בצבא הצ'כי בין שתי מלחמות העולם. מצורפות תמונות מעזבונו של הלוחם משה פינק ז"ל, איש אשכולות, ששירת ביחידה ערב מלחמת העולם, והפיק לעלות ארצה טרם הפורענות ולשרת בפלמ"ח. משה ז"ל נפטר לפני שבועיים בשיבה טובה.בין התמונות גם הסמלים והעיתורים שענד:
מרתק ומרגש! מעניין היה לשמוע את סיפורו. יש לך עוד פרטים?
אגב, צד את עיני העיטור הבא, משהו בו לא מסתדר לי.
בשנת 1937 המצויינת עליו הייתה צ'כוסלובקיה דמוקרטיה פרלמנטרית, אבל על העיטור ניתן לראות את סמל אגודת הזרדים - ה"פאשיו", שעד כמה שידוע לי מזוהה בעת החדשה עם תנועות פאשיסטיות.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "מרתק ומרגש! מעניין היה לשמוע..."
לצערי, בעל העיטור, אשר היה איש מרתק, כבר איננו, כך שאין את מי לשאול. בהזדמנות, אנסה לשאוב מידע מקרוביו.
לטעמי, אין בעובדה שעל העיטור מופיעים סמלים רומיים שנוכסו על ידי הפשיסטים באיטליה, כדי ללמד על כך שדובר בסמל פשיסטי גם במדינות אחרות, שהיו פעם חלק מהאימפריה.
בתגובה להודעה מספר 47 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "מרתק ומרגש! מעניין היה לשמוע..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ISHPUZ
אגב, צד את עיני העיטור הבא, משהו בו לא מסתדר לי.
בשנת 1937 המצויינת עליו הייתה צ'כוסלובקיה דמוקרטיה פרלמנטרית, אבל על העיטור ניתן לראות את סמל אגודת הזרדים - ה"פאשיו", שעד כמה שידוע לי מזוהה בעת החדשה עם תנועות פאשיסטיות.
לסמל היסטוריה הרבה יותר ארוכה ומכובדת שזו שהפאשיסטים הנחילו לו. גם כיום הוא ממשיך לסמל גופים שונים הן בארה"ב והן באירופה.
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "היית ב Lincoln Memorial לאחרונה?"
ידוע לי שהסמל מקורו באימפריה הרומית. אם אני לא טועה זה היה סמלו של המשמר הפרטוריאני.
גם בראשית העת החדשה הרבו להשתמש בו, ובארה"ב הוא אפילו מופיע על מגן הסנאט.
אבל החל משנות העשרים והשלושים של המאה העשרים הפאשיו היה מזוהה יותר מכל עם תנועות פאשיסטיות, ומאחר והרפובליקה הצ'כית לא הייתה קיימת לפני מלחמת העולם הראשונה לא מדובר בסמל ישן שנשמר מטעמי מסורת אלא אימוץ של הפאשיו כסמל. וזה נראה לי מוזר בדמוקרטיה פרלמנטרית.
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "ידוע לי שהסמל מקורו באימפריה..."
קודם כל לסמל קוראים "פסקס" ומקורו ברפובליקה הרומאית שהוא נישא ע"י הליקטורים של מגיסטראטרים בעלי "אימפריום" (סמכות פיקוד צבאית). הרבה מדינות שאבו את סמליהם מרומא העתיקה וככל הנראה שזה היה גם מקורו של הסמל הזה, טענתך שזה סמל המזוהה עם הפאשיזם היא מוזרה ודורשת מקורות.
פסקס הוא הכינוי בלטינית ופאשיו הכינוי באיטלקית. זו בדיוק אותה מילה.
התנועה הפאשיסטית קיבלה את שמה מהסמל, ולכן הוא הפך למזוהה עמה במאה העשרים.
באותה מידה, הביטוי פאשי שימש לכינוי איחוד מפלגתי ולא היה בעל הקונוטציות שאנו מכירים מהמאה העשרים והלאה, אולם אחרי הולדת התנועה הפאשיסטית גוף שאינו אוחז באידאולוגיה שלהם לא יכנה עצמו פאשי.
אני לא מתיימר להיות מומחה לתחום, רחוק מכך. אבל אם אתה רוצה מקורות לטענה אותה אני מציג (ולא מתעקש לא לשנותה אם אתקל במידע סותר) אז בבקשה:
אני אחסוך לשנינו את הויכוח על אמינותה של ויקיפדיה ואפנה אותך למילון וובסטר:
אני לא חושב שIngsoc ממש חולק עליך. אין ספק שהפסקס אומץ ע"י הפאשיסטים (ובתמונות ניתן לראות שלוש וריאציות שונות של של סמל חיל האויר שלהם), אולם הוא הצליח לצלוח את מלחמת העולם השניה ללא נזק בלתי הפיך למוניטין שלו, בניגוד גמור לצלב הקרס. להערכתי הדבר נובע מהמורשת ארוכת השנים שלו בעולם המערבי, דבר שצלב הקרס לעולם לא התהדר בו. כך שעדין מקובל להשתמש בו כסמל למרות וסמכות.
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי קורנסון שמתחילה ב "אני לא חושב שIngsoc ממש חולק..."
מקובל עלי לגמרי, ואני יודע שעדיין נעשה בו שימוש מסיבות של מסורת.
אבל עדיין לא נתקלתי בארגונים ומוסדות שלא הייתה להם מסורת קודמת של שימוש בסמל, ואימצו אותו בתקופה שלאחר אימוצו על ידי הפאשיסטים. מישהו מכיר דוגמא כזו?
לכן התמיהה שלי - הרפובליקה הצ'כית של בין המלחמות הייתה יצור חדש שנולד אחרי נפילת האימפריה האוסטרו-הונגרית, הם היו דמוקרטיה פרלמנטרית ובעיטור צבאי שהעניקו בשנת 1937 מופיע סמל שבאותה תקופה זוהה עם הפאשיזם. לי זה נראה מוזר שסמל כזה אומץ לאחר שכבר קיבל את המשמעויות הנלוות לו היום.
בתגובה להודעה מספר 55 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "מקובל עלי לגמרי, ואני יודע..."
שוב אני לא בטוח שאתה צודק בטענה הבסיסית שלך של פסקס=פשיזם. בארה"ב לדוגמה זה סמל נפוץ על סמלי משרדים ממשלתיים ואני מפקפק אם מישהו חושב עליו כפאשיסטי (בניגוד לדוגמא להצדעת בלאמי).
דבר שני אני (ואני משער שאתה) לא יודעים ממש את ההיסטוריה של היחידה ולכל המוקדם היא יכלה לקום בשנת 1918 (לפני שהפסקס היה לכאורה מזוהה עם הפאשיזם) גם סביר שהצבא הצ'כוסלובקי שאב הרבה מסורות מן הצבא האוסטרו הונגרי שבוודאי החלק הארי של חייליו שירתו בו.
במקרה הטוב הם ישמשו לאימון/שניים בחודש ורוב הזמן ישמשו את סגל הבסיס, או שיהיו תקולים.
בתגובה להודעה מספר 58 שנכתבה על ידי blancoynegro שמתחילה ב "כתבה בנושא המתפרסמת היום..."
הזוגות כנראה לא יגיעו לקריה ולצריפין(כנראה שגם לא לגדודים לצערנו) אלא בעיקר לבסיסי הדרכה...בה"ד 1 ביסל"ח שבטה שיזפון וכו'- ושם יהיה להם יופי של שימוש.. מניסיון.. גם בבה"ד 1 וגם בשבטה יצא לי לרכב על אופנים-יופי של דרך לעשות כושר... ובקשר לתחזוקה אני כולי תקווה שמישהו בצה"ל חשב קצת וחלק מההסכם מדבר גם על תחזוקה שוטפת ע"י רוזן אנד מינץ...
נערך לאחרונה ע"י blackrush בתאריך 08-08-2008 בשעה 14:39.
סיבה: תיקון טעות
אצלנו ביחידה רכשו אופניים כדי לבצע ניווטי יום קצת יותר ארוכים ולשפר את קריאת השטח ולמידת ציר של הלוחמים. בטווח הארוך זה אמור להיות יותר זול מלבצע ניווטים רכובים על רכב ממונע, וכמובן תורם לכושר.
לא זכור לי שעשינו ניווטים כאלו עם ציוד לחימה מלא, וזה בטוח לא טוב לאופניים, אז לא יודע מה הולך בתמונה הזאת.