30-03-2012, 01:07
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
"כנפי הזהב" הוענקו לוותיקי קורס הטיס
http://www.idf.il/1133-15320-he/Dover.aspx
בוגרי קורס טיס למחזורים 33 עד 38 הגיעו בשבוע שעבר לבית חיל האוויר בהרצליה, לטקס "כנפי הזהב" המציין 50 שנה לענידתן של הכנפיים הנכספות. במסגרת הטקס המסורתי זכו הטייסים הותיקים לקבל, כאות הוקרה, מדליית כנפי זהב.
בני משפחות נרגשים, טייסים צעירים ומשפחות הנופלים צפו בסרטונים המתארים בקצרה כל קורס של אותו קרוב משפחה, ולמדו מעט על אותה התקופה.
נציג הבוגרים, רס"ן במיל' שלמה מילוא, אמר בהתרגשות כי "אנו, בוגרי הקורסים בין השנים 1959-1962, היינו דור המלחמות הקשות והגדולות של המדינה. אלו היו המלחמות אשר עיצבו את חה"א ואת רוח הלחימה". רס"ן במיל' מילוא הודה לחיל האוויר על "הזכות לטוס, הזכות להגן על המדינה, להיות בשפיץ אשר עשה עבודה קשה, ועל החינוך לערכי יושר, יושרה, נאמנות, חברות ודבקות במטרה".
את הכנפיים המוזהבות העניק, כמו אז ברחבת המסדרים לפני יובל, מפקד חיל האוויר, אז עזר ויצמן והיום- האלוף עידו נחושתן. מעמד ענידת כנפי הטיס אמנם השתנה, אך לא היה ספק כי הלוחמים הוותיקים נרגשים מהמאורע. טייס אחר טייס הם עלו לבמה לקבלת המדליה ואת מי שלא זכה להגיע החליפו בני המשפחה.
"נשאלתי קודם לכן אם יש לי זמן לבוא הנה היום. בהתחשב במצב הנוכחי, השאלה הייתה במקום. התשובה לכך היא הסמל הקטן והמוזהב אותו קיבלתם היום", אמר האלוף נחושתן. "חיל האוויר נמצא ביומיים האחרונים בפעילות נרחבת באזור הדרום, ויכול וצריך להמשיך ולסכל אירועים כאלה".
האלוף נחושתן הוסיף כי ״אני עומד כאן בהתרגשות. אחד אחד מכם הפך למיתוס בחיל ועיצבתם יחד שכבה חזקה באתוס שלו, שהפך להיות עמוד תווך מרכזי במוניטין של חיל האוויר. אותו אתוס תורגם היום למשמעות של החיל בכח שלו במזהת ובעולם, הכח המרתיע שהוא מייצג, אותו אתם בניתם".
מח"א סיפר בטקס כי מתוך 644 הפלות שביצעו מטוסי החיל, 93.5 נעשו בתקופת הקורסים של הנוכחים. הוא ערך סקירה על השינויים שקרו מאז שסיימו את הקורס ואמר כי "למרות ההתפתחויות הרבות, אנו עדיין זקוקים לחיל האוויר הטוב ביותר, המפעיל את האמצעים הטובים ביותר ועם האנשים הטובים ביותר".
בוגר קורס מספר 33, רס"ן במיל' איתן כרמי, סיפר לאתר צה"ל כי "הדבר המרגש ביותר הוא שזכיתי להגיע לכאן היום. ישנם בוגרים שבני המשפחה קיבלו את הכנפיים עבורם, ואני מקבל בעצמי". רס"ן במיל' כרמי אמר כי הסיטואציה בה נפגש עם חברים מהקורסים השונים, חלקם לראשונה מזה 50 שנה, מרגשת מאוד.
|