ראש המוסד לשעבר אפרים הלוי אמר היום על רקע ירי הרקטה כי ייתכן שהגיעה העת לדבר עם חמאס בעזה. "כשאנחנו אומרים 'החמאס אחראי', אנחנו בעצם מכירים בסמכותם על הרצועה. ויכול להיות שאנחנו צריכים לשנות את המדיניות הנוקשה שלנו לגבי צורת ההידברות עם האויבים-שותפים שלנו, זה מחייב להיות מעשי יותר ואידיאולוגי פחות", אמר הלוי בכנס בנושא ביטחון לאומי.
מפקד חיל האוויר, האלוף אמיר אשל, התייחס למתיחות של היממה החולפת וביקש להעביר מסר הרתעתי לחמאס. הוא התייחס למעורבות חמאס וחיזבאללה בזירות בסוריה ובמצרים ביחד עם "המדינה האסלאמית", ואמר כי "לא הייתי ממליץ לחמאס ולחיזבאללה, שעסוקים עם המדינה האיסלאמית ועם שיקום עזה לפתוח חזית נוספת".
במהלך כנס הביטחון הלאומי של מכון פישר לחקר החלל בהרצליה הוסיף אשל כי "במלחמות קטנות הלגיטימציה הבינלאומית קריטית כדי לאפשר חופש פעולה. האויב בחר להציב את נכסיו בתוך מוקדי האוכלוסייה. אם לא נקפיד על הנושא הנזק יביא להתפוררות הלגיטימציה".
שר הביטחון משה יעלון התייחס אמש (רביעי) לירי הרקטה שלשום מרצועת עזה, שהתפוצצה בשטח המועצה האזורית גן יבנה וכן לתגובה הישראלית. "צה"ל התקיף הלילה מטרות של ארגוני טרור בעזה בתגובה לירי לשטחנו. אין לנו כוונה לעבור לסדר היום על ירי לשטחנו, כפי שבוצע על ידי גורמי ג'יהאד", קבע נחרצות. "אנחנו רואים בחמאס כשולט בעזה ואחראי על המתרחש בה, ולא נסבול איום על ישראל".
יעלון אמר את הדברים במסגרת כנס הביטחון הלאומי של מכון פישר בבית חיל האוויר שבהרצליה. לדבריו, המלחמה בין חמאס לישראל בקיץ האחרון עדיין נותנת את אותותיה בקרב הפלסטינים. "כשהוא (חמאס, א"ב) שואל את עצמו אחרי 50 יום מה הוא הרוויח - הוא לא הרוויח. את התשובות האלה הוא צריך לתת בפנים, יש לו שיח עם הציבור שלו. כשאני מסתכל על התקופה שחלפה מאז 'צוק איתן', אז ברור שהוא מורתע. הנבוט של 'צוק איתן' עדיין מונף באוויר וצריך לשמר אותו. אסור לעבור על דברים לסדר היום - זה חלק משימור ההרתעה.
בהתייחסו להישגים במהלך המבצע בקיץ האחרון בעזה אמר השר: "היעדים הריאליים מבחינתי היו להחזיר את הרגיעה הביטחונית או להביא להפסקת אש בהתאם לתנאים שלנו. אם בדרך אתה יכול להכות ביכולות שלהם, להוריד את מלאי הרקטות של חמאס בסבב הזה לחמישית וגם לגבות ממנו מחיר שהוא מבין שבכל יום שהמערכה נמשכת הוא מפסיד עוד ועוד מנכסיו, אז זה מגיע לזה שבסוף הוא מקבל את הפסקת האש שהתכוונו אליה בהתחלה ביוזמה המצרית, ולא אל מה שחתר, דרך היוזמה הקטארית והטורקית"