04-05-2014, 22:34
|
|
|
חבר מתאריך: 21.01.03
|
|
כמה מתמונות המגחים שלי
חיפשתי קצת ברחבי הדיסקים, ומצאתי תמונות. לא את כל מה שצילמתי מצאתי, הרבה ממה שצילמתי בעידן הפילם לא נסרק ואת רוב מה שמצאתי לא אעלה כאן כדי לא לייגע - אבל עלתה כאן בקשה לתמונות של מגח 7, ומי אם לא אני יכול לספק תמונות כאלה?
התמונה הזו היא תמונת הטנק הישנה ביותר הקיימת אצלי בפורמט דיגיטלי, והיא גם התמונה היחידה כאן של טנק מבצעי. המקום הוא מוצב יקינטון, מערבית לזרעית, והתאריך הוא לפני מעט יותר מ-22 שנה - 29/4/92. ניתן לשים לב למדוכות הטעונות, לזרקור הקסנון על הצריח ולמחברי הנוכרי.
כל התמונות הבאות צולמו באימוני מילואים בצאלים.
מבט מתא הנהג - תמונה זו לא צולמה על ידי, אני תותחן. היא צולמה ע"י ז.ק., אולי ותיק נהגי הטנקים בצה"ל - האיש שגם בגיל 60 התעקש להמשיך להגיע למילואים, ואין לי ספק שלולא סגרו לו את החטיבה היה מוסיף להתעקש עוד שנים רבות. כשהיינו אומרים לו "מה אתה עושה פה, לך לנוח בבית, כבר תרמת מספיק" הוא היה עונה "מה השעה? ארבע אחה"צ? כן, בבית אבות מגישים עכשיו קומפוט".
עכשיו לשלוש תמונות עצובות, דווקא לא של מגחי 7 (אם כי הן כנראה תסמלנה את מה שעומד לקרות עכשיו גם ל-7): באחד האימונים האחרונים שלי הופתעתי לגלות לא הרחק ממשטח הטנקים מגרש גרוטאות. לא ברור לי מה הכלים עושים שם - עד כמה שידוע לי לא משתמשים בהם כמטרות, וגם חלקי חילוף לא נראה שיש טעם לקחת מהם - אבל התמונות העצובות האלה מראות היטב כיצד חולפת לה תהילת עולם, גם של הטנק שחצה את התעלה.
ומהמתים אל החיים, במרחק 200 מטר מהם. רציתם מגח 7? קבלו בשפע!
והנה לכם מגח של ערב.
ומגחים של לילה. התמונה מוארת באור ירח, האורות ברקע הם של העיר באר-שבע.
הטנק שחצה את התעלה... היה גם הטנק שידע לירות ולפגוע.
|