17-08-2015, 01:50
|
|
|
חבר מתאריך: 23.03.14
|
|
ההתחלה שלי עים דגמי נייר
הגעתי לדגמי הנייר בגיל 10 , אחי הגדול למד בפנימיית "יד-בינימין " שהיתה קרובה לבסיס ח"א בחצור ,
לתלמידים היה חוג בבניית דגמים ( כנראה הם קיבלו דגמים מבסיס חצור ) , מידי שישי שאחי חזר הביתה
הוא הביא דגמים לא גמורים והמשיך לבנות בבית וכך נחשפתי לבנייה , אחי בנה המון דגמים ותלה אותם
בחדר , הוא בנה מטוסים , אוניות , צוללות , במשך כשנתיים , לאחר מכן התגייס לצבא , ואני שמרתי את
החוברות שנשארו , וניסיתי לבנות את הדגם הראשון F-105 טייגר , לצערי יצא עקום והתייאשתי .
התגייסתי לצבא ( 88 , גולני ) הזנחתי את התחביב , בינתיים פסח , צבעו את הבית וזרקו את כל הדגמים.
לאחר הצבא ולאחר לימודים , לצערי עברתי תאונה ונאלצתי לבלות תקופה ארוכה בבית , ומצאתי את החוברות ששמרתי עליהם (ידעתי שיגיע הזמן לנסות שוב ) , והתחלתי מהתחלה , בניתי מספר דגמים
הרמה השתפרה מעט ובסיוע אחי .
היו בדרך הפסקות רבות , אך התחביב לא עזב אותי לרגע , בשנים האחרונות נחשפתי שוב לעולם דגמי
הנייר וראיתי שאני לא לבד , נפגשתי עים מספר בוני דגמים , העבירו לי דגמים סרוקים , וכך החוברות שהיו
לי נשמרו , ואני בונה דגמים סרוקים , מוריד מהאינטרנט או חבר בפורום ששולח לי דגמים שאין לי .
בזמן האחרון בניתי מספר דגמים מחו"ל , טנק , מסוקים , מטוסים , מכוניות .
עדיין רמת הבנייה שלי נמוכה , אני לא מקפיד על הפרטים הקטנים , בונה בשעות הפנאי , הדגמים האחרונים שבניתי חילקתי למשפחה וחברים .
מצטער על הסיפור הארוך , תודה לחברים שעוזרים .
|