23-09-2012, 22:25
|
|
|
חבר מתאריך: 31.01.07
|
|
אני לא מתיימר להבין באבטחת אישים. בכלל לא.
אבל אני מבין משהו בפסיכולוגיה של המונים, בעיצוב מסרים, בל"פ.
ומשהו קטן במשחקים ואסטרטגיה.
כשאתה מכוון נשק עם נצרה פתוחה וככל הנראה כדור בקנה לקהל אוהדיך -אתה משדר להם מסר על אחדות השורה, על מידת האמון שלך בהם, ועל מידת הההערכה שאתה מייחס לחיים שלהם עצמם...
הלא ברור שדי במאבטח היסטרי אחד שיפתח באש בגלל שיחשוב ששמע ירי או פתיחת נצרת רימון או דריכה - בשביל לערוך שם מרחץ דמים שיגרום נזק אדיר לתדמית של המנהיג..
פליטת כדור של אחד מהם, נפץ, זיקוקין דינור, BACKFIRE מאגזוז דפוק, וכמובן...פרובוקציהמרושעת של אויב שיפעיל מטען סמוך, יירה או סתם יזרוק נפצים.
כל אחד מאלו עלול לעורר מרחץ דמים אדיר. ועד שיבינו שם שזה סרק- יייפלו מתים רבים.
ולעניות דעתי הבלתי נחשבת לחלוטין - גם אבטחת האישים אצלנו נוטה להיות מעט פאניקרית ויותר בשביל רושם מאשר לסכל איומים אמיתיים מאז רצח רבין. עברנו לקיצוניות השניה.
לדעתי, ככל שפרופיל האבטחה גבוה יותר - האבטחה פחות יעילה. מושכת אש ומזמינה התחכמות נקודתית של מתנקש בבחינת: סתמתם X פרצות, אני אמצא את X+1.
יגאל עמיר ה]פעיל הנדסה חברתית על מעגלי האבטחה של רבין.
אחרי שעבר את הראשון- חבריו, אבישי רביב, המחלקה היהודית, והשני - מעגל האבטחה של המשטרה, ואחריו - את מעגל האבטחה של השב"כ. הוא עמד בטווח אפס מרבין.
הפואנטה היא שברגע שמעגל אחד נשבר - הסיכוי לחדור את האחרים עולה בפראות!
ולמה? בדיוק בגלל אותה שלוות נפש שמייחסים למאבטחים מקצועיים שנדמה להם שמעגלי האבטחה סביבם מסננים את הסכנות הברורות והמידיות...אלו שמניחים שאם לא קרה כלום ב - X אירועים, הסיכוי שיקרה משהו ב- X+1 נמוך עד לא קיים.
פעם ראיתי אצלנו שיירה של אישיות בכירה מחו"ל. ואמרתי לעצמי: כמה נחמד. צנזרתי פה.
לדעתי הבלתי קובעת בעליל, אבטחת אישיות בכירה צריכה להעשות ברובה בחשאי, במעגלים נסתרים, במודיעין, בסינון מוקדם, ובהסתרה ורמייה, הפצת ל"פ, הפעלת סוכנים, משיכה במנופים חשאים. נדירים המקרים שמאבטחים צריכים לעמוד ככה עם נשק שלוף.
ברוב המקרים, תנועה של אישיות בכירה צריכה להעשות במגוון כלי רכב ואמצעי תחבורה מוסווים. ללא סירנות וללא אמצעים חריגים. בשקט. עד שהצופה מבין מה הוא רואה- השיירה חלפה.
החשאיות היא השומר הכי טוב.
|