בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "מסדר כנפיים מס' 164 - יוני 2012"
חזרתי עכשיו מהטקס בחצרים. איזה מופע אוירי מחסיר פעימה! אחרי שרואים דבר כזה, מטס יום העצמאות לפתע נראה הרבה פחות מלהיב..
המדריך טיסה של חבר שלי דאג לו לכרטיסים בשבילנו. היה פשוט שווה כל רגע.
שראיתי את כל החבר'ה בקהל עם המצלמות המקצועיות שלהם המנסים לתפוס בעדשה כל רגע מפעים, לא יכולתי שלא לתהות האם אחד מחברי צבא וביטחון נמצא שם מבינהם
נערך לאחרונה ע"י -TsAcHi - בתאריך 26-06-2012 בשעה 20:41.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Fang שמתחילה ב "מסדר כנפיים מס' 164 - יוני 2012"
בגלל כמות המבקרים, קשה לצלם את המטוסים באופן רגיל. לכן צילמתי ב"חלקים" וחיברתי את התמונות לפנורמות.
התמונה הראשונה, סופה ורעם, הינה חיבור של שתי פנורמות שצולמו בנפרד.
בגלל רוחב התמונות, אספק רק קישורים.
כדאי להגדיל את התמונה לגובה מסך וואז לנוע לצדדים.
תמונות נהדרות תודה!
והולי שיט.. fang , זה היית אתה לידי איזה באסה ! הייתה לי הרגשה חזקה שזה אתה אבל לא הייתי סגור על זה אז המשכתי ללכת.. הייתי צריך לשאול אם אתה מפרש..
בתגובה להודעה מספר 23 שנכתבה על ידי -TsAcHi - שמתחילה ב "תמונות נהדרות תודה!
והולי..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי -TsAcHi -
תמונות נהדרות תודה!
והולי שיט.. fang , זה היית אתה לידי איזה באסה ! הייתה לי הרגשה חזקה שזה אתה אבל לא הייתי סגור על זה אז המשכתי ללכת.. הייתי צריך לשאול אם אתה מפרש..
תודה!
זה לא הייתי אני, אבל כניראה האחרים מפרש שכן היו אתמול.
אם תהיה מחר אז נוכל להפגש שם
אגב, שמתי בכוונה את התמונה האחרונה, ניראה בה מכונאי עושה פעולה כלשהיא.
מי יודע מהי ולמה?
[אנשי חיה"א מתבקשים להתאפק מעט ולתת צ'אנס (לא של מפעל הפיס) לאחרים]
בתגובה להודעה מספר 30 שנכתבה על ידי 1may שמתחילה ב "האמת שזו בדיוק התמונה שבגללה..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי 1may
האמת שזו בדיוק התמונה שבגללה שאלתי..
שאלה נוספת- הנווט הוא גם מפקד הצוות?
נ.ב. אני מניח שהתמונות ששודרו אתמול בחדשות (לא זוכר אם 10 או 2) היו שלך - לא? מברוק!
כעקרון בעפרוני, (כמו במרבית מטוסי הקרב בארץ ובעולם), טסים עם ג'י-סוט. בצוקית לא היתה מערכת לניפוח הגי-סוט וטסו ללא חליפת התאוצה.
דווקא בטיסות אירובטיות, שנראה שמחייבות התמודדות עם ג'י לא זניח, (עקב פניות הדוקות ומהירות ושינויי כיוון מהירים במהלך התמרונים - אם כי לפרקי זמן יחסית קצרים), הצוותים טסים ללא ג'י-סוט. זה נכון לא רק לצוות הישראלי אלא גם לצוותים אחרים בעולם, למשל, המלאכים הכחולים של הצי האמריקאי
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן. . הצוות הצרפתי דווקא טס עם ג'י-סוט
תודה על ההפניה.
מצאתי גם סרט עם ההסבר של הבלו-איינג'לס לחוסר השימוש בחליפות ג'י בטיסה:
לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.
(בערך מדקה 4:24). ההסבר שלהם הוא אכן שהתנפחות החליפה מסיטה את היד באופן כזה שיפריע לתמרונים העדינים הנדרשים בטיסה.
בכל מקום מכנים את הטייסת החדשה מעפולה באות א', ורק בעיתון מסוים כתבו את שמה הפרטי המלא (שהוא לא שכיח).
לחלק מהטייסים החדשים חושפים שם פרטי ולחלק רק אות ראשונה - מדוע?
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "בכל מקום מכנים את הטייסת..."
מבחינת נהלי חיה"א והצנזורה, כל עוד זה שם שכיח (משה, עופר וכו') אין בעיה לפרסם את השם המלא.
שם נדיר יפורסם רק באות הראשונה.
