08-12-2014, 14:25
|
|
|
חבר מתאריך: 07.02.05
|
|
ציטוט:
עוויתות מוות הן דבר מוכר. לצד המוח שהתרוקן מדם ולכן אין בו פעילות כימית-חשמלית, מערכת העצבים בגוף נשארת פעילה, אבל מכיוון שהיא לא מקבלת הוראות - מפעילה את השרירים בצורה שרירותית.
|
לא מצאתי זכר לתופעה הזו בגוגל. אשמח להפנייה.
ציטוט:
בסרטון רואים שהמוח מתרוקן מיד, אבל הגוף ממשיך "להשפריץ" דם כלפי מעלה, כי כוח המשיכה כולא אותו בגוף, והלב ממשיך לפעום.
יש מדינות שמחייבות את הנפת הבהמה הנשחטת, כך שהדם יתרוקן במהירות מהגוף וזמן הפרכוס יקוצר.
|
מצאתי את המאמר הבא ששופך קצת אור מדעי על הנושא: http://www.grandin.com/ritual/welfa...eep.cattle.html
ציטוטים נבחרים:
Welfare issues are greater for cattle because they take longer to become unconscious compared to sheep
When both carotid arteries are severed, sheep will lose sensibility within 2 to 14 seconds
Most sheep will be insensible within 10 seconds
Calves and cattle take a longer period of time to become insensible and they are more likely to have a prolonged period of insensibility. The time to loss of insensibility when good cutting technique is used will range from 17 sec to 85 sec
Some cattle may have prolonged periods of sensibility lasting up to 385 seconds
When good technique is used the average time to collapse is 17 seconds
The main reason for the differences between cattle and sheep is due to differences in the anatomy of the blood vessels that supply the brain (Baldwin and Bell, 1963 a,b,c; and Blackman et al, 1986). When slaughter without stunning is done, both carotid arteries are cut. In sheep the carotid arteriees that are located in the front of the throat provide the brain with it's entire supply of blood. In cattle the vertebral arteries which are not severed by the cut also supply the brain with blood. Therefore, when the carotids are severed in cattle the brain still has a blood supply
It is likely that a lamb slaughtered on the farm with a very sharp knife may have better welfare than a lamb that has to be subjected to the stress of being transported
In situations where the loss of posture cannot be observed, a fixed fully dilated pupil can be used to determine complete loss of sensibility
When sheep are cut correctly, a fixed fully dilated pupil will occur in 20 seconds
מהנ"ל אני מסיק שאמנם לא בטוח ששיטת ההימום הומנית יותר משחיטה (אם לוקחים בחשבון את הסבל שהחיה חשה בזמן שהיא מובלת להימום), אבל מה שבטוח זה שהטענה שלך שהשחיטה לא גורמת סבל כלל ושהמוח מתרוקן "מיד" מדם היא שגויה.
ציטוט:
חוט השדרה הוא חוט, ולא מכיל איברים המסוגלים לחוש כאב.
כאב הוא פרשנות של המוח לפעילות עצבית מסויימת, ומתרחש לעיתים לאחר DELAY שבו המוח לא יודע לפרש אותות עיצביים אלו שהגיעו אליו.
אם המוח מת לפני שהפרשנות הזו החלה - לא יהיה כאב בכלל.
|
הכוונה שלי הייתה ששידור האותות מתרחש בוודאות, השאלה היא רק אם המוח כבר הספיק להתרוקן לגמרי מדם או לא.
לפי המאמר הנ"ל שצירפתי, קיים שוני בזמן אובדן החישה בין כבשים ועיזים לבין בקר שעובד לטובת הקודמים, אבל בכל מקרה בשני המקרים לא קיים אובדן חישה מיידי ולכן, כאמור, לא ניתן להסכים עם טענתך שהחיה כלל לא חשה בסבל בזמן השחיטה.
ציטוט:
בסרטון שהבאת רואים את העז שותקת במשך כל התהליך הקודם למוות,
אני הבאתי סרטון אחר שמראה שעז שסובלת ממש לא שותקת.
|
נראה לי שקצת קשה לצרוח אחרי שחתכו לך את קנה הנשימה לא ?
|