22-12-2015, 09:38
|
|
|
חבר מתאריך: 17.12.13
|
|
פרוייקט חדש - F15
אחרי שהסתיים פרוייקט הפאנטום של יואב, דגם שרובכם ראה בתערוכה השנתית, הגיע הזמן לפרוייקט חדש, ומה טוב יותר מדגם נוסף של יואב, ה-F15, רק שהפעם - ללא כני נסע, עם זנב וחרטום שנתרמו ע"י ירון.
ראשית כל - תודה ליואב, ולעוזרים - משה וירון על התכנון והשיתוף. כבר מתחילת הבניה נראה שהדגם מדוייק להפליא.
יומן בניה מפורט והוראות עם תמונות מעולות הכין לנו יואב, ולכן לא אפרט יתר על המידה - רק אתן את הדגשים שלי מנקודת המבט שלי.
בניית השלד: יש לשים לב שהקורה המרכזית A מעט גבוהה מדי, ולכן לפני הדבקה של הדיסקיות עם כל החציצים שבינהן, רצוי להתאים את גובה הקורה המרכזית לגבהים של הדיסקיות. כשאני בניתי את השלד לא ממש חשבתי על זה ורק דאגתי שהדיסקיות יהיו בקו אחד עם הקורה המרכזית בחלק העליון של השלד (במקום שבו מודבק הגב). אחרי שהשלד היה מוכן וראיתי את הבדלי הגבהים, גילפתי עם סכין אם הקורה המרכזית בחלק התחתון כדי שתתאים לגובה הדיסקיות.
כפי שניתן לראות, שיניתי מעט את מיקום קורות החיזוק B כדי להשאיר מקום לבתי כן נסע, אבל בסופו של דבר החלטתי לבנות את הדגם במצב טיסה ללא גלגלים....המטוס הזה יפה יותר כך, ואולי אפילו נוכל להציג כמה מטוסים במבנה טיסה באחת מהתערוכות....
הכנת חלקי הגוף המרכזי - פשוט קל ומדוייק. לשוניות החיבור המוכנות עושות את העבודה קלה ומהירה.
בשלב הבא חרצתי את החלקים מבפנים במקומות המסומנים, סגרתי את החלקים והדבקתי על השלד. כפי שיואב ציין בהוראות - חשוב לקבע את חלק מס' 8 ראשית, ורק אח"כ להמשיך ולהדביק את שאר החלקים. חשוב מאד בהדבקת חלק 8 להקפיד הקפדה יתרה על המיקום והדיוק בהדבקה מאחר והוא הבסיס לשאר החלקים. סטיה בחלק זה תיגרום לסטיה גדולה יותר בשאר החלקים.
את כל הדבקת החלקים לשלד עשיתי עם דבק מהיר (של יעקובי) והעבודה נעשתה יחסית מהר, נקי ומדוייק. כפי שיואב המליץ - נקודות דבק מהיר בנקודות השבירה וגם החיבור בין החלקים נעשה עם דבק מהיר, במספר נקודות. עובד כמו קסם .
אגב - ההתאמה בין החלקים מושלמת ומדוייקת להפליא. לכן - אין צורך להדביק את לשוניות החיבוק בין החלקים לכל אורכן - ומספיק מספר נקודות מפתח.
חלקים 8-9-10 מחוברים ומודבקים על השלד:
את חלקים 11 ו-12 יואב המליץ להדביק אחד לשני ורק אח"כ לחבר לשאר הגוף. אני מצאתי שנוח יותר קודם להדביק את חלק 11 לגוף, כך הוא מקבל את הצורה המדוייקת שבה חלק 12 מתחבר אליו במדוייק. שימו לב שבניגוד לחלקים הקודמים, את לשוניות החיבור בין חלקים אלו יש לחרוץ מאחר וישנה זוית בין החלקים.
ולבסוף - הוספתי את הדיסקיות העגולות בחלק האחורי ופתחתי את לשוניות החיבור שבצד חלק 10:
המשך יבוא
|