14-01-2016, 10:48
|
|
|
חבר מתאריך: 06.12.05
|
|
אלון ליאל משפחה ארורה
אלון ודפנה ליאל משפחה ארורה
קבוצה קטנה של כחמישה פעילים מרכזיים של "שוברים שתיקה"
מתכנסת לשיחת תדרוך עם אלון ליאל, כיום הוא חבר במועצה הציבורית של ארגון "בצלם"
ומרצה באוניברסיטה, הדיון המלא הוקלט בסתר. בפתח דבריו הוא מספר לפעילים, "אני עוקב אחריכם במיקרוסקופ, הכל אני יודע. אני אנסה לתת לכם את המבט של מי שעוקב אחריכם כל הזמן, אבל בכל זאת מבחוץ. אני אסביר לכם למה אני חושב שהפעילות הבינלאומית היא קריטית". ליאל מעלה מספר פעמים את החרם שהטיל העולם על דרום־אפריקה בימי האפרטהייד. "הסנקציות על דרום־אפריקה הגיעו ברגע שדעת הקהל הבינה שבדרום־אפריקה השחור הוא הלבן והלבן הוא השחור,אתם ראש החץ שאומר לעולם שהכיבוש הוא בלתי נסבל לנו ובלתי נסבל להם. זה בלתי נסבל לשני העמים, ואז ברגע שתהיה הכרה שזה בלתי נסבל יתחילו להתגלגל דברים" בפתח דבריו הוא מספר לפעילים,
"אני עוקב אחריכם במיקרוסקופ, הכל אני יודע.
אני אנסה לתת לכם את המבט של מי שעוקב אחריכם כל הזמן, אבל בכל זאת מבחוץ.
אני אסביר לכם למה אני חושב שהפעילות הבינלאומית היא קריטית".
אחד הפעילים מקשה על ליאל ושואל: "את הלגיטימציה שלנו אנחנו מקבלים מהציבור הישראלי, אנחנו לא הולכים ראש בראש עם החברה הישראלית,
"איזה לגיטימציה יש לך?", שואל ליאל ועונה: "יש לך לגיטימציה של שני אחוז, אתה מבין. אבל איזה שני אחוז? של האנשים הכי מוסריים, הכי נבונים, שמסוגלים לראות 20 שנה קדימה,
הערה שלי: ("בדיוק כמו לפני 40 שנים כשפעל לנסיגה מרמת מהגולן ולפני 20 תמך בהסכמי אוסלו")
ליאל אומר כי הוא מרשה לעצמו לדבר חופשי מפני ש"אני לא תלוי באף אחד. באוניברסיטה בתל־אביב רבים מהפרופסורים שם חושבים כמוני. מה זה חשוב? אם אתם חושבים שאתם צודקים אתם לא צריכים הסבר לאף אחד".
אתם עם כל מאמר בתקשורת, עם כל פגישה עם חברי פרלמנט כאן ובחוץ,
אתם עוזרים ליצור את האווירה שהכיבוש הוא לא לגיטימי".
(החולירע הזה היה בעבר מנכ"ל משרד החוץ. לכן כך אנחנו נראים בעולם, כמו הפרצוף שלו)
והמנוול הזה מקבל מהמדינה
http://yedioth.ynet.co.il/articles/...4752116,00.html
|