12-01-2016, 12:51
|
|
|
חבר מתאריך: 25.10.04
|
|
אוקסימון - גזענות לשמה לטובתם של ערביי ארץ ישראל עצמם
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי hamedinai שמתחילה ב "הגירה חלקית לארצות אחרות זה לטובתם של ערביי ארץ ישראל עצמם"
הרי הערבים הגרים בישראל, רוצים לגור אך ורק בישראל כי זוהי מולדת ואין בלתה.
הם חפצים לחיות במדינה דמוקרטית המאפשרת הזדמנות שווה לכל ואי הפליה מגזרית.
זה מעבר לברור, שלמרות הכל ועם התקווה שנוטע בהם ראש ממשלתנו לעתיד, החיים ביהודה ושומרון ואפילו בעזה עדיפים על החיים בארצות ערב האחרות, כולל סוריה .
אבל בכדי שיהיה שלטון יהודי יציב ודמוקרטי, צריכים לאפשר לפלסטינאים להקים מדינה משלהם בשטחים שנותיר להם בגדה המערבית של הירדן ובבוא היום שתכלול גם את רצועת עזה.
לא ברור לי אילו מקצועות אתה מיעד לערבים מעבר היות רובם כיום חוטבי עצים ושואבי מים. הם שואפים להשתלב בכלל המשק הישראלי, בכל המקצועות, בכל הדרגות ובכל המעמדים.
אל תאמר לי שהתכוונת לרופאים, מהנדסים, מדענים, טייסים וכו'. כי שם קיימת תחדות ואתה ציינת על מקצועות בהן הם בלעדיים.
ללא כל קשר לדבריך, הערבים עצמם היו צריכים להיאבק נגד האלימים שבתוכם. כמו שכל חברה חייבת להלחם באלימות. ברור שהאיסור למכור בית ליהודי אינו מקובל עלי , בדיוק כפי הנוהג אצלנו ש"לא פותחים שערים" בלשון המעטה בפני ערבי החפץ לחיות את חייו ולגור בישוב יהודי ו/או לזכות כיהודי באדמות מנהל שלא להזכיר חס וחלילה את הקק"ל.
הרעיונות שלך - בדרכי נועם ובדרכי שלום - איך לפעול בקשר לעידוד הגירה, מזכירה לי את הסיפור הבא: הצופים נשלחו לעזור לזקנים והתוצאה, ש-5 ז'לובים נראו כגוררים את ה"סבתא" אל צדו השני של הכביש. כאשר היא כלל לא התכוונה לחצות אותו.
דווקא חשוב מאד, שהקוראים יעלו רעיונות כיצד לשלב את כלל אזרחי מדינת ישראל בעשייה, כיצד לשים קץ להפליה כיצד ליישם את הדמוקרטיה במלואה יהיה מאוד מבורך. מצד שני, אם זה רעיון חזק ומועיל, להיזהר האם לעלות אותו בפומבי, כי יש גם את הצד השני של שונאי זרים וערבים במיוחד שיעשו את כל המאמצים לטרפדו.
|