26-01-2015, 19:09
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
|
|
לגבי האבחנה שלך בין שר הטבעות וההוביט, אני לא בטוח שתפסת נכון את ההבדל.
לשר הטבעות יש בסיס בספרים. התרגום שלו לסרט נעשה בצורה יחסית מוקפדת, עם המון מחשבה. הסרטים גם עשו ערימות של כסף.
ההוביט הוא ספר ילדים של איזה 100 עמודים. אבל כמובן שהאולפנים רוצים לעשות שוב ערימות של כסף אז פיל ג'קסון החליט לעשות מזה שלושה סרטים. כמובן שאין בספר שום דבר שאפשר לעשות ממנו טרילוגיה של סרטים שיעשו מיליארד דולר כל אחד, אז צריך להמציא שטויות. וכאן הכל השתבש. לסרטים אין שום קשר לספר ובגלל שאף אחד מהכותבים הוא לא טולקין, מה שיצא זה זבל שממש לא נאמן למקור וממש לא מתאים לרוח הספרים או הסרטים של שר הטבעות. אפילו הטקסטים היו מטופשים עד רמת המילים בהם משתמשים. בשר הטבעות האנגלית היא אנגלית קלאסית ממש, בהוביט הרבה פעמים משתמשים במילים או ביטויים שהם ממש סלנג וזה לי היה מאוד בולט לעין.
אז אני לא חושב שההוביט היה יותר מכוון לילדים ובגלל זה הוא כישלון, זה רק בגלל שהם המציאו טרילוגיה מכלום וניסו לפוצץ אותה בתוכן בסגנון שר הטבעות כדי שהסרטים יעשו מיליארד דולר.
האקשן זה ממש לא מה שמפריע לי בסרטים, אם תוציא את האקשן מההקשר ותסתכל על סצינות אקשן בנפרד הן דווקא סבירות, הבעיה היא שהאקשן מטופש ברמת העלילה, לפעמים יש סצינות אקשן פשוט לא קשורות לכלום, רק כדי שיהיה משהו גדול בתלת מימד. זוכר את ההרים המטומטמים האלה מהסרט הראשון? כשראיתי את זה חשבתי "WTF?!"
אולי ניסו לעשות את ההוביט יותר PG אבל הסיבה שאלה סרטים גרועים זה בגלל שהבסיס שעליו ניסו ליצור את הטרילוגיה פגום ביסודו, אי אפשר להפוך את הספר "The Hobbit or To There and Back Again" ל-10 שעות של וידאו עם אורקים, אלפים, גמדים, בני אדם ודרקון ולעשות 3 מיליארד דולר מזה, אז צריך להכניס המון שטויות ו-eye candy כדי לעבוד על אנשים.
ואגב, לא תמיד סרטים שמיועדים לילדים הם לא מוצלחים. הרבה מאוד סרטים הם סרטים שילדים ומבוגרים יכולים להנות מהם ברמות שונות. Frozen למשל עשה מיליארד דולר בדיוק בגלל זה, כי זה סרט דיסני שממש חוזר למקורות של דיסני, קלאסיקה של ממש, וכל המשפחה יכולה להנות ממנו. Toy Story - אותו סיפור, סרט מצוייר שילדים יהנו ממנו אבל העלילה מיועדת למבוגרים, ילדים לא יתפסו את העומק שלה.