03-06-2015, 16:46
|
|
מנהל 20+, מו"ס
|
|
חבר מתאריך: 27.07.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny.zhit
הדיילת לא אמרה לה בשום שלב שזה בגלל שהיא מוסלמית, אבל היא כן נתנה לאדם שישב לידה פחית סגורה שניה אחרי שסירבה לתת לה אחת, וכשהיא הפנתה את תשומת ליבה לכך שהיא סרבה לתת לה פחית סגורה אבל נתנה אחת ליושב לידה, הדיילת פתחה את הפחית שלו, בעודה אומרת שהיא עושה זאת כדי שהיא (!) לא תשתמש בזה כנשק.
שמע את הסיפור ממנה, ותגיד לי אם יש פה הסבר סביר חוץ מאפליה גזענית:
http://edition.cnn.com/2015/05/30/u...uslim-chaplain/
|
כאמור, אנשים יכולים להגיד מה שהם רוצים. כל עוד אין הוכחה, או אפילו אנשים בלתי מעורבים שמגבים את הטיעון שלה- אני יכול לבחור לא להאמין לה כי יש סיכוי סביר ביותר שזה מצוץ מהאצבע.
כמובן שאם יש הוכחה או גיבוי כלשהו- זה סיפור אחר.
שוב, תאר לך איזה סיפור קורע לב הייתה יכולה לספר גברת "יאללה-בוא-נדפוק-עוד-צ'ייסר" על טיסת השוקלד אלמלא הייתה מצלמת וידאו ואם היא הייתה בעלת יכולת ורבלית גבוהה משל ילד בן 3.
ציטוט:
וכן, אני יוצא פה מתוך נקודת הנחה שכל מה שהיא אמרה זו אמת. אני לא רואה סיבה להניח שזה לא המצב, בהתחשב בזה שאף אחד לא טרח להכחיש את העובדות, למרות שהיו שם מספיק אנשים שהיו עדים לאירוע, ולמרות שהסיפור זכה להרבה מאוד הד תקשורתי.
|
אז אתה בוחר X ומישהו אחר בוחר Y ואף אחד לא צודק כי זה סובייקטיבי.
היתרון של האינטרנט הוא בדיוק החסרון שלו. כל אחד יכול להפיץ כל מידע שהוא מעוניין בו מבלי לעבור סנן של אנשים בעלי אינטרס. מחד זה אומר שאפשר לחשוף אנשים לדברים שלא היו עוברים את תקשורת המיינסטרים האורווליאנית, מאידך זה אומר שאפשר למכור לאנשים לוקשים בלי סוף, כולל הוצאות דיבה- ע"ע מקרה ההתאבדות של מנהל הלשכה של משרד הפנים או אפילו הסיפור של השוטר שהצית את מחאת האתיופים (שאני עדיין חושב שהשתמש באלימות מוגזמת לחלוטין, אבל לפחות שם את האירוע בקונטקסט).
או עזוב, בוא ניקח את זה למקום יותר נייטרלי- ביום השואה מישהי פרסמה פוסט קורע לב על היחסים האמביוולנטים שלה עם הסבתא ניצולת השואה, אני חושב שהטייטל היה "לסבתא יש מספר על היד" או משהו כזה. כולם הגיבו, שיתפו ועשו לייקים באלפיהם עד שהבת דודה של אותה בחורה חשפה שכל הסיפור שקרי מיסודו, עד לרמה שלסבתא שלהן בכלל לא היה מספר על היד, והדבר הנכון היחיד בו היה שהיא אכן ניצולת שואה.
אף אחד לא טרח להכחיש? סבבה. מישהו טרח לגבות?
ציטוט:
נו באמת, עכשיו אתה סתם מתחכם. האם בכל סיטואציה שעשו לך עוול תמיד היית עם מצלמה שלופה ביד? אני יודע שאני לא.
|
כמובן שלא, אבל אני גם לא מעלה פוסטים מתבכיינים לפייסבוק ודופק סלפי עם עיניים דומעות.
ציטוט:
עזוב, אתה יכול להיות ימני ככל שתרצה, אבל בתור אדם שפוי וסביר (וזה לא משהו שהייתי אומר על כל מי שהגיב באשכול הזה), הייתי מצפה ממך להבין שבמקרה הזה מדובר בהתנהגות גזענית גרידא בלי שום תכלית, ולא מנסה להצדיק התנהגות שכזו בתירוצי אד-הוק כמו " אולי היא משקרת", "חובת ההוכחה עליה" ו-"למה היא לא צילמה סרטון".
|
אני לא מצדיק כלום. כמו שאתה בוחר להאמין לה כי אתה חושב שהמקרה קרה, אני בוחר לא להאמין לו בגלל שאני לא בטוח שהוא אכן קרה. יוכיחו לי שהוא קרה לפרטיו? אז אני אתמוך בצד שטוען שזה גזענות.
|