שאלות לגבי צרצר 19 (מוצב עיישיה ברצועת הביטחון בדרום לבנון)
צרצר 19 הייתה עמדת מארב לילה של טנקים במוצב עיישיה לכיוון מזרח ממזרח.
מדוע נקראה העמדה צרצר 19 ?
האם היו עוד "צרצרים" במוצבים נוספים?
האם הייתה פתיחת ציר לצרצר 19, כלומר איך ידעו שממקמים שם מארב שהמקום לא ממוקש ?
מדוע לא היה ניתן למקם את המארב מהמוצב עצמו ?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי orenp1 שמתחילה ב "שאלות לגבי צרצר 19 (מוצב עיישיה ברצועת הביטחון בדרום לבנון)"
תוכל למצא כאן תמונה של צרצר 19 שצילמתי ממוצב עיישיה ב 1995.
לגבי השאלות שלך, אין לי את כל התשובות, ואני לא מאה אחוז בטוח לגבי התשובות שיש לי, אבל הנה מה שאני מבין:
אני לא בטוח למה השתמשו בקוד "צרצר", אבל אם אני זוכר נכון 19 לא היה היחיד בעיישיה. ודרך אגב, העמדה כסתה גם לכיוון דרום מזרח, שכלל גם את הציר הראשי לעיישיה-ריחן (שכחתי את השם שלו).
מהנסיון שלי ב 1995, לא היתה פתיחת ציר לשם באופן רגיל (והיו מצבים שהיינו צריכים לקפוץ לשם מהר ובלי התרעה). אני חושב בגלל שהציר לשם נשלט מהמוצב, לא היה צריך לפתוח ציר לשם כל פעם, אבל אחרי ערפל כבד, כן נתנו שם פתיחה (אם הזכרון שלי לא מטעה אותי).
הסיבה שלא יכלו למקם את המארב מהמוצב עצמו היא כי עיישיה, בשונה מהבופור, לא יכל להיסתכל לכל כיוון ולבצע מארבים לנקודות מפתח שונות. זה היה אותו הדבר גם בריחן.
שוב, אלה רק הדברים ששרדו 20 שנה בזכרון שלי - בבקשה אל תיקח אותי לגמרי במילה שלי.
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "היו עוד עמדות צרצר- ראה במפה."
לצרצר 19 הייתה פתיחת ציר קצרה מאוד של כמה מאות מטרים. לצרצרים הדרום מערביים פתיחת הציר הייתה משמעותית יותר ומסוכנת הרבה יותר. המפגש של ציר הצרצרים עם ציר "חנף" היה בעייתי מאוד.
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי lior432 שמתחילה ב "ועכשיו נזכרתי- הייתה עוד אחת,..."
בשמיס היינו עולים עם חירניקים (נקפדונים/נגמחונים) למארבים של מספר ימים.
מארב ארטישוק בלילה לכיוון פתחת הג'רמק, וביום יורדים למדרון אחורי (לכיוון עישייה)