03-02-2015, 22:06
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.05.09
|
|
יומן בניה סופר מיסטר
ערב טוב.
אז אני מתכבד לפתוח יומן בניה חדש.
הקורבן הפעם דגם ישן ונדיר של חברת "פונדרי" (F.M ) הצרפתית , מטוס סופר מיסטר B2 בקנ"מ 1/48.
המטוס כמובן ייבנה ישראלי כשר למהדרין כאשר לגבי מס' מטוס , מטוס מיוחד שעשה היסטוריה או משהו בסגנון אני יחליט בשלב יותר מאוחר לאחר התייעצות עם ההיסטוריון הפרטי שלי... (רמז , עדי תתכונן.)
הדגם עצמו יחסית לענטיקה די מתקדם לשנתון שלו בכך שבנוסף לעצי הפלסטיק הרגילים שלמרבה ההפתעה שלי קווי מיתאר שקועים ולא מודגשים עדיין פלסטיק יחסית גס אממה... חלקי רזין וגם חלקי מתכת קיימים בדגם הנ"ל , מה שאומר שהאפוקסי אצלי יעבוד שעות נוספות.
דקלים כרגע עדיין אין אבל בלי נדר ועם רענן ירצה בסוף החודש במפגש כבר יהיו לי דקלים כשרים וזאת כמובן ביחד עם סכמת הצביעה של המטוסים כולל מספרי צבעים.
קצת תמונות של הדגם :
מבדיקה ראשונית עליתי כבר על 2 בעיות שיעסיקו את המוח הזקן שלי בזמן הקרוב :
1. ההוראות הם לא יותר מנחמדות... על עצי החלקים רשום מספרי חלקים כמו בכל דגם נורמלי בן ימינו.. הבעיה היא שבהוראות מספרי חלקים זה מיועד לנביאים ולמנחשים ולא מעבר לכך - אין מספרי חלקים בהוראות.
2. חיבור חלקי הגוף הינו ללא שיניים מובילות (זכר - נקבה) שיעזרו בהדבקת הגוף כך שביום שאני יגיע להדבקת הגוף צריך לעבוד אקסטרא בעדינות..
3. הוראות צביעה כתובות בשפה הצרפתית שאותה אני שומע מעולה אך גיליתי להפתעתי שאני לא מבין אפילו מילה אחת חוץ מזה שאני לא בטוח שההוראות צביעה מדויקות.
אני פונה בבקשה למי שיש את הידע לגבי צביעת תא הטייס של הסופר מיסטר אני אשמח אם הוא יישתף אותי גם בידיעות הנ"ל..
התחלת עבודה :
לפי ההוראות - תא טייס.
כסא הרזין הופרד בעדינות וגירדתי אריות רזין מיותרות מהצדדים.
מאחורי הכסא הודבק חלק מתכת של מסילת כסא המפלט כאשר פה השתמשתי בסופר גלו רגיל עדיין.
משענת הראש = גוש ברזל.
2 הדפנות הצדדיות של משענת הראש = פלסטיק ככל הנראה (מזכיר כי הכל בדגם הזה פועל על שיטת הניחוש הנכון בטופס הלוטו)
2 הדפנות הודבקו ע"י דבק אפוקסי ולאחר מכן משענת הראש כנ"ל עם אפוקסי.
בנוסף , הדבקתי את הסטיק למקומו , שוב - מתכת על רזין במקרה הזה.
תמונות:
משעמום ותוך כדי המתנה לייבוש האפוקסי בניתי את בית כני הנסע האחורי מפלסטיק מלא לשם שינוי ופה כבר נתקלתי בבעיה יותר רצינית :
בית כני הנסע מורכב מחמישה חלקים - 2 קירות מרכזיים , קיר אמצעי ו 2 "תקרות" שעליהן אני אמור להדביק את כני הנסע הראשיים.
חיפשתי טוב במקרה הזה בכל הפינות ואפילו בבוידם חיפשתי אבל אחת מהתקרות פשוט נעלמה לה כתוצאה מהגיל של הדגם קצת קשה להעריך באיזה מאה האבדן קרה... צריך לייצר לבד תקרה כזו :
אפשר לראות בקלות שצד אחד לבן והשני אפור.. נסתדר איכשהו.
עד כאן להיום , תגובות , הערות והארות וסיוע בצביעה יתקבלו בברכה..
|