יוצאים מין הכלל אלה אנשים מפורסמים אשר מכורח הנסיבות נחשפו בתקשורת לציבור ואין שום אפשרות למנוע את דבר היותם אנשי צוות אוויר, דוגמה: סרן אסף רמון ז"ל אשר התקשורת ליוותה את הליך גיוסו החל מהרגע הראשון, עד טקס ההסמכה והבמשך גם את גורלו הטרגי.
בתגובה להודעה מספר 43 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "בכל מקום מכנים את הטייסת..."
כי דווקא בבטאון חיל האויר (גליון יוני 2012) מופיע שמה - אניטה.
אגב, גם שם משפחתה נחשף ממש לא מזמן - בבסיס רמת דוד ערכו בר מצווה לאחיה הקטן, ותמונות מבר המצווה, כולל שמו המלא של האח, הופיעו בעמוד האחורי של ידיעות. אז ציינו רק את האות א', והנה באדיבות בטאון חיל האוויר נחשף שמה המלא.
אז איך ניראה החזה שלו? כנפי טיס, כנפ"צ, סיכת החתול ועוד סיכה מיוחדת על הכיס של 669
מזכיר שלפני כ 4 שנים סיים את הקורס חובל משייטת 7 (צוללות) כנווט קרב, מח"א שענד לו את כנפי הטיס אמר "אין כבר מקום על החזה שלך...."
בתגובה להודעה מספר 54 שנכתבה על ידי yaari שמתחילה ב "ותמונות נוספות שלי, מיום חמישי."
לפחות דבר אחד מוצלח יוצא מהאשכול הזה. כל פעם הצילומים משובחים יותר עם הקומפוזיציות מדהימות.
פשוט "תאווה לעיניים"
(אולי נעשה איזו תחרות/תערוכה בין המציגים)
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
גאווה בשחקים: בוגרי קורס טיס 164 קיבלו את כנפי הטיסה - ובהם גם שתי נווטות · האלוף אשל: חיל האוויר היום קטלני יותר ובעל זרוע ארוכה יותר
גדי גולן, כתבנו בדרום
הרבה התרגשות ודמעות של
שמחה נראו אתמול על רחבת המסדרים של בית הספר לטיסה בחצרים. בוגרי קורס טיס מספר 164 קיבלו את כנפי הטיסה והצטרפו רשמית לצוותי האוויר של החיל לקול מחיאות כפיים סוערות של בני המשפחה והחברים.
בלטו על הרחבה שתי הבוגרות החדשות - האחת נווטת תובלה ומכוננים (נתו"ם) והשנייה נווטת קרב. הן הצטרפו אל 27 הנשים שכבר סיימו בהצלחה את הקורס. במחזור הקודם ענדו חמש בנות את כנפי הטיס הנכספות. סגן עמית, נווט קרב, שהיה מצטיין הקורס, קיבל מנשיא המדינה שמעון פרס את זוג כנפי הטיסה. הוא זכה למחיאות כפיים סוערות ביו השאר מחניכיו בכפר הנוער רמת הדסה שבקריית טבעון.
"כשתענדו כנפיים על דש בגדכם, לב כולנו ימריא יחד עימכם," בירך הנשיא פרס, "זו שעה של קורת רוח אישית ומשפחתית בעבור כל אחת ואחד מכם, אך לא פחות מכך זו שעה של התרוממות רוח בעבור האומה כולה. אתם ראויים לכנפיים, ואלה ראויות לכם."
במה שעשוי להשתמע אולי כרמז לעניין הגרעין האיראני, הוסיף פרס כי "הבנות והבנים המצטרפים היום לשורות החיל, יודעים להמריא ממסלולים קצרים למרחקים ארוכים. החיל חייב לגשר בין קוטן הארץ לבין גודל מרחב האיומים. האיכות של החיל מגשרת על הפער הזה."
בוגרי הטיס החדשים נפגשו עם הטייסים הוותיקים שבנו את חיל האוויר, מתוך "שירות האוויר" שהוקם לפני 65 שנה. דיתה פרח, שהיתה אחת הטייסות הראשונות בחיל, העבירה את הלפיד לסגן מאיה ולסגן אניטה, שתי הבוגרות.
מפקד חיל האוויר הטרי, האלוף אמיר אשל, אמר כי "חיל האוויר היום מגוון יותר ביכולותיו ההתקפיות וההגנתיות, קטלני יותר, ובעל זרוע ארוכה יותר ויכולת פעולה רציפה לנוכח איומים. אם ייקרא לפעול, רעם מנועינו ועוצמת זרוענו יורגשו היטב בקרב הקמים עלינו באשר הם: קרובים ורחוקים כאחד."
