03-10-2017, 13:14
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
מלחמת יום הכיפורים – 2 גזרות.
במלאת 44 שנים למלחמה, אני מעלה אשכול לא חשוב זה. הנושא החל לסקרן אותי מספר שנים לאחר המלחמה בה השתתפתי בשתי הגזרות, במסגרת גדוד המטל"ר.
הטריגר להעלאת הנושא, הוא הכתוב בכתבה "מלחמת גרסאות", ב "ישראל השבוע" 29.09.17, החל מעמוד 2.
http://www.israelhayom.co.il/article/506699
בכתבה מראיין אמנון לורד, את אבירם ברקאי. בין היתר ברקאי מספר שהתחיל את המלחמה ברה"ג כמ"מ טנקים, ונפצע. לאחר השתקמות לקח 2 צוותי טנקים לחזית המצרית ונלחם שם.
אמנון לורד אומר: "אתה אחד הבודדים שלחמו בשתי החזיתות", תשובת ברקאי: "נכון, עד העיר סואץ, שם הסתיימה המלחמה מבחינתי".
מבלי להתפלמס על פרוש המילה "בודדים", אני מניח שהמילה נאמרה בתום לב מבלי לבדוק לעומק. בפועל בפרוש לא מדובר על יחידים, או עשרות לוחמים. להערכתי מדובר במספר קטן של אלפי לוחמים אשר נלחמו במלחמה בשתי החזיתות עד הפסקת האש. בנוסף אני מעריך שרובם לוחמי חיל התותחנים.
מודה מראש לכל מי שיספק נתונים נוספים על הכתוב בהמשך. מבחינתי מדובר בכל החילות (לדוגמא: גם טייס שעשה גיחה אחת בחזית הסורית ואחת בחזית המצרית).
כמו כן מסקרן אותי, האם היו כוחות שעברו מהגזרה המצרית לגזרה הסורית (בנוסף לגדוד המטל"ר - ראו בהמשך).
בספר "חיל התותחנים במלחמת יום הכיפורים קובץ מקורות ועדויות" הוצאת מקתמ"ר 2004. בעמוד 216 מוזכרים גדודי הארטילריה אשר ירדו מרמה"ג לחזית המצרית.
ציטוט: " שלושה מהגדודים שלחמו ברמת הגולן, הועברו כבר החל ב- 14 באקוטובר דרומה. היו אלה הגדוד המתנייע 899, גדוד ה- 175 מ"מ 55 (סוללה ופלגה) וגדוד המטל"רים 270. אלה הוסעו לחזית הדרום והספיקו לקחת החל מה- 15 באוקטובר, חלק במערכת הצליחה ובהתקדמות כוחות צה"ל בגדה המערבית של תעלת סואץ, עד לכיתורה של ארמיה 3 המצרית "
אני מפרט קצת יותר. הגדודים הם:
1.גדוד 899, 155 מ"מ. תומ"תים מסוג "רוכב".
2.גדוד 55, 175 מ"מ. תומ"תים מסוג "רומח".
ירדו סוללה ופלגה (פלגה בדרך כלל = 2 תומ"תים), אינני יודע במדויק כמה תומ"תים ירדו מרה"ג.
3.גדוד 270, מטל"ר 240 מ"מ. 12 משגרים, בכל משגר 12 רקטות.
הגדוד אף הספיק לחזור מהתעלה, לרמה"ג, עוד לפני הפסקת האש.
על גדוד המטל"ר במלחמה:
https://www.fresh.co.il/vBulletin/s...ad.php?t=369185
ציטוט נוסף: " בתוך המובלעת סייעו 8 הגדודים שפעלו תחת פיקודו של אגד 213 ...
... מתקפת נגד עיראקית – ירדנית נוספת ב- 19 באוקטובר. מיד אחר כך ירד האגד עם שאר כוחות מפקדת האוגדה לגדה המזרחית של תעלת סואץ לאבטחת מסדרון הצליחה. עם מפקדת האגד ירד גם גדוד המכמ"ת 352 "
קטע זה אינו ברור ואף נראה לא מדייק במספר הגדודים. מדובר באוגדה 146. למיטב ידיעתי אוגדה 146 ירדה מרה"ג, רק לאחר הפסקת האש. ולהערכתי ירדו אתה רק חלק מגדודי האגד.
נערך לאחרונה ע"י irir בתאריך 03-10-2017 בשעה 13:36.
|