25-02-2009, 13:04
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.06
|
|
ויקיפדיה
ראיתי את הכתוב לגבי ויקיפדיה.
ניסיתי לתקן את השגיאות הרבות מספור בויקיפדיה בקשר למה שכתוב על רכבת העמק (אותה אני חוקר מאז 1997) , אולם מכיוון שמדובר בכתיבה חופשית של אנשים, בא מישהו והחזיר את המצב לקדמותו.
מכאן שמי שמתכוון להסתמך על ויקיפדיה עושה טעות, כי לא יכול להיות דבר כזה כמו אנציקלופדיה חופשית שבה כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה, שיכתבו, אבל אסור להשתמש בויקיפדיה כאסמכתא.
(אגב, מספר האסמכתאות במחקר שלי היה 679 (היה, כי היום נוספו עוד 4).......
וכמו שאמר פרנק, זה נכון, אני לא עוסק בהעתקת מידע של אחרים, אלא עורך המון הצלבות,חוקר אנשים ובודק פיזית בשטח.
סתם דוגמא:
היו המון ויכוחים כמה תחנות רכבת היו בשטח נהריים, וכולם ללא יוצא מהכלל טוענים שהיתה רק תחנה אחת (זו שעליה הכתובת: "למה הרכבת לא באה? 1.4.1939"....). אני לא מתרגש מאמירות כאלו, כיוון שבמסמכים שונים אני מביא את העובדה שהיתה התחנה המוכרת כנהריים ותחנה נוספת לפי דרישת רוטנברג היא תחנת תל-אור בתוך המפעל. ערכתי טבלה וסידרתי את הנושא למי שמעיין (היו מספר חילופי שמות ומכאן הבילבול למי שלא חוקר לעומק, אותה בעיה הסדרתי בנושא ג'יסר-אל-מג'מע או מג'אמי או מג'מעייה)
וכפואנטה הצלחתי אחרי חמש שנים של חיפושים למצוא תמונה של התחנה, וכגולת הכותרת , את ההוכחה הטובה ביותר - תמונה שמראה את שתי התחנות באותה תמונה......
כמו כן, לגבי נושא המחקר שלי
הוא אמנם על תקליטור כיוון שכל הזמן אני מחדש ומוסיף מה שאפשר כיוון שצריך לתעד ולשמר את המידע הזה ההולך ונעלם, ומאידך להוציא ספר זה ענין יקר ובטח לא לכיסו של גימלאי. מה גם שמוצא חן בעיני מאוד להשאיר את המצב כך כיוון שכך אני יכול כל העת להוסיף מידע ולעדכן, ואילו ספר על נייר, "מת" ברגע הוצאתו לאור.
ישנם עוד מחקרים שאני עורך, למשל:
הקרב על נבי יושע (למשל תשאלו את עצמכם, אם המקום נקרא "מצודת-כח לזכר 28 בחורים שנהרגו שם, מדוע על האנדרטה 29 שמות? אני נותן תשובה במחקר. כמו כן שימו לב שוועדת השמות החליטה לשנות את שם המצודה ל-"מצודת-ישע" ובמקום לשמר את זכרם של 28 החללים, משמרים את זכרו של הכפר העויין נבי-יושע? כל התכתבויותיי בנושא, דיברתי אל הקיר. האם המגמה היא לטשטש את העובדה שעל האנדרטה 29 שמות? לא יודע.
זו השנה ה-20 שאני חוקר את כרתים והמחקר עליה הוא על דיסק און קי כיוון שהמידע הגיע כבר ל-1.3 ג'יגה, וכולל המון גילויים חדשים חלקם שלי ומידע רב שאין בשום ספר על כרתים.
אני עוסק במחקר על התנ"ך בלי הפרשנויות, ומגלה המון מידע שכחילוני לא מספרים לי, כולל ההונאה הגדולה מכולן: עשרת הדיברות שקיבל עם ישראל הן לא אלו שכולם מכירים. כיוון שאת החילוניים מפסיקים ללמד את הנושא בפסוק בו אלוהים מורה למשה :"...עשה לך כראשונים...".
אז כמובן שיש לכך המשך בו מסתבר שכל הזוהר מעשרת הדיברות ההירואיות מועם, והדיבר הראשון מדבר הוראת אלוהים לא להתחבר לעם הארץ, ומכן שכל זמן שהשלום יהיה בידי הדתיים (משני הצדדים) לא יהיה שלום. ואין כאן שום ספקולציות. אני נגד פרשנויות, הכל כתוב שחור על גבי לבן בתורה.
ואגב כך, חקרתי במסגרת הזו גם את נושא תרי"ג המצוות. אז ראשית, מתוך 613 מצוות שאפילו הדתיים חלוקים בינייהם על המספר ועל הצורך, אפילו לחרדי ביותר לא ניתן למלא יותר מ-ר"א מצוות (201) , כמו כן ישנן מצוות שחוזרות על עצמן במדוייק, יש כאלו שלקחו פסוק בן 14 מילים וחילקו אותו לשבע מצוות, ועוד כל מיני תעלולים כאלו, ובכלל הרי לא מדובר במצוות אלא בכלל בציוויים "עשה".
ואז התחלתי למנות כמה מצוות מפרים האנשים שבראש התנועות הדתיות, ובעיקר זה המוכר מאוד כמקלל סידרתי.....
או סתם אנקדוטה של המימסד הדתי שהחליט להעלים מספר דניאל את פרק 13 הדן בעבירה פלילית ומשפט והוצאה להורג של שני אנשים חשובים בקהילה היהודית עקב נסיונם לאנוס אשה ומשסרבה העלילו עליה עלילה שרק דניאל שהיה סניגורה, הצליח להוציא אותה מהבוץ ולהפוך את הקערה על פיה.
הפרק הזה כן מופיע בספרי תנ"ך שהודפסו בחו"ל כמו בגרמניה למשל ("סיפורה של שושנה"), ויש לי מספר רב של ציורים שצויירו בעיקר במאות 15-18 כיוון שסיפור כזה מצית את דמיונם של הציירים.
לאלו שטענו שמדובר בהמצאה נוצרית , התשובה היא - שהסיפור מוזכר במקוצר בספר ירמיהו.....
וכעת אני אוסף חומר לכתיבת ספר שייקרא:"סיפורו של שוטר המקוף האחרון 1970-2000". אני רק מקווה שהמטה הארצי יסכים לתת לי העתק מכל התיקים האישיים שלי, כי אמנם אצלי יש קצת חומר וגם 250 סיפורי פשעים שאספתי משך השנים וגם אוסף של מאות קטעי עיתונות עלי, אבל אני רוצה את התשתית של המסמכים שהם ההיסטוריה המשטרתית שלי.
ועוד נושאים.
רק שתראו שיש חיים עם היציאה לפנסיה.......
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686
נערך לאחרונה ע"י שפירא-מאיר בתאריך 25-02-2009 בשעה 13:23.
|