דרושה עזרה במחקר על מתמיינים לא מתאימים לקורס טיס שהתעקשו והצליחו
בוקר טוב וחג שמח,
ברוכים הנמצאים.
אני עורך איזה שהוא תחקיר/מחקר על תופעה יוצאת דופן בתוך הישראליות - חיל האויר. למה יוצאת דופן? כי בתוך תרבות הסמוך והיהיה בסדר, יש גוף אחד שמתנהל באופן שונה - לטוב (בעיקר) וגם לרע, כמו כל דבר - ובתוך תרבות עריפת הראשים והטיוח, אותו גוף מקיים תחקירי אמת ונותן מרחב נשימה (זה רק לטוב) ויש הרבה במה הוא שונה (אם תרצו - וזה אחד ההסברים שניתנו לי ומניח את דעתי ושווה בדיקה - בתוך תרבות הפלמ"ח, נכנסה תרבות הצבא הבריטי).
לא אלאה אתכם בכל הפרטים, אבל מה שאני מחפש כרגע, אני מקווה שבעזרתכם, זה את החריגים:
אלה שלא עברו מבדקי צוות אויר, ערערו, התעקשו ונהיו טייסים.
אלה שהפרופיל שלהם היה נמוך, התעקשו והתקבלו.
אלה שהודחו מהקורס או אפילו לא זומנו אליו ודחפו את עצמם עד שהצליחו.
ותיקי צה"ל, המהווים בין 10-20 אחוז מהמסיימים(!) - למה לא התחילו את הקורס עם כולם? (לא אלה שנזכרו מאוחר - אלה שלא הצליחו/לא התאימו/נכשלו ובכל זאת התעקשו, התקבלו ועברו).
אני מכיר חלק מהדוגמאות מהשנים האחרונות, אבל לא מוצא להן סימוכין - חניך שלא היה מסוגל לקרוא עמוד שלם אבל הוסמך כטייס קרב. חניך אחר שלא עבר את המבדקים בכמה שלבים וערער בכל פעם מחדש - עד שבירפ"א הסכימו לקבל את הערעורים, שלחו אותו לקורס ואמרו לו שלמישהו עם תוצאות כמו שלו אין כל סיכוי - ונעשה טייס קרב, חולי אפילפסיה שהתקבלו ועברו, נווט קרב שהסתיר ניתוח לייזר בעיניים לפני שהתקבל לקורס ועבר וכו'. בקיצור, נראה לי שהרעיון ברור.
אני מדגיש שאני לא מחפש את האנשים עצמם - אלא את המקרים.
כרגע, פחות את החריגים בתוך החיל עצמו - טייסים ותיקים - כי הסיפורים האלה מוכרים.
חיפשתי, כמובן, ברחבי האינטרנט, אבל בגלל שלא מיקדתי נכון, כנראה, את החיפוש (וניסיתי כמה דרכים) ,לא מצאתי כמעט כלום - ואלה מקרים שאני זוכר שראיתי במו עיני, אז אני בטוח שיש עוד שאני לא מגיע אליהם, כמו שאני לא מגיע למקרים אלה.
לכן אני פונה למאגר הידע האנושי, שכבר התרשמתי שנמצא פה. מי שיכול ומוכן לתת טיפ, או דוגמא, או מקרה שהוא מכיר - הכל יתקבל בברכה. שוב - השמות לא מעניינים אותי, רק הסיפורים.
שוב תודה וחג שמח.
|