11-09-2006, 10:28
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
רק רציתי להבהיר ולפרט
דברי הנ"ל אינם מבוססים בשום אופן על מידת אמונתי ביכולת ההשתלבות הפיזית של אישה בתפקידי לחימה. אני מאמין שישנן נשים אשר יכולות להיות כשירות לאותם מאמצים, וכל עוד נדרשות מהן אותן דרישות סף ומוצבות אותן מטרות אז לא פה הבעיה מבחינתי(אך אני לא תומך בסרגל מאמצים שונה ביחידה מעורבת בשלב ההכשרה).
אין גם שום בעיה מבחינתי בשינוי תפיסת המקצועות המגדריים שהחברה מצפה מנשים למלא או לא למלא. ממש לא מפריע לי שנשים ילחמו,יהרגו, או יפלו שבי, לפחות לא פחות או יותר מגברים. בזמן האחרון נהרגו לפחות שתי חיילות בפעילות מבצעית לוחמת, השמיים לא נשברו והחברה בארץ לא זעקה יותר מעל שאר החללים (עוד שתיים נהרגו ביחידה מבצעית אך לא כלוחמות).
הבעיה העיקרית בעיני היא המשמעת הקלוקלת הנובעת מיחידה מעורבת, כמו גם יחס המערכת והאכיפה ברמות השונות כלפי היחידה. יחסים בין המינים בחברה שלנו הם שונים מאד למרות כל מי שיטען אחרת, וכמובן יחסי המשיכה המינית שממילא קיימים ביחידות תומכ"ל ועורפיות אשר מערבות גברים ונשים, הדבר קריטי ביותר ביחידה לוחמת. אם בוחנים את המקרים בקרקל בכתבה ואחרים, אישית כבר תפסתי מקרה דומה במגדל שמירה, באזור לחימה של חיילים תומכ"ל, דבר שבצבאות אחרים היה מוביל לתקופה ארוכה בכלא כמו שראוי, שלא להזכיר מקרים רבים בהרבה ביחידות עורפיות שכל אחד מכיר, ולצערי הרוב מתייחסים אליהם בחיוב.
הסיכוי למערכות יחסים אלו מתרבה ככל שהקשר בין חברי היחידה קרוב והדוק יותר, כפי שקיים בכל המסגרות הלוחמות צוות/כיתה,מחלקה פלוגה,שלא לדבר על קשרים בין פקודים למפקדים, ובין מפקדים למפקדים. אחד הטיעונים המגוכחים שאליו נגררים תומכי העירוב ומתנגדי הביקורת בצורה שהצגתי הוא שישנם הומוסקסואלים משחר ההיסטוריה ביחידות לוחמות. כאשר בחברה המודרנים אחוז הגברים ההומוסקסואלים הוא כנראה כ-10%, שלא לדבר על הסטיגמות הקיימות אשר מרתיעות עוד יותר מקיום מערכות יחסים כאלו בצבא ונוקטות כל מאמץ להסתרתם. זאת לעומת האוכלוסיה ההטרוסקסואלית בצבא, אשר בקרבה הרי זה הישג אדיר וכמובן ללא שום חשש מסטיגמות ואפילו לא מתפיסה עקב העונשים המגוכחים. עד לא מזמן אפילו יחסים מפקדים/פקודים נחשבו מקובלים. וכמובן שלא התחלתי לדבר על סוגיית ההטרדות המיניות ביחידה מעורבת (ללא שינוי חברתי ואכיפה אמיתית).
יותר מכך, לצערי גם לא נתקלתי במסגרת המקצוע שלי בצבא באף תפקיד שבוצע על ידי אישה בצורה ראויה (להוציא 2-3 חריגות סטטיסטיות) גם כאשר שובצו לשם על ידי צה"ל. איני מייחס זאת לחוסר יכולת במקצועות מסויימים,אלא לחוסר אכיפה מערכתית וחוסר מוטיבציה בקרב נשים לבצע תפקידים אלו. אני לא מאמין בגישת סיירת או ניירת ולכן אני גם לא מאמין ביחס לנשים שהם צריכות להיות רק טייסות ואם לאו, אז רק פקידות/סמב"ציות ושאר ירקות.
לפני שיהיו גדודי לוחמות חי"ר ושיריון אני רוצה לראות נהגות תובלה, נהגות ומדריכות רק"מ, מכונאיות, טבחיות, מש"קיות מודיעין וכו' וכל זאת ביחס סטטיסטי מייצג כחלקן באוכלוסיה ובכל רמות הפעילות בצה"ל.
אני לא שוביניסט, לא שמרן וגם לא דתי, אבל לצערי אני לא רואה שילוב של נשים כלוחמות ביחידות מעורבות ללא שינוי מקדים, אדיר ורב שנים בחברה הישראלית.
יש דבר חמור מאד בבניית יחידות נסיוניות (חברתית) כדי לרצות חלקים מסויימים באוכלוסייה תוך כדי וויתור על דרישות וסטנדרטים מקצועיים ומשמעתיים, בצבא שברובו ממילא לוקה בחסר בתחומים אלו. (דבר שמתבטא במקביל בגדס"ר המסויים שהוזכר, אשר גם אותו ראוי לפרק).
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 11-09-2006 בשעה 10:34.
|