הרמטכ"ל בני גנץ אמר לבוגרים: "הסבים והסבתות, המביטים אליכם בעיניים נוצצות מהקהל, לחמו על עצמאות מדינתנו. הוריכם, המריעים לכם היום בגאווה, תרמו את חלקם במשמר העם והארץ. כעת הגיע תורכם להמריא ולבצע את משימת דורכם. זהו יום המבטא אחריות כבדה.
"משקלה של אחריות זאת כבד בהרבה מן הכנפיים שמייד יוצמדו למדיכם. מהיום אתם הופכים לשותפים פעילים וראשיים במאמץ להבטיח את עליונותו האווירית של צה"ל, לקדם את כושר הכרעתו ולשמר את כושר הרתעתו."
לפני שנה, כשסגן א' (22) עמד על מגרש המסדרים בחצרים, קיבל כנפיים והוכשר כטייס מסוקים, הוא כבר ידע שהוא לא יהיה הטייס היחיד במשפחה. הוא ידע שבעוד שנה בדיוק גם אחיו הבכור יסיים קורס טיס. אתמול זה קרה - ועל אותו מגרש מסדרים. האח הבוגר, סגן ע' ,(24) קיבל את כנפי הטיס הנכספות והוכשר כטייס תובלה.
זהו סיפור על שני אחים תושבי הקריות, שבניגוד למקובל דווקא הצעיר שבהם הפך ראשון לטייס בחיל האוויר. "התגייסתי לעתודה האקדמית, ורק אחרי ארבע שנות לימוד בטכניון התחלתי קורס טיס," סיפר סגן ע' בהתרגשות, "את הקורס סיימתי בגיל 24 וגם זאת מהר מהמקובל, בשנתיים במקום בשלוש שנים." הסיבה: ע' פשוט "קפץ" כיתה בגלל התואר שרכש כמהנדס אווירונאוטיקה. "למרות זאת לא הצלחתי להדביק את אחי הצעיר, הוא פשוט התחיל קורס טיס מייד בסוף התיכון."
ע' מאושר שהוא ואחיו הצליחו לשמח את ההורים ואת שתי אחיותיהם הקטנות: "הרצון להיות טייסים היה חלום ילדות שהתגשם, כשהיינו ילדים שיחקנו בטיסנים והתעניינו בתעופה. אני התחלתי ואחי זרם איתי."
ע' מדגיש שכלל לא מפריע לו שדווקא אחיו הצעיר הפך לטייס לפניו: "להפך, אני מפרגן לו והוא מפרגן לי. בסופי שבוע יוצא לנו להחליף חוויות. חשוב לנו להעביר מסר לבני הנוער שכדאי להשקיע ולשאוף גבוה, למצות חלומות ולעשות דברים משמעותיים בחיים."
לא ידעת? הם עדיין סודיים ורק מפרסמים אות הראשנה של שם הפרט
בתגובה להודעה מספר 68 שנכתבה על ידי YellowAkrab שמתחילה ב "אין תמונות של הבוגרים מקבלים..."
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
יפה להם, לצוות האירובטי. סרבלי טיסה חדשים מבריקים, כשביחידות מבצעיות מתחננים לסרבלים
כל סרבל עולה 900 דולר, ואין סרבלים למי שבאמת צריך. העיקר שלטקס שמתקיים פעמיים בשנה קונים סרבלים בשביל הפוזה למרות שבקושי משתמשים בהם (אז מה אם זה מטמבור, ב-50 שקל. בשביל ההזדהות איתנו אנשי העם הם היו צריכים לטוס עם בגדי עבודה).
לפני שאתם קופצים עלי - אני מתלוצץ, כמובן. מעין פארודיה לרב השיח הפורה שהיה כאן לפני כחצי שנה בנושא.
בתגובה להודעה מספר 75 שנכתבה על ידי אליהר שמתחילה ב "יפה להם, לצוות האירובטי. סרבלי טיסה חדשים מבריקים, כשביחידות מבצעיות מתחננים לסרבלים"
לאור מחיאות הכפיים וההתלהבות נראה שהעם חושב אחרת ממך...(בהנחה שההערה היא לא חלק מהבדיחה)..
לפעמים זה נחמד שיש פינות במדינה שנראות כמו שצריך...לא כולם במנטליות שלך וטוב שכך....החיים היו מאוד אפורים אם זה היה ככה...
זוהי תמונה אחת מתוך צמד צילומים - אשר מבוצעים בטכניקת הצילום התלת מימדי.
על מנת לצפות בתמונות בצורה מיטבית יש להרכיב משקפיים, כאשר המשקף הימני הינו בצבע כחול והמשקף השמאלי הינו בצבע אדום.
לצפייה בצילומים ניתן להיכנס לכאן: