11-10-2011, 14:46
|
|
מנהל בפורום צבא וביטחון
|
|
חבר מתאריך: 26.11.05
|
|
האם החיסכון בכח אדם שבמקרה הזה הוא יחסית זול (מכונאי, לא טייס שצריך הכשרה מאד ארוכה וכנראה גם השכר שלו גבוה יותר) שווה את הסיכון של מכונאי עייף, או גרוע יותר במקרה חירום שמתמשך לאורך זמן פשוט יהיה מחסור בכ"א ?
מאחר ואני ממש לא מכיר את המערך הטכני של חיה"א קשה לי לענות נקודתית למה שאתה טוען.
אבל, לטעמי אתה קובע דברים בצורה קנטרנית (מכונאי זול, טייס יקר) ובנוסף הם שגויים (חוסר בכ"א).
רס"ן ניר בריאיון אמר שהם לא ישנים לא כי זו הנורמה אצלם ויש לו מעט אנשים אז הם עובדים מעל ומעבר אפילו ע"ח שעות שינה, אלא בכדי להראות שכשצריך האנשים האלה יודעים לתת מעצמם.
לא מבין את ההשוואה בין ההכשרה של צוותי אוויר לצוותי קרקע, אלה תפקידים שונים ולכל תפקיד יש את הליך ההכשרה שלו, בדיוק כמו כל תפקיד אחר בצה"ל.
ומאחר והעלתה את הנקודה הזו וניראה שניסית להציג את המערך הטכני כאיזה משהו שולי בחיה"א אז כדאי להציג את העובדות שמראות בדיוק את ההיפך ממה שאתה טוען.
- חיה"א מתחיל את ההכשרה של אנשי המערך הטכני כבר כשהם בכיתה ט' במכללות הטכנולוגיות שלו (4 שנים, יותר מה 3 שנים של הטייסים)
- הלימודים התיכוניים במכללות האלה נחשבים למאד מאד גבוהים, בנוסף הם לומדים את המקצועות הטכניים אשר בהם הם יעסקו לכשיתגייסו לחיה"א
- חיה"א משקיע במבנים, עזרים, תכנים ואפילו רווחה מעל ומעבר (יש הרבה מוסדות לימוד שיכולים לקנא במה שתלמיד או יותר נכון להגיד "שוחר" מקבל במכללות האלה)
- אחרי הגיוס כל איש מערך טכני מקודם ע"פ שאיפותיו, כישוריו ונחיצות החיל, מי שחיה"א מוצא בו צורך והוא מעוניין בכך ממשיך לקבע ויכול לפתח קריירת חיים
- המכללות הטכנולוגיות באתר אכ"א כאן
- המכללות הטכנולוגיות באתר חיה"א כאן
אתה יודע מה, אני אהיה איתך לארג' יותר, נגיד שכל מה שכתבתי זה יח"צנות, אבל תסתכל על העובדות - כלי טיס ההיי טק כל יכולים של חיה"א עם הטייסים הסופר דופר מתוחכמים ויקרים לא יזוזו מטר בלי המערך הטכני.
אז ניראה לך שיש איזה ארגון שפוי כלשהוא שיזלזל במערך כל כך חשוב ובסיסי כזה?
אני בטוח שיבואו אנשים עם סיפורים מסמרי שיער על איך חיה"א קיפח אותם כי הם טכני ויודע לתת רק לצוותי אוויר וכו' וכו'
סיפורים כאלה אפשר למצוא בכל ארגון צבאי ואזרחי, מי שעובד אין לו זמן לקטר .
בשריון אומרים - האדם שבטנק ינצח, כי כך זה מי שעושה את השינוי וההבדל זה האנשים. חיה"א רוצה אנשים טובים? אז הוא צריך להשקיע בהם כי אם לא טוב להם הם ילכו.
וראה פלא המערך הטכני קיים לפחות כמו מספר השנים שקיימת המדינה ומין הסתם גם ימשיך..
המכללה בב"ש, אאל"ט היא הכי חדשה ומשוכללת בין כולם - ביקרתי שם ונדהמתי מרמת ההשקעה , הקידמה והתנאים, איך אומרים בסלנג - אמריקה!
הזדמנות טובה להגדי לכולם תודה על הפירגון והמחמאות
נערך לאחרונה ע"י Fang בתאריך 11-10-2011 בשעה 14:53.
|