19-12-2014, 12:18
|
|
|
|
חבר מתאריך: 24.12.08
|
|
תשובות
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי LetterToElise שמתחילה ב "קידוח בבטון - איזו מקדחה קונים בשביל זה?"
אז ככה:
קודם כל צריך לדעת מהו משטח העבודה, אם מדובר בקיר בלוקים או בקיר עם בטון מזוין (ממ"ד).
בטון מזוין זה למעשה קיר שבנוי מתרכובת של צמנט, חצץ, חול, ומים, בממ"ד מחזקים גם עם רשת פלדה.
אם את צריכה לקדוח בקיר רגיל (בלוקים בלבד) אז את תזדקקי רק למקדחה רוטטת ומקדח עם הקוטר הרצוי.
אם את מתכננת לקדוח בממ"ד אז את תזדקקי למקדחה רוטטת איכותית או פטישון, ואת תצטרכי לעבוד עם מקדח אוניברסלי (מתאים לכל החומרים), או עם 2 מקדחים שונים (בטון ופלדה) או רק עם מקדח בטון אבל תזדקקי גם לגלאי מתכות על מנת לדעת איפה לא לקדוח.
בעניין הכלים:
ההמלצה הכי טובה שאני יכול לתת לך זה פשוט להשאיל כלי איכותי לעבודה יומית, או לבקש משכן \ קרוב משפחה עם כלי חזק שיסייע לך.
את צריכה להבין שקיים שוני מאוד קיצוני באיכות הכלי ובעבודה שהוא מספק ביחס למחיר (אי אפשר להשוות מקדחה ירוקה של בוש ב250 ש"ח למקדחה רוטטת של מקיטה ב1200 ש"ח).
כנ"ל עם פטישונים.
ואגב, פטישון לא נועד רק לחציבה - ההפך, אנשי מקצוע שמתעסקים עם קדיחות יתעסקו בעיקר עם פטישונים, ולחציבה הם ישתמשו עם קונגו (כלי ייעודי לחציבה בקיר).
לפטישון יש יכולת לשלב "דפיקות פטיש" עם סיבוב של מקדח, ולכן הוא מאוד אפקטיבי לקדיחה (בכל משטח).
מקדחה רוטטת לא "דופקת" היא בסה"כ "רוטטת", ואז כשיש קדיחה בקיר, המקדח רוטט והאפקט בעצם מאפשר לו לחדור בקלות יותר.
ודבר אחרון:
אחרי שעשית את הקדיחות, את צריכה לעבוד עם דיבלים וברגים, אני מציע לך לעבוד עם גודל 6 מ"מ במידה ולא מדובר במשקל רב, אם את צריכה להתקין זוויות ומדפים כבדים (נניח מעל 15 ק"ג), אז אני כבר ממליץ לעבוד עם דיבלים וברגים בקוטר של 8 מ"מ.
בהצלחה.
נערך לאחרונה ע"י Narion בתאריך 19-12-2014 בשעה 12:23.
|