|
28-05-2015, 17:45
|
|
|
חבר מתאריך: 08.03.15
|
|
אין הבדלים במוח של אנשים מחברות שונות,
ובכל זאת יש הבדלים בהתנהגות, בדעות, בגישה, בביצועים, בהדגשים, בתרבות....
וזה כי בכל חברה התפתחו דברים שונים,
טבעי, ומחויב המציאות לאפיין המאפיינים של כל חברה,
הנושא רגיש, ומקובל לחשוב כי לא תמיד נכון לשרטט אותם מאפיינים,
אך אני מוצא כי כשמעלים נושא המאפיינים, וחוצים איזה שהוא קן אדום של מסגרת מסוימת, הדבר לא מתקבל, האוזניים נאטמות, והדבר נדחה,
יש קונצנזוס בקשר ל'מושחתים' השימוש במילה נמצא בתחום הלגיטימי, אך מה עושה את האנשים מושחתים ? האם השחיתות נוצרת בכליות, או היא תוצאה ממה שקורה במוח, מצורת חשיבתנו המובילה לשחיתות?
האם השחיתות מתעצמת? הרבה אנשים אומרים שכן, פירושו ,איננו עושים לעצרה, שגם זה נובע ממה שקורה במוחנו....
האמת, כי אני חוטא במחשבות על כתיבת ספר על הישראלים, וחלק חשוב מכך צריך להיות על המאפיינים הנגרמים מצורת החשיבה. בפורום זה ,כמעט בלתי ניתן לשרטט בכמה משפטים משהו מקיף ומובן על הנושא,
כתיבה חלקית תביא רק תגובות מתנגדות,
האוזן שלנו התרגלה למילה 'מושחתים' היא לא מוכנה לשמוע כי יש לנו בעיית חשיבה, זה נשמע רעיון 'גבלסי', זה מאיים על מה שבנינו,
נלך קצת לתוצאות קצה, בנינו צבא מקצועי, אם היינו שמים לב, היינו רואים בכל מלחמה אותם בעיות, הנובעות מהחולשות שלנו, ולכן כמובן הבעיות יחזרו, מישהו הגדיר אותן בעיות, שלא בצורה קלישאית ?
אורי מילשטיין , שגם הוא מקים עליו את הציבור, משום כי בדבריו יוצא מהמסגרת המקובלת של השיח, טוען כי צריך לשנות ההכשרה של הקצינים, את בית הספר לקצינים, כששואלים אותו ,אם אתה צודק, מדוע זה לא נעשה, הוא לא עונה כי הסיבה היא שאנחנו לא חושבים נכון, ולכן הבעיה אינה הבית ספר לקצינים, אלא בעיית חשיבה....יש לאורי מילשטיין כמו לכולנו דעות שטיפחנו, ואיננו מוותרים עליהם בקלות....
וכאן אני אקח פסק זמן.
|
|