מעלה כאן יומן בניה לא שגרתי של דגם חופית (Bonanza A-36) שבניתי לאחרונה.
בבניה זו אתגרתי את עצמי במעט כי אין דגם להרכבה של Bonanza A-36 ולכן הייתי צריך להסב דגם של Bonanza F-33:
לאחר בדיקה קצרה באינטרט התברר שההבדל בין המטוסים הוא באורך ובמוטת הכנפיים: ה-A-36 ארוך יותר ב-25 סמ' ומוטת הכנפיים ארוכה ב-20 סמ'.
אבל ההבדל המשמעותי בעיני זה שלA-36 יש ארבעה חלונות למול השלושה ב-F-33.
מתחילים: שלב 1 - חיתוך גוף המטוס ל-2 והתאמת האורך לחופית
השלב הבא היה להסב את שלושת החלונות של ה-F-33 לארבעה חלונות של ה-A36.
והתוצאה לא רעה בכלל:
על הדרך הוכנו המנוע וה-Firewall (קיר האש ותומך המנוע) ונצבעו ב-ALCLAD 101 ו-ALCLAD 121.
הדגם מגיע ללא תאורות קצה כנף ולכן החלטתי שאני מכין אותם מסקראץ והתוצאה:
שלב 2 - הכנת המושבים ותא הטייס
המושבים נצבעו באפור בהיר Humbrol 127 והודבקו למקומם לא לפני שלכלכתי אותם במעט עם וואש חום.
השלב הבא היה הכנת ה-Instrument Panel שהוכן ע"י מדבקה שיצרתי מתמונת תא טייס של A-36.
שלב 3 - הרכבת גוף המטוס
את ההרחבה לגוף להתאמת האורך של המטוס ל-"חופית" הכנתי מלוחות אוורגרין שהודבקו זה לזה עד לעובי המתאים.
לאחר שיוף והתאמת ההרחבה לפרופיל הגוף הודבק לשני חלקי הגוף (הקצוצים) ובוצעה השלמת מילוי של פוטי עד ליישור מלא. לאחר מכן הודבקו הגאי הגובה ומייצב הכיוון (שגם לו הוספתי פנס)
ולתמונות:
השלב הבא היה להרכיב את שאר מרכיבי הגוף, למסך את החלונות ולהכין את המטוס לצביעה.
שלב 4 - צביעת המטוס
המטוס כולו נצבע בשכבת פריימר ולאחר מכן בוצע Preshading בצבע חום Humbrol 119:
המטוס נצבע כולו בלבן Gloss White.
לאחר התייצעות עם ידידי עדי חזק לגבי הצבע האפור בגחון המטוס, בכנפיים ובעיטורים בצדדים התברר שהצבע המתאים הוא Xtracolor 132 - Medium Gray:
ולאחר מיסוך ( מצטער שלא צילמתי את שלב המיסוך) הדגם נצבע וכך הוא נראה לאחר הצביעה:
שלב 5 - מדבקות ופינישים אחרונים
את המדבקות הכנתי עצמאית באמצעות דף מדבקות ייעודי (דף מדבקות ) והדפסת הכיתובים במדפסת הזרקת דיו ולאחר שתי שכבות לכה אני מאוד מרוצה מהתוצאה:
החלטתי שאני הולך על מטוס 355 של בסיס רמת דוד
המטוס כולו צופה ב-Future ולאחר ייבוש, הודבקו המדבקות באמצעות Microset ו-Microsol:
השלב הבא היה הדבקת כני הנסע ודלתות כן נסע ונורית גחון שהוכנה ונצבעה באדום Clear Red 4630E של Model Master
לאחר מכן צופה כל הדגם בלכה מבריקה ובוצע וואש שהוכן עצמאית (ערבוב של צבעי שמן שחור וחום וספירט לבן) להדגשת קוי המתאר של הדגם.
ולתמונות: