שלום לכולם
שיפוץ ורענון לדגם מאוד ישן שיצא במסגרת מערכות ים ,מצאתי באחד מהפתילים בפורום תמונה של הטרפדת ט 205 והחלטתי ליצר מהדגם הישן משהו דומה ,כיוון שזה היה הרפרנס היחידי שהיה לי יסלחו לי כל מביני העניין על אי הדיוקים למקור אבל אני חושב שיצא דגם חביב בסך הכל .
עיקר העבודה התמקד בלהוציא את הדגם מתחום הדו מימד בו היה נתון אל עבר התלת מימד כדי לשוות לו מראה פחות אנמי ,מעבר לצביעה המחודשת של הדגם תכננתי ע"פ החלקים שהיו בדגם וע"פ התמונה את תותחי ה 20 ממ ותותח ה 40 ממ הקדמי ,כמו כן את פתחי האוורור שעל הסיפון ,גשר האנטנות והחלפתי את הסירה המקורית בס"ג מתכנון עצמי, ויש לציין גם שהדגם הוגדל בערך פי שניים מגודלו המקורי.
התכנון
מדו מימד לתלת מימד
אב טיפוס של הס"ג והסירה המקורית
גשר האנטנות והס"ג
והדגם המוגמר
נערך לאחרונה ע"י solo67 בתאריך 06-05-2013 בשעה 09:51.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי solo67 שמתחילה ב "טרפדת מערכות ים -דגם מחודש"
הרעיון הכללי היה לחדש את הדגם המקורי ולהפוך אותו לפחות אנמי , ולא לייצר דגם מדויק כיוון שמלבד התמונה הבודדת שמצאתי לא היה רפרנס , כמו כן לא הצלחתי לאתר תוכניות של הספינה הזאת בשום אתר באינטרנט ,יש הרבה בעיות בדגם ואין להתייחס אליו כדגם מדויק ,אם תבחנו אותו שוב תוכלו לראות שיש בו הרבה בעיות של פרופורציות אבל ללא תכניות אין אפשרות לדייק ,אבל תודו שהוא נראה נחמד
לעומת זאת הסטי"ל יהיה הרבה יותר מדויק ונאמן למקור